Дата підготовки: | Серпень 2021 року |
Кількість сторінок: | 8, Arial, 1 інтервал, 10 кегль |
Графіків і діаграм: | 3 |
Спосіб оплати: | передоплата |
Спосіб отримання: | електронною поштою або кур'єром в електронному або в друкованому вигляді |
Мова звіту: | українська |
Компанія Pro-Consulting підготувала огляд ринку м’ясних снеків в Україні. Проаналізовано основні тенденції розвитку ринку в Україні у 2017-2020 рр.: фактори ринку, об’єм ринку у динаміці, уподобання споживачів. Також значну увагу приділено сировині для м’ясних виробів.
Інтерес та актуальність дослідження ринку м’ясних снеків в Україні обумовлений зростаючим попитом на товар. Популярність такого виду снеків серед споживачів зумовлена тим, що це легка закуска та поживний перекус. Виробники здебільшого позиціонують свій товар як «закуска до пива», однак в останні роки товар все частіше розглядається як «здоровий перекус» із високим вмістом білка та низьким вмістом жирів.
Основними факторами ринку є: сировина, логістика, технології, купівельна спроможність населення, регулювання бізнесу, уподобання споживачів та швидкий темп життя. Значна кількість виробників м’ясних снеків знаходиться у тіні, що має негативний вплив на розвиток ринку та потребує втручання з боку держави у сфері малого бізнесу.
У динаміці ємності ринку м’ясних снеків у 2017-2020 рр. у грошовому вираженні загалом простежується позитивна тенденція. При цьому, близько 30% українського ринку м'ясних і ковбасних виробів знаходиться в тіні, відсоток може змінюватись в залежності від регіону. У 2020 році відбувалося незначне сповільнення темпів зростання ємкості ринку м’ясних снеків на тлі загального зниження ділової активності й виробництва у зв’язку з пандемією COVID-19.
Ринок м'ясних снеків в Україні не насичений та має значні перспективи розвитку. Існуючі виробники останнім часом все більше розширюють асортименти, проте ринок також відкритий для входу нових гравців. Продаж цих снеків найближчими роками може збільшитися, але темпи зростання будуть досить помірними.
1. Загальна характеристика ринку
2. Об’єм ринку
3. Споживчі переваги
4. Висновки і прогнозні тенденції
1. Динаміка реалізації на забій сільськогосподарських тварин в Україні в 2017-1 пів. 2021 рр., в натуральному вираженні, тис. т
2. Динаміка ємності ринку м’ясних снеків у 2017-2020 рр., в натуральному вираженні, тис.
3. Динаміка ємності ринку м’ясних снеків у 2017-2020 рр., в грошовому вираженні, млн. дол. США