Аналіз ринку ХБВ в Україні. 2019 рік

Аналіз ринку ХБВ в Україні. 2019 рік
Загальна характеристика
Дата підготовки: Березень 2019 року
Кількість сторінок: 19, Arial, 1 інтервал, 10 кегль
Графіків і діаграм: 9
Таблиць: 6
Спосіб оплати: передоплата
Спосіб отримання: електронною поштою або кур'єром в електронному або в друкованому вигляді
Мова звіту: російська
12500 грн.
  • Ви можете замовити актуалізацію або адаптацію даного звіту під ваші цілі і завдання, а також придбати частину звіту (не менш 50%) по більш доступній ціні
  • Не знайшли дослідження вашого ринку? Зв'яжіться з нашими консультантами – перейти в контакти
  • Так само ви можете замовити бізнес-план для вашої бізнес-ідеї

Анотація до аналізу ринку:

Аналітиками Pro-Consulting був проведений аналіз ринку хлібобулочних виробів в Україні. В рамках дослідження визначено основні тенденції розвитку та проблеми на ринку, розрахована ємність ринку ХБВ, а також проаналізовані виробництво, експорт і імпорт ХБВ в Україні. Охарактеризовано основних операторів ринку серед виробників, імпортерів і експортерів, а також розрахована ємність ринку хлібобулочних виробів і середній обсяг споживання на душу населення в Європі.

Хліб - традиційний продукт, який споживається усіма групами населення незалежно від рівня доходів, соціального статусу, статі і віку.

Ринок ХБВ в Україні демонструє тенденцію до скорочення в натуральному вираженні, що пов'язано зі зміною культури споживання хліба і споживчих переваг. Однак в грошових показниках ринок продовжує рости за рахунок подорожчання продукції разом з ростом цін на сировинні складові: борошно, цукор, яйця, масложирову продукцію, а також цін на електроенергію і витрат на оплату праці.

Індекс споживчих цін на хліб росте протягом кількох останніх років. За 2018 рік ціни на хліб піднялися в середньому на 19%.


Ринок практично повністю представлений продукцією вітчизняного виробництва, що пов'язано з короткими термінами зберігання і складністю транспортування. Експорт в сегменті зростає, основними споживачами українських ХБВ є США.

Виробництво здоби має глобальну тенденцію до скорочення, однак щорічні показники можуть коливатися в більшу або меншу сторону. Асортимент здобних виробів, представлених на українському ринку, досить широкий.

Однією з головних проблем ринку ХБВ є наявність великого тіньового сегмента, який перешкоджає розвитку справедливої конкуренції на ринку.

Варто відзначити перспективність і актуальність виготовлення напівфабрикатів ХБВ і борошняних кондитерських виробів для установ сегмента HoReCa (пекарень, кафе, кав'ярень, закладів фаст-фуду), а також на експорт за кордон.

Детальний зміст:

1. Загальна характеристика ринку ХБВ в Україні
1.1. Аналіз тенденцій розвитку ринку в Україні в 2017 - 2018 рр. (Специфіка, проблеми, фактори впливу на ринок)
1.2. Загальні показники ринку, розрахунок ємності ринку в 2017 - 2018 рр. (річні дані) (виробництво + імпорт-експорт + тінь) в натуральному і грошовому вираженні - оціночно: - ринок ХБВ (загальна група без розбивки на сегменти)
1.3. Сегментація і структурування ринку:
У структурі ємності ринку:
- Частки вітчизняної та імпортної продукції
2. Динаміка обсягів експорту та імпорту ХБВ в 2017-2018 рр., у натуральному вираженні (тонн) в розрізі досліджуваних кодів УКТЗЕД, які вказані в якісних рамках дослідження
3. Основні оператори ринку ХБВ (ТОП-10 в сегменті)
3.1. Основні виробники ринку і їх короткий опис. Містить наступну інформацію:
- Короткий опис
- Контакти
- ТМ (без часток)
- Частка компанії в досліджуваному сегменті
3.2. Основні компанії експортери та імпортери ХБВ. Частки експортерів і імпортерів в структурі поставок
4. Місткість ринку і середній обсяг споживання на душу населення в натуральних показниках в Європі в 2017-2018 рр., прогноз на 2019-2020 рр. - ринок ХБВ
5. Висновки і прогнозні показники розвитку ринку ХБВ в Україні в 2019-2020 рр. з урахуванням тіні

Перелік таблиць:

1. Динаміка ємності ринку ХБВ в Україні в 2017 - 2018 рр. з урахуванням тіні в натуральному і грошовому вираженні, тон і тис. грн.
2. Динаміка експорту ХБВ з України в 2017 - 2018 рр. в розрізі досліджуваних кодів в натуральному вираженні, тон
3. Динаміка імпорту ХБВ в Україну в 2017 - 2018 рр. в розрізі досліджуваних кодів в натуральному вираженні, тон
4. Основні компанії виробники ХБВ в Україні в 2018 році
5. Основні компанії експортери та імпортери ХБВ в Україні
6. Багатофакторна модель прогнозних показників розвитку ринку ХБВ в Україні на 2019 - 2020 рр.,%

Перелік графіків і діаграм:

1. Динаміка індексу споживчих цін на хліб в Україні в 2016 - 2018 рр., %
2. Частки вітчизняної та імпортної продукції в структурі ринку ХБВ в Україні (без урахування тіні), в натуральному вираженні, %
3. Частки основних виробників ХБВ в Україні в натуральному вираженні в 2018 р., %
4. Частки основних виробників ХБВ в Україні в натуральному вираженні в 2017 р., %
5. Частки імпортерів ХБВ в структурі поставок в натуральному вираженні в 2017 - 2018 рр., %
6. Частки експортерів ХБВ в структурі поставок в натуральному вираженні в 2017 - 2018 рр., %
7. Динаміка ємності ринку ХБВ в ЄС-28 в 2017- 2018 рр. і її прогноз на 2019 - 2020 рр., в натуральному вираженні, тис. тонн
8. Динаміка споживання ХБВ в ЄС-28 в 2017- 2018 рр. і його прогноз на 2019 - 2020 рр., в натуральному вираженні, кг/чол.
9. Прогнозні показники розвитку ринку ХБВ в Україні на 2019 - 2020 рр. в натуральних показниках

Вас може зацікавити

Зв'язатися з нами