Дата підготовки: | Березень 2019 року |
Кількість сторінок: | 56, Arial, 1 інтервал, 10 кегль |
Графіків і діаграм: | 27 |
Таблиць: | 20 |
Спосіб оплати: | передоплата |
Спосіб отримання: | електронною поштою або кур'єром в електронному або в друкованому вигляді |
Мова звіту: | російська |
Аналітиками Pro-Consulting було проведено дослідження ринків ХБВ, кондитерських виробів і молочної продукції в Україні. В рамках дослідження були визначені основні тенденції зазначених ринків, розрахована ємність ринків з урахуванням тіньового сегмента, проаналізовані виробництво і зовнішньоекономічна діяльність в сегментах, розглянуті основні оператори ринків та визначено їх частки ринку. Також був розрахований середній об'єм споживання ХБВ, кондитерської та молочної продукції на душу населення в Європі.
Ринок кондитерської продукції в Україні високо розвинений і представлений великою кількістю гравців. За останній рік ринок виріс незначно в натуральному вираженні, однак грошовий показник збільшився, що пов'язано з ростом цін на сировинні складові. Більшість продукції на ринку українського виробництва, однак імпорт в даному сегменті показує активне зростання. Це пов'язано зі зростанням інтересу українських споживачів до зарубіжних солодощів, які сприймаються як більш якісні.
Молочна продукція в Україні залишається однією з найважливіших складових споживчого кошика населення. Ринок молочних продуктів в Україні дуже насичений і представлений великою кількістю гравців. Основу ринку молочної продукції в Україні становлять товари вітчизняного виробництва, хоча імпорт в останні роки зростає.
У структурі внутрішнього споживання спостерігається тенденція до переходу на здорове і якісне харчування, що підсилює популярність продуктів без використання консервантів і інших добавок.
Ринок ХБВ в Україні демонструє тенденцію до скорочення в натуральному вираженні, що пов'язано зі зміною культури споживання хліба і споживчих переваг. Однак в грошових показниках ринок продовжує рости за рахунок подорожчання продукції разом з ростом цін на сировинні складові: борошно, цукор, яйця, масложирову продукцію, а також цін на електроенергію і витрат на оплату праці. Однією з головних проблем ринку ХБВ є наявність великого тіньового сегмента, який перешкоджає розвитку справедливої конкуренції на ринку.
Ринок практично повністю представлений продукцією вітчизняного виробництва, що пов'язано з короткими термінами зберігання і складністю транспортування. Експорт в сегменті зростає, основними споживачами українських ХБВ є США.
1. Загальна характеристика ринку ХБВ, кондитерських виробів і молочної продукції в Україні
1.1. Аналіз тенденцій розвитку ринку в Україні в 2017 - 2018 рр. (Специфіка, проблеми, фактори впливу на ринок)
1.2. Загальні показники ринку, розрахунок ємності ринку в 2017 - 2018 рр. (Річні дані) (виробництво + імпорт-експорт + тінь) в натуральному і грошовому вираженні в розрізі сегментів - оціночно:
- ринок кондитерських виробів (загальна група без розбивки на сегменти)
- ринок ХБВ (загальна група без розбивки на сегменти)
- ринок молочної продукції (загальна група без розбивки на сегменти)
1.3. Сегментація і структурування ринку:
У структурі ємності ринку:
- Частки вітчизняної та імпортної продукції
У структурі ЗЕД (експорт та імпорт):
- Частки в структурі експорту та імпорту в розрізі 3 сегментів (ХБВ, кондитерські вироби і молочна продукція)
У структурі виробництва:
- Частки 3 сегментів (ХБВ, кондитерські вироби і молочна продукція) в структурі виробництва - оціночно
2. Динаміка обсягів експорту та імпорту в 2017-2018 рр. у натуральному вираженні (тонн) в розрізі 28 досліджуваних кодів УКТЗЕД, які вказані в якісних рамках дослідження
3. Основні оператори ринку ХБВ, кондитерських виробів і молочної продукції (по ТОП-10 в кожному сегменті)
3.1. Основні виробники ринку і їх короткий опис по 3 сегментам (ХБВ, кондитерські вироби і молочна продукція). Містить наступну інформацію:
- Короткий опис
- Контакти
- ТМ (без часток)
- Частка компанії в досліджуваному сегменті
3.2. Основні компанії експортери та імпортери по 3 сегментам (ХБВ, кондитерські вироби і молочна продукція). Частки експортерів і імпортерів в розрізі сегментів в структурі поставок
3.3. Сегментація і структурування основних операторів ринку (за сегментами)
4. Місткість ринку і середній обсяг споживання на душу населення в натуральних показниках в Європі в 2017-2018 рр., Прогноз на 2019-2020 рр. в розрізі:
- ринок кондитерських виробів
- ринок ХБВ
- ринок молочної продукції
5. Висновки і прогнозні показники розвитку ринку України в 2019-2020 рр. з урахуванням тіні
1. Динаміка ємності ринку кондитерських виробів в Україні в 2017 - 2018 рр. з урахуванням тіні в натуральному і грошовому вираженні, тон і тис. грн.
2. Динаміка ємності ринку ХБВ в Україні в 2017 - 2018 рр. з урахуванням тіні в натуральному і грошовому вираженні, тон і тис. грн.
3. Динаміка ємності ринку молочної продукції в Україні в 2017 - 2018 рр. з урахуванням тіні в натуральному і грошовому вираженні, тон і тис. грн.
4. Динаміка експорту ХБВ з України в 2017 - 2018 рр. в розрізі досліджуваних кодів в натуральному вираженні, тон
5. Динаміка імпорту ХБВ в Україну в 2017 - 2018 рр. в розрізі досліджуваних кодів в натуральному вираженні, тон
6. Динаміка експорту кондитерських виробів з України в 2017 - 2018 рр. в розрізі досліджуваних кодів в натуральному вираженні, тон
7. Динаміка імпорту кондитерських виробів в Україну в 2017 - 2018 рр. в розрізі досліджуваних кодів в натуральному вираженні, тон
8. Динаміка експорту молочної продукції з України в 2017 - 2018 рр. в розрізі досліджуваних кодів в натуральному вираженні, тон
9. Динаміка імпорт молочної продукції в Україну в 2017 - 2018 рр. в розрізі досліджуваних кодів в натуральному вираженні, тон
10. Основні компанії виробники кондитерських виробів в Україні в 2018 році
11. Основні компанії виробники молочної продукції в Україні в 2018 році
12. Основні компанії виробники ХБВ в Україні в 2018 році
13. Основні компанії експортери та імпортери кондитерських виробів в Україні
14. Основні компанії експортери та імпортери молочної продукції в Україні
15. Основні компанії експортери та імпортери ХБВ в Україні
16. Сегментація і структурування основних операторів ринку (за сегментами)
17. Канали збуту молочної продукції в країнах Європи, які найбільш швидко зростають та скорочуються, середньорічний темп зростання 2013-2017 рр., %
18. Багатофакторна модель прогнозних показників розвитку ринку кондитерських виробів в Україні на 2019 - 2020 рр., %
19. Багатофакторна модель прогнозних показників розвитку ринку молочної продукції в Україні на 2019 - 2020 рр., %
20. Багатофакторна модель прогнозних показників розвитку ринку ХБВ в Україні на 2019 - 2020 рр.,%
1. Динаміка індексу споживчих цін на хліб в Україні в 2016 - 2018 рр., %
2. Динаміка поголів'я корів в Україні в 2016 - 2019 р., млн гол.
3. Частки вітчизняної та імпортної продукції в структурі ринку в Україні (без урахування тіні), в натуральному вираженні, %
4. Структура експорту досліджуваних сегментів з України в 2017 - 2018 рр., в натуральному вираженні, %
5. Структура імпорту досліджуваних сегментів в Україні в 2017 - 2018 рр., в натуральному вираженні, %
6. Структура виробництва досліджуваних сегментів в Україні в 2017 - 2018 рр., в натуральному вираженні, %
7. Частки основних виробників кондитерських виробів в Україні, в натуральному вираженні в 2018 р *, %
8. Частки основних виробників кондитерських виробів в Україні, в натуральному вираженні в 2017 р, %
9. Частки основних виробників молочної продукції в Україні, в натуральному вираженні в 2018 р *, %
10. Частки основних виробників молочної продукції в Україні, в натуральному вираженні в 2017 р, %
11. Частки основних виробників ХБВ в Україні, в натуральному вираженні в 2018 р, %
12. Частки основних виробників ХБВ в Україні, в натуральному вираженні в 2017 р, %
13. Частки імпортерів кондитерських виробів в структурі поставок, в натуральному вираженні в 2017 - 2018 рр., %
14. Частки експортерів кондитерських виробів в структурі поставок, в натуральному вираженні в 2017 - 2018 рр., %
15. Частки імпортерів молочної продукції в структурі поставок в натуральному вираженні в 2017 - 2018 рр., %
16. Частки експортерів молочної продукції в структурі поставок в натуральному вираженні в 2017 - 2018 рр., %
17. Частки імпортерів ХБВ в структурі поставок в натуральному вираженні в 2017 - 2018 рр., %
18. Частки експортерів ХБВ в структурі поставок в натуральному вираженні в 2017 - 2018 рр., %
19. Динаміка ємності ринку кондитерських виробів в ЄС-28 в 2017- 2018 рр. і її прогноз на 2019 - 2020 рр. в натуральному вираженні, тис. тонн
20. Динаміка споживання кондитерських виробів в ЄС-28 в 2017- 2018 рр. і його прогноз на 2019 - 2020 рр. в натуральному вираженні, кг/чол.
21. Динаміка ємності ринку ХБВ в ЄС-28 в 2017- 2018 рр. і її прогноз на 2019 - 2020 рр., в натуральному вираженні, тис. тонн
22. Динаміка споживання ХБВ в ЄС-28 в 2017- 2018 рр. і його прогноз на 2019 - 2020 рр. в натуральному вираженні, кг/чол.
23. Динаміка ємності ринку молочної продукції в ЄС-28 в 2017- 2018 рр. і її прогноз на 2019 - 2020 рр., в натуральному вираженні, тис. тонн
24. Динаміка споживання молочної продукції в ЄС-28 в 2017- 2018 рр. і його прогноз на 2019 - 2020 рр., в натуральному вираженні, кг/чол.
25. Прогнозні показники розвитку ринку кондитерських виробів в Україні на 2019 - 2020 рр., в натуральних показниках
26. Прогнозні показники розвитку ринку молочної продукції в Україні на 2019 - 2020 рр., в натуральних показниках
27. Прогнозні показники розвитку ринку ХБІ в Україні на 2019 - 2020 рр., в натуральних показниках