Аналіз ринку м'яса курки в Україні. 2021 рік

Аналіз ринку м'яса курки в Україні. 2021 рік
Загальна характеристика
Дата підготовки: Березень 2021 року
Кількість сторінок: 47, Arial, 1 інтервал, 10 кегль
Графіків і діаграм: 24
Таблиць: 28
Спосіб оплати: передоплата
Спосіб отримання: електронною поштою або кур'єром в електронному або в друкованому вигляді
Мова звіту: російська
23400 грн.
  • Ви можете замовити актуалізацію або адаптацію даного звіту під ваші цілі і завдання, а також придбати частину звіту (не менш 50%) по більш доступній ціні
  • Не знайшли дослідження вашого ринку? Зв'яжіться з нашими консультантами – перейти в контакти
  • Так само ви можете замовити бізнес-план для вашої бізнес-ідеї

Анотація до аналізу ринку:

Аналітиками Pro-Consulting було проведено дослідження ринку м'яса курки в Україні в 2018-2020 роках. В ході аналізу було охарактеризовано основні тенденції на ринку курячого м'яса. Також, було проаналізовано виробництво м'яса окремих частин курки, а саме крилець, гомілки і філе. Досліджено зовнішньоекономічну діяльність на ринку, охарактеризовано споживання курячого м'яса в Україні, визначені основні оператори ринку в країні, представлені середні імпортні/експортні ціни на м'ясо різних частин курки і роздрібні ціни на філе.
На ринку м'яса України найбільша частина належить саме м'ясу птиці. Споживання, зокрема, курячого м'яса для нашої країни є доступним і звичним. Відносна дешевизна цього продукту в сукупності з його живильними якостями свідчать, що попит на нього не буде знижуватися, не дивлячись на низьку купівельну спроможність населення.
Виробництво м'яса птиці в 2019 році перевищило обсяги виробництва 2018 року, проте в 2020 році ця тенденція не продовжилася через COVID-19. У зв'язку з економічною кризою, яка виникла, собівартість виробництва, в першу чергу вартість кормів і енергоносіїв, мала тенденцію до зростання, що стало причиною зростання кінцевої ціни продукту для безпосереднього споживача.
З серпня 2020 року ціни на корми зросли. Зокрема, соєвий шрот на 26%, кукурудза - на 22%, пшениця - 15%.


Аналітиками Pro-Consulting було проведено дослідження ринку м'яса курки в Україні в 2018-2020 роках. В ході аналізу було охарактеризовано основні тенденції на ринку курячого м'яса. Також, було проаналізовано виробництво м'яса окремих частин курки, а саме крилець, гомілки і філе. Досліджено зовнішньоекономічну діяльність на ринку, охарактеризовано споживання курячого м'яса в Україні, визначені основні оператори ринку в країні, представлені середні імпортні/експортні ціни на м'ясо різних частин курки і роздрібні ціни на філе.
На ринку м'яса України найбільша частина належить саме м'ясу птиці. Споживання, зокрема, курячого м'яса для нашої країни є доступним і звичним. Відносна дешевизна цього продукту в сукупності з його живильними якостями свідчать, що попит на нього не буде знижуватися, не дивлячись на низьку купівельну спроможність населення.
Виробництво м'яса птиці в 2019 році перевищило обсяги виробництва 2018 року, проте в 2020 році ця тенденція не продовжилася через COVID-19. У зв'язку з економічною кризою, яка виникла, собівартість виробництва, в першу чергу вартість кормів і енергоносіїв, мала тенденцію до зростання, що стало причиною зростання кінцевої ціни продукту для безпосереднього споживача.
З серпня 2020 року ціни на корми зросли. Зокрема, соєвий шрот на 26%, кукурудза - на 22%, пшениця - 15%.

Детальний зміст:

1. Загальна характеристика ринку м'яса в Україні
1.1. Аналіз тенденцій розвитку ринку м'яса в Україні, з виділенням ринку курки (фактори впливу, проблеми розвитку), вплив пандемії на ринок
1.2. Загальні показники ринку, розрахунок ємності ринку курки в 2018-2020 (виробництво + імпорт - експорт), з оцінкою ємності ринку філе, крила і гомілки курятини. Оцінка тіні на ринку України.
2. Виробництво та динаміка реалізації продукції в 2018-2020 рр.
2.1. Динаміка виробництва курятини в кількісних показниках, з оцінкою виробництва філе, крила і гомілки курятини
2.2. Динаміка виробництва курятини в вартісних показниках, з оцінкою виробництва філе, крила і гомілки курятини
3. Основні оператори ринку (виробники та імпортери)
3.1. Перелік основних операторів ринку курятини і їх опис
3.2. Структурування операторів (за сегментами, спеціалізації, регіонально)
3.3. Частки ринку основних операторів ринку
4. Зовнішня торгівля
4.1. Експорт м'яса курятини з України в 2018-2020 рр. (Обсяги в кількісному і грошовому вираженні, географія, структура (філе, крило, гомілка), частки експортерів)
4.2. Імпорт м'яса курятини в Україну в 2018-2020 рр. (В натуральному і грошовому вираженні, структура, географія, структура (філе, крило, гомілка), частки імпортерів
5. Ціна і ціноутворення на ринку
5.1. Оцінка ринкової динаміки цін на курятину (крило, гомілку, філе), телятину і свинину в Україні в 2019-2020гг.
5.2. Середня вартість на комбікорм для птиці в 2018-2020 рр.
6. Споживачі і їх переваги (включаючи онлайн)
6.1. Переваги споживачів щодо товару, портрет споживача
6.2. Споживання курятини на душу населення в Україні в 2020 р.
7. Висновки. прогнозні показники
7.1. Висновки і прогнозні тенденції розвитку ринку. Вплив тенденцій розвитку ринку телятини і свинини на ринок курятини.
7.2. Побудова гіпотез розвитку ринку. Прогнозні показники розвитку ринку в 2021-2022
7.3. Рекомендації з розвитку на ринку
• Потенційні партнери-постачальники
8. Інвестиційна привабливість галузі
8.1. SWOT-аналіз ринкового спрямування
8.2. PESTLE-аналіз факторів впливу на ринок

Перелік таблиць:

1.1.1. Поголів'я сільськогосподарських тварин 2018-2021 р, станом на 1 січня кожного року, в натуральному вираженні, млн. Голів
1.1.2. Динаміка реалізації на забій сільськогосподарських тварин., В натуральному вираженні, млн. Голів
1.2.1 Динаміка ємності ринку курячого м'яса в 2018-2020 рр. в натуральному вираженні, тис. т.
1.2.2 Динаміка ємності ринку крилець в 2018-2020 рр. в натуральному вираженні, тис. т.
1.2.3 Динаміка ємності ринку гомілки в 2018-2020 рр. в натуральному вираженні, тис. т.
1.2.4 Динаміка ємності ринку філе в 2018-2020 рр. в натуральному вираженні, тис. т.
2.1.1. Динаміка виробництва курячого м'яса в розрізі філе, гомілки, крилець в 2018-2020 рр., В кількісному вираженні, тис. Тонн
3.1.1. Перелік основних операторів ринку курятини і їх опис
3.2.1. Географічна сегментація виробництва курячого м'яса в Україні в натуральному вираженні, тонн,%
3.2.2 Структура операторів ринку України по виручці, млн. Грн (за наявністю даних)
3.2.3 Структура існуючих операторів ринку України в розрізі їх основної спеціалізації, шт.
3.2.4 Основні торгові марки операторів і відповідні види продукції
3.3.1. Структура основних операторів і їх частка у виробництві, тис. Тонн,%
3.3.2. Структура виробництва курячого м'яса агропромисловими комплексами України, тис. Тонн.
4.1.1. Структура експорту курячого м'яса в розрізі філе, крила і гомілки в 2018-2020 рр. в грошовому вираженні, млн. дол. США
4.1.3. Географія експорту курячого м'яса в 2018-2020 рр. В натуральному значенні, %
4.1.2. Географія експорту основних виробників курячого м'яса в 2020 рр.
4.2.1. Структура імпорту курячого м'яса в розрізі філе, крила і гомілки в 2018-2020 рр. в натуральному вираженні, млн. дол. США
4.2.3. Географія імпорту курячого м'яса в 2018-2020 рр. В натуральному значенні, %
4.2.4. Географія імпорту курячих крилець в 2018-2020 рр. В натуральному значенні, %
4.2.5. Географія імпорту курячої гомілки в 2018-2020 рр. В натуральному значенні, %
4.2.6. Структура імпорту курячого м'яса по операторам в 2020 р в натуральному вираженні,%
4.2.7. Структура імпорту курячої гомілки, в розрізі операторів, в 2020 р в натуральному вираженні,%
6.1 Обсяг і структура закупівель продуктів сегменту HoReCa в 2019 р
6.2.1. Споживання м'яса на душу населення в Україна 2020 рр. в натуральному вираженні, кг / людина
6.2.2. Динаміка споживання м'яса на душу населення в Україні 2016-2021 рр. в натуральному вираженні, кг / людину
8.1.1 SWOT-аналіз ринкового спрямування м'ясної галузі
8.2.1 PESTLE-аналіз факторів впливу на ринок

Перелік графіків і діаграм:

2.1.1. Динаміка виробництва курячого м'яса в 2018-2020 рр., в натуральному вираженні, тис. тонн
2.1.2. Динаміка виробництва курячого м'яса в 2018-2020 рр., в грошовому вираженні, млрд. грн.
3.2.1. Географічна сегментація виробництва курячого м'яса в Україні в натуральному вираженні, тонн,%
4.1.1. Динаміка експорту курячого м'яса в 2018-2020 рр., в грошовому вираженні, млрд. дол США.
4.1.2. Динаміка експорту курячого м'яса в 2018-2020 рр. в натуральному вираженні, тис. тонн
4.1.3. Географія експорту курячого м'яса в 2018-2020 рр. в натуральному значенні, %
4.1.4 Середні експортні ціни на м'ясо окремих курячих частин в 2018-2020 рр. в натуральному вираженні, грн / кг
4.1.5 Середні експортні ціни на м'ясо окремих курячих частин в 2018-2020 рр. в натуральному вираженні, $ США / кг
4.2.1. Динаміка імпорту курячого м'яса в 2018-2020 рр. в натуральному вираженні, тис. тонн
4.2.2. Динаміка імпорту курячого м'яса в 2018-2020 рр. в грошовому вираженні, млрд. дол. США
4.2.3. Географія імпорту курячого м'яса в 2018-2020 рр. В натуральному значенні, %
4.2.4. Географія імпорту курячих крилець в 2018-2020 рр. В натуральному значенні, %
4.2.5. Географія імпорту курячої гомілки в 2018-2020 рр. В натуральному значенні, %
4.2.6. Структура імпорту курячого м'яса по операторам в 2020 р в натуральному вираженні,%
4.2.7. Структура імпорту курячої гомілки, в розрізі операторів, в 2020 р в натуральному вираженні,%
4.2.8. Середні ціни на імпорт м'яса окремих курячих частин в 2018-2020 рр. в натуральному вираженні, грн / кг
5.1.1. Середні споживчі ціни на курячі тушки та філе в 2020 рр. в натуральному вираженні, грн / кг.
5.1.2. Динаміка середніх цін виробників м'яса в 2019-2020 рр., Грн / кг, без ПДВ.
5.2.1. Середні ціни на види зерна, які використовується для комбікорму для домашньої птиці в січні 2019 роки., Грн / т
6.2.1. Споживання м'яса на душу населення в Україна 2020 рр. в натуральному вираженні, кг / людина
7.2.1. Прогнозні показники ємності ринку курятини в Україні 2021-2023 рр. в натуральному вираженні, тис. тонн
7.2.2. Прогнозні показники виробництва курятини в Україні 2021-2023 рр. в натуральному вираженні, тис. тонн
7.2.3. Прогнозні показники імпорту курятини в Україні 2021-2023 рр. в натуральному вираженні, тис. тонн
7.2.4. Прогнозні показники експорту курятини в Україні 2021-2023 рр. в натуральному вираженні, тис. тонн

Вас може зацікавити

Зв'язатися з нами