Аналіз ринку тепличної зелені та овочів в Україні. 2022 рік

Аналіз ринку тепличної зелені та овочів в Україні. 2022 рік
Загальна характеристика
Дата підготовки: Липень 2022 року
Кількість сторінок: 7, Arial, 1 інтервал, 10 кегль
Графіків і діаграм: 4
Спосіб оплати: передоплата
Спосіб отримання: електронною поштою або кур'єром в електронному або в друкованому вигляді
Мова звіту: українська, російська, англійська
6200 грн.
  • Ви можете замовити актуалізацію або адаптацію даного звіту під ваші цілі і завдання, а також придбати частину звіту (не менш 50%) по більш доступній ціні
  • Не знайшли дослідження вашого ринку? Зв'яжіться з нашими консультантами – перейти в контакти
  • Так само ви можете замовити бізнес-план для вашої бізнес-ідеї

Анотація до аналізу ринку:

Аналітиками Pro-Consulting проведено дослідження ринку тепличної зелені та овочів в Україні. У ході дослідження було охарактеризовано ринок тепличної зелені та овочів у цілому, зовнішню торгівлю зеленню та овочами, фактори ціноутворення на ринку та канали збуту продукції.

Вирощування в закритому ґрунті останнім часом стає дедалі популярнішим напрямом розвитку аграрного ринку. Все завдяки своїй економічній вигідності та мінімізації ризику втрати врожаю через неконтрольовані (а саме погодні) умови.

Вирощування в теплицях має великі перспективи в експорті, оскільки попит на овочі та зелень зростає у зв'язку із трендом на здоровий спосіб життя. В Україні ж, незважаючи на зростаючі площі закритого ґрунту, вирощування в теплицях поки не особливо розвинене, частково з тієї причини, що, порівняно з вирощуванням у відкритому ґрунті, початок тепличного бізнесу потребує великих інвестицій.

Проблеми ринку тепличних овочів та зелені

• Собівартість виробництва: вимагає первинних вкладень в обладнання, а надалі сильно залежить від вартості електроенергії.
• Технологія виробництва продукції: застаріле обладнання потребує оновлення, сучасні технології, у свою чергу, дають якісніший продукт і наближають за смаковими якостями продукцію якнайбільше до овочів та зелені з відкритого ґрунту.
• Велика частка тіньового ринку.
• Відсутність достатньої державної підтримки.
• Відсутність сучасних технологій зберігання, пакування та транспортування.
• Обмежена кількість сховищ.


Чинники впливу ринку овочів

• Попит продукції.
• Технологія виробництва.
• Купівельна спроможність населення.
• Розвиток культури правильного харчування.
• Погодні умови як фактор впливу на врожай продуктів-замінників – продукції з відкритого ґрунту.
• Наявність належних умов зберігання та транспортування продукції.

Детальний зміст:

1. Загальна характеристика ринку
2. Зовнішня торгівля зеленню та овочами
3. Чинники ціноутворення на ринку
4. Канали збуту продукції (опис та оцінка структури продажів по каналах)
5. Висновки

Перелік графіків і діаграм:

1.1. Динаміка площ закритого ґрунту, що використовуються для рослинництва, а також площ закритого ґрунту під овочі в Україні у 2019-2020 рр., тис. га
1.2. Сегментація ринку тепличних овочів та зелені в Україні в 2021 р., в натуральному вираженні, %
2.1. Динаміка експорту овочів та зелені з України у 2019-6 міс. 2021 рр., у натуральному вираженні, тис. т
2.2. Динаміка імпорту овочів та зелені в Україну у 2019-6 міс. 2021 рр., у натуральному вираженні, тис. т

Вас може зацікавити

Зв'язатися з нами