Ринок свинини в Україні: результати опитувань виробників
1266

Ринок свинини в Україні: результати опитувань виробників

Аналіз ринку свинини в Україні проведено компанією Pro-Consulting у лютому 2024 року. Маркетингове дослідження містить дані про:

  • фактори, що мають найбільший вплив на ринок свинини в Україні, тенденції та проблеми його розвитку;
  • показники виробництва, експорту та імпорту цільового товару;
  • динаміку ємності ринку свинини в Україні за період 2021 - 11 місяців 2023 року з оцінкою тіньового сектору;
  • сегментацію даного ринку за походженням продукції;
  • розподіл часток між операторами ринку свинини в Україні;
  • рівень конкуренції в даній сфері бізнесу, конкурентні ризики та бар'єри;
  • структуру виробництва і зовнішні поставки продукції на ринок свинини в Україні;
  • середні ціни і політику ціноутворення;
  • особливості споживання товарів ринку свинини в Україні;
  • канали збуту цільової продукції;
  • прогнозний стан ринку свинини в Україні в 2024-2025 роках.

Готовий аналіз ринку свинини в Україні можна придбати на сайті компанії. Також вас може зацікавити готовий аналіз продажів компаній на ринку свинини або аналіз ринку м'яса в Україні. Будь-який звіт також може бути актуалізований і адаптований під цілі та завдання вашого бізнесу.

Якщо ж ви плануєте аналізувати свій ринок за власним технічним завданням, ознайомтеся з типовою структурою дослідження ринку.

Моніторинг ринку свинини в Україні свідчить про те, що наша країна є регіональним лідером з виробництва цільової продукції і входить до першої десятки світових виробників. При цьому великі підприємства забезпечують близько 64% обсягу ринку, а решту м'яса випускають дрібні ФОП або домашні господарства, які часто працюють без оформлення необхідних документів.

Споживчий аналіз ринку свинини в Україні показує, що його продукція посідає друге місце в загальному обсязі споживання м'яса українцями, поступаючись лише птиці. У середньому кожен житель країни споживає 20 кілограмів свинини на рік. Також вам може бути корисним оновлення готового аналізу ринку м'яса курки в Україні.У рамках маркетингового дослідження ринку свинини вивчено результати опитування головних виробників, проведеного асоціацією «Свинарі України» в листопаді 2023 року. Це дало змогу виявити основні особливості поточного стану та проблеми розвитку виробничого сектору ринку свинини в Україні.

Більше половини підприємств, опитаних галузевою асоціацією, заявили про брак кваліфікованих працівників. При цьому 26% відчувають дефіцит кадрів безпосередньо на свинофермах: технологів, ветеринарів, операторів, керівників виробничих майданчиків. Приблизно така сама частина виробників має нестачу допоміжного персоналу: слюсарів, електриків та інших. 48% опитаних відзначили брак працівників на суміжних напрямках: водіїв, трактористів, механіків, агрономів. 45% охоплених опитуванням виробників прогнозують подальше погіршення ситуації з кадровими ресурсами. Також у Pro-Consulting є аналіз ринку праці в Україні.

Аналіз ринку свинини в Україні включає і власне опитування компанії Pro-Consulting представників м'ясної галузі, проведене в грудні 2023 року за методологією EMSMA. Згідно з цим дослідженням:

  • 61,1% виробників зберегли показники випуску продукції на рівні попереднього року, у 22,2% ситуація погіршилася і 16,7% заявили про певні поліпшення;
  • структура збуту протягом даного періоду змінилася у 61,1% опитаних, при цьому 27,7% втратили традиційних споживачів, а 16,7% змінили географію поставок;
  • асортимент м'ясної продукції, зокрема товарів ринку свинини в Україні, не змінився у 61,1% виробників, 16,7% розширили пропозицію, а 22,2% - звузили.

Основними проблемами суб'єктів ринку свинини в Україні також названо: дефіцит кадрів і скорочення споживчої аудиторії - 72,2%, зниження купівельної спроможності населення - 66,6%. Відзначається нестача ветеринарних препаратів і зростання собівартості виробництва.

Детально про поточний стан цієї сфери бізнесу, перспективи та прогноз її подальшого розвитку, наявні ризики, бар'єри та можливості для реалізації інвестиційних проєктів, можна прочитати в матеріалах маркетингового дослідження ринку свинини в Україні, розміщеного у магазині готових проєктів компанії Pro-Consulting.

Джерело: Pro-Consulting

Читати також: Ринок свіжого м'яса, копченостей і консервів в Україні 

Підписуйтесь на наш Telegram, щоб бути в курсі аналітичних новин ринків України та світу. 

Дата розміщення: 10.05.2024
дивитися наступну новину

Інші новини

Зв'язатися з нами