Дата підготовки: | Березень 2024 року |
Кількість сторінок: | 28, Arial, 1 інтервал, 10 кегль |
Графіків і діаграм: | 13 |
Таблиць: | 17 |
Спосіб оплати: | передоплата |
Спосіб отримання: | електронною поштою або кур'єром в електронному або в друкованому вигляді |
Мова звіту: | українська, російська, англійська |
Компанія Pro-Consulting підготувала дослідження ринку заморожених хлібобулочних виробів в Україні.
Ринок заморожених хлібобулочних виробів в Україні, як і більшості країн світу, активно розвивається. Харчові звички споживачів сильно змінилися під час пандемії COVID-19 та тривалого перебування вдома, коли приготування їжі власноруч увійшло у вимушену звичку та потребувало нових рішень швидкого, зручного та смачного харчування. Заморожені напівфабрикати стали одним з видів продуктів, ринок яких мав зростання у цей період.
Продукти, що при приготуванні піддаються «швидкій заморозці», мають тривалий період зберігання при дотриманні певних вимог, при цьому не втрачаючи поживних та смакових якостей, зручні у приготуванні та можуть використовуватися як вдома, так і у мережах закладів харчування чи рітейлі. То ж навіть після зняття карантинних обмежень ринок заморожених напівфабрикатів не втратив тенденції зростання. До заморожених хлібобулочних виробів відносять як сире тісто та сирі напівфабрикати (заготовки круасанів, булочок тощо), так і напівготові (готові на 80-100 %) заморожені продукти (хліб, батони, та ін.) Такі товари широко застосовують у закладах ХоРеКа, мережах міні-хлібопекарень чи продуктових супермаркетів та пропонують для роздрібних споживачів.
Аналіз ринку заморожених хлібобулочних продуктів демонструє відновлення галузі після значного падіння внаслідок початку повномасштабної війни. Українські виробники заморожених продуктів нарощують обсяги виробництва та експорту продукції, проте до відновлення довоєнних показників мова поки не йде. Ринок суттєво залежить від загальних обсягів споживання ХБВ, проте потребує особливих умов зберігання та приготування. Враховуючи рівень міграції населення та кількість потенційних споживачів, прогнозувати суттєве зростання ринку можна лише у разі припинення війни та повернення населення в Україну.
1. Загальна характеристика ринку.
1.1. Опис ринку та аналіз тенденцій його розвитку (фактори, що впливають на ринок та їхній прояв протягом досліджуваного періоду) .
1.2. Загальні показники ринку, розрахунок ємності ринку в 2021-2023 рр.
(виробництво + імпорт - експорт). Оцінка.
1.3. Сегментація і структурування ринку (за видами (оцінка), походженням (в цілому)).
2. Основні оператори ринку (виробники та імпортери) .
2.1. Перелік основних операторів ринку і їх структурування (загальна інформація, товарні групи, торговельні марки і асортимент).
2.2. Ступінь конкуренції і ризики.
3. Виробництво продукції в 2021-2023 рр.
3.1. Динаміка виробництва в кількісних показниках. Оцінка.
3.2. Динаміка виробництва в вартісних показниках . Оцінка
4. Зовнішня торгівля та ЗЕД.
4.1. Експорт з України заморожених хлібобулочних виробів в 2021-2023 рр. (обсяги (натуральне та грошове вираження), структура, географія, основні експортери/ частки) – оцінка.
4.2. Імпорт в Україну заморожених хлібобулочних виробів в 2021-2023 рр. (обсяги (натуральне та грошове вираження), структура, географія, основні імпортери/частки) – оцінка.
5. Асортимент продукції, представлений на ринку, (в тому числі товари замінники - сендвічі, багети, товари в індивідуальній упаковці - викладені на «холодних» вітринах). Побудова асортиментних карт для визначення насиченості сегментів ринку – через онлайн-мережі).
6. Ціна і ціноутворення на ринку. Середні поточні ціни на продукцію.
7. Аналіз споживання на ринку.
7.1. Оцінка обсягів споживання заморожених хлібобулочних виробів.
7.2. Портрет споживача заморожених хлібобулочних виробів (в сегменті В2В, в В2С - кінцеві споживачі).
8. Канали збуту продукції (опис і оцінка структури продажів по каналах).
9. Висновки. Прогнозні показники ринку.
9.1. Висновки і прогнозні тенденції розвитку ринку.
9.2. Побудова гіпотез розвитку ринку. Прогнозні показники розвитку ринку в 2024-2025 рр.
9.3. Рекомендації по розвитку на ринку.
10. Інвестиційна привабливість галузі
10.1. Аналіз ринкових можливостей та загроз для подальшої побудови SWOT-аналізу
10.2. PEST LE - аналіз факторів впливу на ринок та оцінка ймовірності і ступеня їх впливу
10.3. Існуючі ризики і бар'єри входу на ринок. Побудова карти ризиків на ринку
1. Розрахунок ємності ринку заморожених хлібобулочних виробів в Україні в натуральному вираженні за 2021- 2023 рр., тонн.
2. Основні параметри оцінки конкурентного середовища на ринку за методикою М. Портера.
3. Оцінка конкурентного середовища ринку заморожених хлібобулочних виробів в Україні.
4. Частки найбільших експортерів України заморожених хлібобулочних виробів/напівфабрикатів за 2022-2023р., у натуральному вираженні, тонн, %.
5. Частки найбільших експортерів України заморожених хлібобулочних виробів/напівфабрикатів за 2022-2023р., у грошовому вираженні, млн грн, %.
6. Географія експорту заморожених хлібобулочних виробів/напівфабрикатів за
2022-2023 рр., у натуральному вираженні, тонн.
7. Частки основних імпортерів України заморожених хлібобулочних виробів/напівфабрикатів за 2021-2023 рр., у натуральному вираженні, тонн, %.
8. Частки найбільших імпортерів України заморожених хлібобулочних виробів/напівфабрикатів за 2021-2023 рр., у грошовому вираженні, млн грн, %.
9. Перелік торгових марок, імпортованої у 2021 р. продукції на ринку заморожених хлібобулочних виробів.
10. Асортимент продукції, представлений на ринку.
11. Ціни Інтернет магазину заморожених товарів "Frostik", станом на 19.02.2024 р., грн. з ПДВ.
12. Перелік посилань на прайс-листи компаній, асортимент яких
включає заморожені хлібобулочні вироби.
13. Орієнтовні обсяги споживання заморожених хлібобулочних виробів,
у натуральному вираженні, тис. тонн/рік.
14. Аналіз можливостей та загроз на ринку заморожених ХБВ.
15. PESTLE - аналіз ринку заморожених ХБВ.
16. Сегментація ринкових ризиків.
17. Карта ризиків ринку заморожених ХБВ.
1. Структура ринку заморожених хлібобулочних виробів за походженням у 2023 р., тонн.
2. Сегментація ринку заморожених хлібобулочних виробів, імпортованих протягом 2023 р., %.
3. Динаміка виробництва заморожених хлібобулочних виробів в Україні за 2021 - 2023 рр., в натуральному вираженні, тонн.
4. Динаміка виробництва заморожених хлібобулочних виробів в Україні за 2021 - 2023 рр., в вартісному вираженні, млн грн.
5. Динаміка експорту заморожених хлібобулочних виробів з України за 2021 - 2023 рр., в натуральному вираженні, тонн.
6. Динаміка експорту заморожених хлібобулочних виробів з України за 2021 - 2023 рр., у грошовому вираженні, млн грн.
7. Структура експорту заморожених хлібобулочних виробів у натуральному вираженні, 2022 - 2023 рр., %.
8. Динаміка імпорту заморожених хлібобулочних виробів в Україну за 2021 - 2023 рр., в натуральному вираженні, тонн.
9. Динаміка імпорту заморожених хлібобулочних виробів в Україну за 2021 - 2023 рр., в грошовому вираженні, млн грн.
10. Структура імпорту заморожених хлібобулочних виробів в Україну у натуральному вираженні, 2021 - 2022 рр., %.
11. Основні канали збуту заморожених хлібобулочних виробів.
12. Оптимістичний прогноз ємності ринку заморожених ХБВ в Україні у 2024-2025 рр., в натуральних показниках, тис. тонн.
13. Песимістичний прогноз ємності ринку заморожених ХБВ в Україні у 2024-2025 рр., в натуральних показниках, тис. тонн.