Дата підготовки: | Листопад 2020 року |
Кількість сторінок: | 55, Arial, 1 інтервал, 10 кегль |
Графіків і діаграм: | 14 |
Таблиць: | 37 |
Спосіб оплати: | передоплата |
Спосіб отримання: | електронною поштою або кур'єром в електронному або в друкованому вигляді |
Мова звіту: | українська, російська, англійська |
Компанія Pro-Consulting провела дослідження ринку заморожених круасанів в Україні, в якому представлені основні тенденції, ємність, динаміка і структура ринку заморожених круасанів в Україні.
На думку експертів, ринок замороженої продукції ще не досяг зрілості, і на його подальше становлення вплине цілий ряд факторів. Це і розвиток нових форматів торгівлі та послуг, і поява міні-пекарень в торгових центрах і магазинах, і розвиток приватних пекарень і хлібних бутіків.
Мода на домашню випічку та популяризація здорового способу життя також зіграють свою роль в розширенні асортименту заморозки. За даними аналітичної компанії «IndexBox» на ринку заморожених круасанів в Україні на початок 2019 року, більше половини замороженої продукції становили борошняні кондитерські вироби, близько 20% припадало на заморожений хліб, а частка напівфабрикатів із здобного тіста була близько 15%. Ще 10% займала заморозка листкових виробів.
В Європі заморожений хліб і випічка продається в будь-якому супермаркеті. Загальносвітова тенденція демонструє зростання попиту на ХБІ, які можна готувати в мікрохвильовці, напівфабрикати. Причиною зростання популярності є зручність використання заморожених хлібобулочних напівфабрикатів: свіжоспечені круасани готуються всього за 10-15 хвилин в духовці.
Ринок заморожених круасанів в Україні характеризується тим, що свіжі круасани, випечені на місці із заморожених напівфабрикатів, користується великим попитом в сегментах фаст-фуду, HoReCa, які є основними споживачами на ринку. Приготування страв із заморожених напівфабрикатів не вимагає розширення штату - процедура приготування може виконуватися однією людиною. Крім того, при використанні заморожених хлібобулочних напівфабрикатів відсутній нереалізований товар, так як випікання нових виробів відбувається в міру реалізації попередніх. Як результат, в асортименті завжди присутні свіжоспечені хлібобулочні вироби. Також наявність заморожених хлібобулочних напівфабрикатів забезпечує гарантований запас продукції при непередбаченому попиті.
Розвиток ринку заморожених круасанів в Україні відбувається в основному за рахунок великих міст. Найбільшими споживачами даної продукції є сегмент B2B - на сьогоднішній день це пекарні при супермаркетах і торгових центрах, сектор HoReCa, міні-пекарні, автозаправки, сервіси швидкої доставки їжі в офіси, ділові центри і т.д.
Основні тенденції на ринку:
• Стриманий розвиток сегмента громадського харчування (адаптація до умов пандемії, і, відповідно, карантинних заходів)
• Зростання тіні на ринку (за рахунок пекарень при супермаркетах, кофеїн-пекарень та ін.)
• Уповільнення темпів зростання доходів населення;
• Велика кількості малих кав'ярень, в великих містах, де можна купити свіжу випічку;
• Досить популярними стають міні-пекарні-кафе, в яких можна як придбати випічку, так і замовити на місці з різними напоями;
• Середні та великі підприємства характеризуються високим рівнем механізації і автоматизації виробництва, а також постійним розширенням асортименту продукції;
Ринок заморожених круасанів в Україні характеризується високою часткою тіні. За даними Всеукраїнської асоціації пекарів на березень 2020 року, 70% українського хліба знаходяться в тіні. Це кіоски, випічка хліба в супермаркеті і ін.
1. Загальна характеристика ринку
1.1. Аналіз тенденцій розвитку ринку заморожених круасанів з листкового тіста в 2018 - 1 пів. 2020 в Україні (специфіка, проблеми, фактори впливу, процес розвитку)
1.2. Ємність українського ринку в 2018-1 пів. 2020 рр. (Виробництво + імпорт - експорт) заморожених круасанів з листкового тіста - оцінка на підставі інформації про виробників і споживанні кінцевих продуктів.
2. Основні оператори ринку
2.1. Перелік і опис основних операторів ринку (виробники, імпортери, включаючи роздрібні мережі)
2.2. Структурування операторів (регіонально, за видами продукції, за наявністю точок продажу готового продукту)
2.3. Частки ринку основних операторів з виробництва та імпорту досліджуваної продукції
2.4. тіньовий ринок
2.5. Ступінь конкуренції і ризики
2.5.1. Аналіз ринкових часток конкурентів
3. Зовнішня торгівля
3.1. Експорт заморожених круасанів з листкового тіста в 2018 - 1 пол.2020 рр (обсяги, структура, ціни, географія поставок по країнах)
3.2. Імпорт заморожених круасанів з листкового тіста в 2018 - 1 пол.2020 рр (обсяги, структура, ціни, географія поставок по країнах)
4. Ціна та ціноутворення на ринку
4.1. Динаміка цін на продукцію
4.2. Опис факторів, що впливають на формування ціни, структура
5. Споживачі та їх вподобання
5.1. Оцінка обсягів споживання заморожених круасанів (через оцінку точок продажів готових круасанів: заправки, кав'ярні.)
5.2. Портрет споживача заморожених круасанів. (В сегменті В2В, в В2С - кінцеві споживачі)
5.3. Структурування та сегментація споживання
6. Канали збуту продукції на ринку заморожених круасанів (власний закритий цикл виробництва, збут через оптових і роздрібних дистриб'юторів - Retail, HoReCa, Petrol Station - потенціал кожного каналу)
7. Асортимент продукції, представлений на ринку
8. Висновки. Прогнозні показники
8.1. Висновки і прогнозні тенденції розвитку ринку
8.2. Побудова гіпотез розвитку ринку. Прогнозні показники розвитку ринку
8.3. Рекомендації з розвитку на ринку
9. Інвестиційна привабливість галузі
9.1. SWOT-аналіз ринкового спрямування
9.2. PEST-аналіз факторів впливу на ринок
9.3. Існуючі ризики і бар'єри виходу на ринок
9.3.1. Побудова карти ризиків на ринку
1. Ємність ринку заморожених круасанів з листкового тіста в Україні в 2018 - 6 міс. 2020 рр., в натуральному вираженні, т.
2. Ємність ринку заморожених круасанів з листкового тіста в Україні в 2018 - 6 міс. 2020 рр., в грошовому вираженні, млн грн
3. Структурування операторів (регіонально, за видами продукції, за наявністю точок продажу готового продукту)
4. Частки ринку основних операторів з виробництва та імпорту досліджуваної продукції в 2018-6 міс. 2020 рр., в грошовому вираженні, %
5. Частки ринку виробників заморожених круасанів в Україні в 2019 році в натуральному вираженні, т
6. Факторний аналіз динаміки ринкових частщок
7. Географічна структура експорту заморожених круасанів з листкового тіста з України в 2018 - 2019 роки., в натуральному вираженні, %
8. Структура експорту заморожених круасанів з листкового тіста з України по ТМ в 2018 - 2019 роки., в натуральному вираженні, %
9. Експортні ціни на заморожені круасани з листкового тіста в Україні по ТМ без ПДВ в 2018 - 1 пів. 2020 рр., дол./кг.
10. Частки експортерів заморожених круасанів з листкового тіста з України в 2018 - 1 пів. 2020 рр., в натуральному вираженні, %
11. Частки експортерів заморожених круасанів з листкового тіста з України по ТМ в 2018 - 1 пів. 2020 рр., в натуральному вираженні, %
12. Частки імпортерів заморожених круасанів з листкового тіста з України в 2018 - 1 пів. 2020 рр., в натуральному вираженні, %
13. Географічна структура імпорту заморожених круасанів з листкового тіста в Україну в 2018 - 1 пів. 2020 рр., в натуральному вираженні, %
14. Структура імпорту заморожених круасанів з листкового тіста в Україні по ТМ в 2018 - 1 пів. 2020 рр., в натуральному вираженні, %
15. Імпортні ціни на заморожені круасани з листкового тіста в Україні по ТМ без ПДВ в 2018 - 1 пів. 2020 рр., дол./кг.
16. Частки імпортерів заморожених круасанів з листкового тіста в Україні в 2018 - 1 пів. 2020 рр., в натуральному вираженні, %
17. Частки відправників заморожених круасанів з листкового тіста в Україну в 2018 - 1 пів. 2020 рр., в натуральному вираженні,%
18. Частки імпортерів заморожених круасанів з листкового тіста в Україні по ТМ в 2018 - 1 пів. 2020 рр., в натуральному вираженні, %
19. Обсяг споживання заморожених круасанів в 2019 році через різні канали збуту, в натуральному вираженні, тонн
20. Перелік і опис потенційно основних споживачів B2B-ринку в Україні за групами
21. Структура споживання заморожених круасанів за смаковими наповнювачів (на підставі імпорту), в натуральному вираженні, %
22. Частки ТОП-10 найбільших готельних компаній (юр. особи) в Україні в 2019 році, в грошовому вираженні, %
23. Регіональна сегментація великих готелів в Україні
24. Готелі, відкриття яких планувалося в 2020-2022 рр
25. Кількість закладів громадського харчування в Україні за регіонами у 2020 р., в натуральному вираженні, %
26. Частки ТОП-10 найбільших компаній, що надають послуги громадського харчування (юр. особи) в Україні в 2019 році, в грошовому вираженні, %
27. Регіональна сегментація ТОП 20 ресторанів в Україні
28. Частки ТОП-15 найбільших компаній, що надають послуги кейтерінгу (юр. особи) в Україні в 2019 році, в грошовому вираженні, %
29. Частки ТОП-10 найбільших компаній-власників мережі заправок (юр. особи) в Україні в 2019 році, в грошовому вираженні, %
30. Регіональна сегментація ТОП 20 АЗС в Україні по виручці за 2017 рік
31. Обсяг продажів на ринку роздрібної торгівлі переважно споживчими товарами повсякденного попиту через торговельні мережі корпоративного типу (FMCG-рітейл) в Україні в 2017-2019 рр., в грошовому вираженні, млрд. грн.
32. Частки FMCG-рітейлерів за кількістю точок в Україні за 2017-2019 рр.
33. Асортимент продукції великих операторів на ринку заморожених круасанів в Україні
34. SWOT-аналіз ринкового спрямування
35. PEST-аналіз ринку заморожених круасанів в Україні
36. Сегментація ринкових ризиків
37. Карта ризиків ринку заморожених круасанів в Україні
1. Частки офіційного і тіньового ринку заморожених круасанів в Україні в 2019 г., в грошовому вираженні, тонн,%
2. Експорт заморожених круасанів з листкового тіста з України в 2018 - 2019 рр., в натуральному вираженні, тонн
3. Експорт заморожених круасанів з листкового тіста з України в 2018 - 2019 рр., в грошовому вираженні, млн грн
4. Імпорт заморожених круасанів з листкового тіста в Україну в 2018 - 1 пів. 2020 рр., в натуральному вираженні, тонн
5. Імпорт заморожених круасанів з листкового тіста в Україну в 2018 - 1 пів. 2020 рр., в грошовому вираженні, млн грн
6. Імпортні ціни заморожених круасанів з листкового тіста в Україні в 2018 - 1 пів. 2020 рр., дол. за кг
7. Динаміка світових цін на пшеницю FOB, дол. за метричну тонну
8. Структура загальновиробничих витрат виробництва, в грошовому вираженні, %
9. Сегментація споживання заморожених круасанів через різні канали збуту, в грошовому вираженні, %
10. Структура критеріїв вибору круасанів споживачами, %
11. Кількість закладів громадського харчування в Україні в 2018-2020 рр., з прогнозом до 2023 року, в натуральному вираженні, шт.
12. Структура продажів в закладах громадського харчування в Україні в 2019 році, в грошовому вираженні, %
13. Сегментація основних мереж АЗС за наявністю кафе або ресторанів, %
14. Прогноз ринку заморожених круасанів в Україні в 2020-2023 рр., в натуральному вираженні, т