Українські м'ясопереробники відмовляються від випуску консервів - коментарі аналітиків Pro-Consulting. Agroportal
1915

Українські м'ясопереробники відмовляються від випуску консервів - коментарі аналітиків Pro-Consulting. Agroportal

В Україні падає ринок м'ясних консервів. Основні причини дві: втрата російського ринку збуту, споживчі переваги українців, які частіше купують сире м'ясо або ковбасні вироби.

Падіння ємності ринку зафіксували ще в 2015 році. Справа в тому, що виробники працювали в основному на експорт. В цей же час в Україні стали менше завозити імпортної м'ясної продукції. В результаті показники експортно-імпортного балансу покращилися, але обсяг внутрішнього ринку просів, йдеться в повідомленні Pro-Consulting.

«Для порівняння в 2015 р м'ясопереробні підприємства виробили 119,69 тис. т продукції. З 2016 року - 90,36 тис. т. Тренд продовжився і в першій половині 2017 року, коли виробництво м'ясних консервів впало на 11,12% в порівнянні з аналогічним періодом попереднього року », - уточнили експерти.

Значущу частину консервів виробляють з м'яса великої рогатої худоби (6,4%), з м'яса птахів - 3,9% і свинини - 3%. Але більшу частину ринку займають паштети, при виробництві яких використовується печінка і інші субпродукти з різних видів м'яса - 86,7%.

«Головною причиною спаду виробництва м'ясних консервів стало нарощування обсягів виробництва ковбасних виробів, які почали займати частину ніші ринку м'ясних консервів. Крім цього скоротився випуск замороженого м'яса птиці (яке використовують для приготування консервів), в зв'язку з тим, що збільшилися обсяги випуску свіжого і охолодженого м'яса. Крім того, багато споживачів вважають за краще купувати свіже м'ясо і самостійно робити тушонку », - пояснили в Pro-Consulting.

Також уточнюється, що лідером у виробництві м'ясних консервів сьогодні є м'ясна фабрика «Фаворит Плюс». Портфель компанії включає 3 торгових марки: «Добров», «М'ясна лавка», «Ковбасний ряд».

Джерело: AgroPortal 

 

Компанія Pro-Consulting підготувала для Вас короткий перелік готових проектів на дану тему. Ознайомитися з проектами можна за посиланнями:

Дата розміщення: 06.11.2017
дивитися наступну новину

Інші новини

Зв'язатися з нами