Аналіз ринку супів швидкого приготування в Україні. 2020 рік

Аналіз ринку супів швидкого приготування в Україні. 2020 рік
Загальна характеристика
Дата підготовки: Жовтень 2020 року
Кількість сторінок: 12, Arial, 1 інтервал, 10 кегль
Графіків і діаграм: 7
Таблиць: 1
Спосіб оплати: передоплата
Спосіб отримання: електронною поштою або кур'єром в електронному або в друкованому вигляді
Мова звіту: українська, російська, англійська
30400 грн.
  • Ви можете замовити актуалізацію або адаптацію даного звіту під ваші цілі і завдання, а також придбати частину звіту (не менш 50%) по більш доступній ціні
  • Не знайшли дослідження вашого ринку? Зв'яжіться з нашими консультантами – перейти в контакти
  • Так само ви можете замовити бізнес-план для вашої бізнес-ідеї

Анотація до аналізу ринку:

Аналітиками Pro-Consulting було проведено дослідження ринку супів швидкого приготування в Україні, який включає таку продукцію як супи, бульйони, суміші для їх приготування.
В ході аналізу було охарактеризовано основні тенденції розвитку ринку супів швидкого приготування в Україні, проаналізовано виробництво, споживання супів швидкого приготування в Україні, представлені середні роздрібні ціни на супи, бульйони, та суміші для їх приготування.
Супи і бульйони, суміші для їх приготування є частиною ринку харчових концентратів і відносяться до перших обіднім страв. На ринку супів готових до вживання домінують супи на основі м'яса.
Ринок супів готових до вживання можна розділити в залежності від швидкості приготування на:
- супи, які потрібно варити;
- супи швидкого приготування.
До факторів впливу на ринок супів швидкого приготування і сумішей для їх приготування відносяться різноманіття інгредієнтів для виробництва, зручність використання, висока конкуренція, дохід населення.
Основними проблемами розвитку ринку супів швидкого приготування є
- наявність тенденції до збільшення чисельності людей, які ведуть здоровий спосіб життя зростає. На думку споживачі, які дбають про здоров'я, супи швидкого приготування можуть згубно вплинути на здоров'я, через вміст консервантів в готових продуктах.
- висока ціна. Ціни на натуральні заготовки для супів вище, ніж набір продуктів, які необхідно для приготування супу самостійно. Це робить заготовки для супів недоступними для споживачів із середнім і низьким рівнем доходу, а як наслідок обмежує проникнення на ринок.
- падіння попиту. Доходи населення України зростають, тому попит на супи швидкого приготування падає, наприклад, офісні співробітники віддають перевагу закладам швидкого харчування.
Частка імпортної продукції на ринку супів швидкого приготування становить 12,2% в 2019 г. З кожним роком частка імпорту зростає на 5,3%


Близько половини імпорту становить продукція для компанії ТОВ «Афіна-Груп» під брендом «Галина Бланка».
Ціни на супи швидкого приготування залежить від методу виробництва, рецептури і способу фасування. Наприклад, сушений суп дорожче ніж в вигляді порошку, тому що виготовлений з натуральних продуктів. Супи в брикетах набагато дешевше ніж упаковані розсипом в пластикові пакети і стакани. В межах категорії ціна залежить від інгредієнтів, наприклад, м'ясні супи дорожче ніж овочеві.
При покупці супів швидкого приготування основним мотивом є економія часу. Чоловіки до вживання супів швидкого приготування вдаються вимушено через брак часу можливостей, і іноді і умінь, але вважають за краще домашню їжу. Жінки переважно купують заготовки і заправки, які полегшують приготування домашньої їжі і є хорошою альтернативою органічних продуктів, які дорожче. Така практика відбувається переважно в містах, оскільки люди сільській місцевості мають можливість приготувати супи і бульйони з власноруч вирощених інгредієнтів.
Найбільш популярні супи на українському ринку це курячі та грибні.
Ринок супів швидкого приготування показує тенденцію зниження, однак з невеликими темпами. Причиною цього в значній мірі стало поліпшення добробуту українського населення і переорієнтація на здорове і в харчування.
У найближчі роки очікується збільшення сегмент супів, вироблених методом сублімації. Що дасть можливість збільшити додану вартість продукту.

Детальний зміст:

1. Загальна характеристика ринку
1.1. Аналіз тенденцій розвитку ринку (фактори впливу, проблеми розвитку)
1.2. Загальні показники ринку, розрахунок ємності ринку в 2018-1 пол. 2020 (виробництво + імпорт – експорт)
1.3. Сегментація и структурування ринку (за походженням)
2. Виробництво і динаміка реалізації продукції в 2018-1 пол. 2020 рр.
2.1. Динаміка виробництва в кількісних показниках
2.2. Динаміка виробництва у вартісних показниках
3. Ціна і ціноутворення на ринку. Середні поточні ціни на продукцію
4. Споживачі та їх переваги
4.1. Споживчі переваги відносно товару, портрет споживача
5. Висновки. Прогнозні показники
5.1. Висновки і прогнозні тенденції розвитку ринку
5.2. Побудова гіпотез розвитку ринку. Прогнозі показники розвитку ринку в 2020-2023 рр.
5.3. Рекомендації щодо розвитку на ринку

Перелік таблиць:

1. Середні поточні ціни на супи швидкого приготування, грн. / 100 г

Перелік графіків і діаграм:

1. Динаміка ємності ринку супів швидкого приготування в Україні в 2018-1 пол. 2020 рр., в натуральному вираженні, тис. т
2. Частка імпорту на ринку супів швидкого приготування в Україні в 2019 р в натуральному вираженні,%
3. Частка експорту у виробництві на ринку супів швидкого приготування в Україні в 2019 р. в натуральному вираженні,%
4. Виробництво супів, бульйонів і сумішей для їх приготування в Україні в 2018-1 пол. 2020 року, в натуральному вираженні, тис. т
5. Виробництво супів, бульйонів і сумішей для їх приготування в Україні в 2018-1 пол. 2020 року, в грошовому вираженні, млн. грн.
6. ТОП-6 споживчих переваг брендів супів і бульйонів швидкого приготування за 9 міс. 2020 р.
7. Прогнозні показники ринку супу швидкого приготування в 2020-2023 рр. в Україні, в натуральних показниках, тис. т

Вас може зацікавити

Зв'язатися з нами