Дата підготовки: | Листопад 2015 року |
Кількість сторінок: | 63 сторінки, в тому числі 16 додатків, 24 таблиць, 25 рисунків (документ підготовлено на російській мові) |
Спосіб оплати: | передоплата |
Спосіб отримання: | в електронному вигляді Word + фінансова модель в Excel |
Відкриття фруктосховища перспективно: за оцінками фахівців, діючі сховища сільськогосподарської продукції покривають потреби України максимум на 80%, отже, вільні ниші на даному ринку все ще існують. Крім того, Україна поступово нарощує обсяги зібраного врожаю овочів і фруктів, а значить, попит на послуги спеціалізованих сховищ буде експоненціально зростати.
Поточний бізнес план передбачає процедуру відкриття фруктосховища потужністю 4410 тонн яблук. Однак, статті інвестиційних вливань даного документа дозволяють створити підприємство, здатне зберігати різні види фруктів: цитрусові, груші, персики, ківі, банани, виноград, гарбуз, редьку, селеру. Таким чином, в рамках реалізації проекту ініціатор може вибрати різні види продукції, що зберігаються в різні сезони і тим самим підвищити прибутковість свого бізнесу.
Бізнес план буде представляти інтерес для широкого кола користувачів - зокрема, ініціаторів проекту - оскільки дозволить різнобічно оцінити можливості реалізації та процедури організації бізнесу даної категорії. Зокрема, документ включає виробничий процес, дослідження ринку, фінансову оцінку і факторний аналіз ризиків.
Більш детально з документом можна ознайомитися нижче.
1. РЕЗЮМЕ ПРОЕКТУ
2. ОПИС ПРОЕКТУ
2.1. Цілі і завдання проекту
2.2. Параметри бізнесу
2.3. Джерела фінансування проекту. Напрями капіталовкладень
3. ВИРОБНИЧИЙ ПРОЦЕС ПРОЕКТУ
3.1. Місцезнаходження проекту. Схема площі
3.2. Опис виробничих потужностей і продукції за проектом
3.3. Опис технології зберігання
3.4. Опис складської техніки за проектом
3.5. Кадри. Кадрова політика
3.6. Нормативно-правове регулювання
4. АНАЛІЗ ЦІЛЬОВОГО РИНКУ
4.1. Загальна характеристика цільового ринку
4.2. Прогнози розвитку ринку фруктосховищ України
5. ФІНАНСОВА ОЦІНКА ПРОЕКТУ
5.1. Передумови для розрахунків та їх аргументація
5.2. Прогноз продажів за проектом
5.3. Формування прибутку по проекту
5.4. Прогноз руху грошових потоків за проектом
5.5. Точка беззбитковості за проектом
5.6. Оцінка інвестиційної привабливості проекту
5.7. Аналіз чутливості проекту
6. АНАЛІЗ РИЗИКІВ
6.1. Факторний аналіз ризиків проекту
6.2. Стратегія зниження ризиків
6.3 SWOT-аналіз
7. ВИСНОВКИ
Таблиця 1. Загальні параметри за проектом
Таблиця 2. Параметри роботи підприємства
Таблиця 3. Оподаткування за проектом
Таблиця 4. Фізичні характеристики камер фруктосховища
Таблиця 5. Технічні характеристики електронавантажувача
Таблиця 6. Технічні характеристики електричного штабелера
Таблиця 7. Штатний розклад проекту
Таблиця 8. Основні оператори ринку фруктосховищ України
Таблиця 9. Середньоринкові ціни реалізації яблук, $ / т
Таблиця 10. Закупівельні ціни на продукцію, $ / т
Таблиця 11. Характеристики електроспоживання фруктосховищ
Таблиця 12. Передумови для розрахунку споживання електроенергії навантажувачами
Таблиця 13. Прогноз продажів за проектом
Таблиця 14. Звіт про прибутки і збитки за проектом
Таблиця 15. Формування прибутку по проекту
Таблиця 16. Ефективність проекту
Таблиця 17. Операційні витрати за проектом
Таблиця 18. Точка беззбитковості за проектом 1 - 6 рік
Таблиця 19. Мінімальна вартість реалізації 1 тонни яблук за проектом 1 - 6 рік
Таблиця 20. Запас міцності фінансової за проектом 1 - 6 рік
Таблиця 21. Показники ефективності проекту
Таблиця 22. Чутливість проекту до зміни обсягів продажів
Таблиця 23. Чутливість проекту до зміни ціни
Таблиця 24. Чутливість проекту до зміни собівартості
Рисунок 1. Напрямки інвестицій
Рисунок 2. Місце розташування фруктосховища за проектом
Рисунок 3. Принцип роботи фруктосховища
Рисунок 4. Схема лінії з фасування яблук
Рисунок 5. Органіграмма проекту
Рисунок 6. Структура світового виробництва фруктів, МТ т
Рисунок 7. Світовий рейтинг виробників яблук на початок 2014 року, МТ т
Рисунок 8. Структура садів України в 1995 та 2014 р.
Рисунок 9. Площі плодово-ягідних насаджень в Україні протягом 1990-2014 рр., тис. га
Рисунок 10. Врожайність зерняткових культур у плодоносному віці протягом 1990-2014 рр, ц з 1 га
Рисунок 11. Валовий збір врожаю зерняткових культур в Україні протягом 1990-2014 рр., Тис.т
Рисунок 12. Валовий збір яблук в Україні в динаміці, тис. т
Рисунок 13. Експортно-імпортні операції по яблукам 2012-2014
Рисунок 14. Географічна структура експорту яблук з України в 2014 в грошовому вираженні,%
Рисунок 15. Географічна структура імпорту яблук в Україну в 2014 році, у грошовому вираженні,%
Рисунок 16. Географія вирощування яблук в Україні, згідно валовому збору в 2014 р, тис. т.
Рисунок 17. Формування прибутку по проекту
Рисунок 18. Валова виручка і маржа валового прибутку
Рисунок 19. Динаміка чистого прибутку і рентабельності продажів
Рисунок 20. Структура операційних витрат
Рисунок 21. Внутрішня ставка прибутковості
Рисунок 22. Період окупності проекту (з початку реалізації проекту)
Рисунок 23. Кореляція NPV і обсягів продажів продукції
Рисунок 24. Кореляція NPV і зміни ціни
Рисунок 25. Кореляція NPV і зміни собівартості