Ринок свіжого м'яса, копченостей і консервів в Україні: основні чинники
1269

Ринок свіжого м'яса, копченостей і консервів в Україні: основні чинники

Аналіз ринку свіжого м'яса, копченостей і консервів в Україні проведено компанією Pro-Consulting у вересні 2023 року. Маркетингове дослідження містить відомості про:

  • загальні показники ринку свіжого м'яса, копченостей і консервів в Україні;
  • сегментацію розглянутого ринку за видами та походженням продукції;
  • фактори, що мають найбільший вплив на ринок копченостей, свіжого м'яса і консервів в Україні;
  • розподіл часток основних суб'єктів, що працюють у даній сфері бізнесу;
  • середні ціни, фактори і політику ціноутворення на товари ринку консервів, свіжого м'яса, копченостей в Україні;
  • функціонування каналів реалізації цільової продукції;
  • інвестиційний потенціал ринку свіжого м'яса, копченостей і консервів в Україні;
  • прогнозований стан ринку за підсумками 2023 року.

Готовий аналіз ринку свіжого м'яса, копченостей і консервів в Україні можна придбати на сайті компанії. Також вас може зацікавити готовий аналіз ринку свинини в Україні або, наприклад, дослідження ринку м'ясних напівфабрикатів в Україні.

Моніторинг ринку свіжого м'яса, копченостей і консервів в Україні до і після початку широкомасштабного вторгнення Росії дав змогу виявити головні фактори впливу на дану сферу бізнесу та породжені їхнім впливом тенденції зміни ринкової ситуації. 

Якщо ви плануєте аналізувати свій ринок за власним технічним завданням, перегляньте типову структуру дослідження ринку.

До лютого 2022 року ринок свіжого м'яса, копченостей і консервів в Україні перебував під впливом процесу інтеграції в галузь стандартів і вимог Європейського Союзу в рамках угоди про зону вільної торгівлі. Зокрема, в Україні з'явилися лабораторії для контролю за штамами, що покликане захистити споживачів від можливих наслідків надмірного використання антимікробних засобів у процесі вирощування тварин. Результати подібних нововведень стали проявлятися спочатку в секторі м'яса птиці, що має найбільший експортний потенціал.

Поголів'я великої рогатої худоби та свиней мало і зберігає тенденцію до скорочення. За даними Держстату, на початку 2022 року поголів'я ВРХ стало на 8% меншим, ніж було на початку 2021-го, а поголів'я свиней щороку знижується на 3-5%. Основними причинами зменшення сировинної бази ринку копченостей, м'яса та консервів в Україні в зазначених сегментах є:

  • диспаритет цін на аграрну та промислову продукцію;
  • подорожчання кормів для сільськогосподарських тварин;
  • нестача у тваринників фінансових ресурсів для модернізації виробництва;
  • ліквідація спеціалізованих племінних господарств;
  • низька купівельна спроможність споживачів ринку м'яса, копченостей і консервів в Україні;
  • наявність на ринку м'яса, копченостей і консервів в Україні менш якісної імпортної продукції за порівняно низькими цінами;
  • скорочення державної підтримки галузі;
  • у каталозі готовий проектів доступно понад 2400 готових аналізів ринків України та світу - скористайтеся пошуком за ключовим словом і знайдіть звіт по своєму ринку. Будь-який звіт може бути актуалізований за вашим запитом - контакти.

Після початку великої війни негативні фактори впливу на ринок консервів, свіжого м'яса, копченостей в Україні посилилися, і до них додалися нові:

  • матеріальні збитки від бойових дій для суб'єктів ринку, необхідність релокації підприємств у безпечніші регіони;
  • відключення електроенергії, необхідної для виробництва і зберігання товарів ринку свіжого м'яса, копченостей і консервів в Україні;
  • розрив традиційних логістичних ланцюжків поставок цільової продукції за кордон, необхідність освоєння нових експортних напрямків;
  • опір влади сусідніх країн ЄС щодо ввезення сільськогосподарської продукції з України;
  • підвищення цін на електроенергію та моторне паливо;
  • подальше зниження реальних доходів споживачів, які вимушені переходити в нижчі цінові сегменти ринку свіжого м'яса, копченостей і консервів в Україні.

Детально про поточну ситуацію в даній сфері бізнесу і тенденції її подальшого розвитку можна прочитати в матеріалах маркетингового дослідження ринку свіжого м'яса, копченостей і консервів в Україні, який є доступним в магазині готових проектів компанії Pro-Consulting.

Джерело: Pro-Consulting

Читати також: Ринок рослинного м'яса в Україні - перспективна ніша для бізнесу в Україні

Підписуйтесь на наш Telegram, щоб бути в курсі аналітичних новин ринків України та світу.

 

Дата розміщення: 09.04.2024
дивитися наступну новину

Інші новини

Зв'язатися з нами