Ринок хлібобулочних виробів в Україні: за цінами наздоганяємо Європу
6464

Ринок хлібобулочних виробів в Україні: за цінами наздоганяємо Європу

Ринок хлібобулочних виробів в Україні проаналізовано компанією Pro-Consulting з метою визначення його поточних обсягу і структури, параметрів виробництва, експорту та імпорту, а також виявлення діючих на ринку факторів впливу і тенденцій розвитку. Готовий аналіз ринку хлібобулочних виробів в Україні можна замовити у відповідному розділі сайту компанії.

Хліб і борошняні вироби традиційно є одними з основних продуктів харчування в раціоні українців. Саме на них припадає близько 40% калорій, одержуваних середнім жителем нашої країни протягом дня. Однак, незважаючи на стратегічний характер галузі, споживання хлібобулочних виробів, а значить і обсяг ринку, стабільно скорочується в останні роки. Аналіз ринку хлібобулочних виробів показує, що причинами зменшення попиту на них є:

  • зниження кількості споживачів через тривалу депопуляції України;
  • поширення в суспільстві систем здорового харчування, які наказують відмова від вживання традиційних хлібобулочних виробів;
  • зростання цін на соціальні сорти хліба після скасування їх державного регулювання.

Ринок хлібобулочних виробів в Україні має стійку тенденцію до подорожчання його продукції, яке відбувається через збільшення цін на інгредієнти: борошно, масло, яйця, а також вартості енергоносіїв, пального для транспорту, комунальних послуг, заробітної плати та інших складових рентабельності виробництва хліба.

Ринок здорових хлібобулочних виробів в Україні - читати тут

В ході аналізу ринку хлібобулочних виробів було визначено, що подорожчання «хлібного кошика» в Україні в останні чотири роки значно перевищувало річний індекс інфляції. Так, в 2019 році, при зростанні загального рівня цін на 4,1%, вітчизняний хліб подорожчав на 17,7%, тобто в чотири рази більше.

Замовити аналіз ринку

Ринок хлібобулочної продукції в Україні практично повністю складається з продукції вітчизняного виробництва. Невеликі партії українських хлібобулочних виробів експортуються, в основному в США. Імпорт ХБІ також здійснюється в несуттєвих обсягах, і він на 99% відбувається з Євросоюзу.

За підсумками аналізу ринку хлібобулочних виробів в Україні можна прогнозувати подальше скорочення його обсягу, оскільки фактори, що впливають на цей параметр, збережуться в середньостроковій перспективі. Вітчизняним виробникам, для того щоб збільшити свою конкурентоспроможність, варто звернути більшу увагу на розширення асортименту за рахунок нової для України продукції, а також дієтичних сортів хлібобулочних виробів.

Читати про ринок кондитерських виробів України

Компанія Pro-Consulting підготувала для Вас короткий перелік готових проектів на дану тему. Ознайомитися з проектами можна за посиланнями:

Дата розміщення: 13.03.2020
дивитися наступну новину

Інші новини

Зв'язатися з нами