Аналіз ринку кафе-кондитерських Києва. 2020 рік

Аналіз ринку кафе-кондитерських Києва. 2020 рік
Загальна характеристика
Дата підготовки: Березень 2020 року
Кількість сторінок: 39, Arial, 1 інтервал, 10 кегль
Графіків і діаграм: 5
Таблиць: 23
Спосіб оплати: передоплата
Спосіб отримання: електронною поштою або кур'єром в електронному або в друкованому вигляді
Мова звіту: українська, російська, англійська
17100 грн.
  • Ви можете замовити актуалізацію або адаптацію даного звіту під ваші цілі і завдання, а також придбати частину звіту (не менш 50%) по більш доступній ціні
  • Не знайшли дослідження вашого ринку? Зв'яжіться з нашими консультантами – перейти в контакти
  • Так само ви можете замовити бізнес-план для вашої бізнес-ідеї

Анотація до аналізу ринку:

У ході досліджень було проаналізовано основні тренди та тенденції, які впливають на формування ринку кафе-кондитерських, в тому числі тих, які знаходяться в Києві, сформовано перелік закладів в центрі міста та досліджено наявність вільних площ, які можуть потенційно використовуватися для закладу такого формату. Окремо проаналізували 10 основних операторів ринку – кафе – кондитерських цінового сегменту «вище середнього» та «преміум». Було охарактеризовано перелік законодавчих норм, які вливають на діяльність кафе, досліджено ціноутворення на ринку, сформовано цільову аудиторію та портрет потенційного споживача, визначено основні шляхи для просування закладу, оцінено основні ризики на ринку.
В Україні ринок кондитерських виробів сформувався досить давно і з кожним роком активно розвивається. Якщо раніше більшість десертів купувалися в магазинах, замовлялися через інтернет, споживалися в звичайних кафе та ресторанах, то сьогодні з’являється все більше спеціалізованих кафе-кондитерських. Пропонуються в основному десерти французької, італійської та американської кухні.
Згідно звіту Allegra World Coffee Portal, в 2019 році в Україні відкрили на 16,8% кав’ярень більше, ніж у 2018 р., що дозволило нашій країні ввійти в трійку європейських країнах за кількістю нових кав’ярень. В Києві лише протягом січня 2020 року відкрилося або заявили про відкриття найближчим часом 23 ресторани та кафе, серед яких як мережеві заклади, так і абсолютно нові.
Зростання доходів населення та витрат на харчування поза домом стали основними чинниками, що сприяли активному розвитку ринку. Так, відслідковується залежність - домогосподарства з місячним доходом вище 11 тис. грн витрачають в 3,6 р. більше коштів на харчування поза домом, порівняно з іншими.
Ще одним з факторів для розвитку ринку кафе-кондитерських Києва є зростання кількості як внутрішніх, так і іноземних туристів. Згідно статистичних даних, в 2019 р. Київ відвідало 2 млн іноземних туристів, що 11% більше, порівняно з 2018 р., коли тур. потік становив 1,8 млн осіб.


Зростання кількості туристів пов’язано з рекомендаціями відомих блогерів та журналів. Так, наприклад, туристична платформа Big Seven Travel в 2020 р. внесла Київ до рейтингу ТОП-7 міст, які варто відвідати. З іншої сторони, відомі блогери рекомендують конкретні заклади, тим самим популяризуючи їх.
Через всезростаючий попит, ринок кафе-кондитерських є привабливим для багатьох підприємців. Проте для того щоб «знайти» свого клієнта, заклади створюють цікавий дизайн, авторське меню, досліджують гастрономічні тренди, запрошують кращих кондитерів, популяризують свою діяльність через соціальні мережі, проводять спеціалізовані заходи. Важливим критерієм для вибору клієнтами є локація, тому більшість кафе знаходяться в центрі Києва, або в місцях з інтенсивним трафіком людей.

Детальний зміст:

1. Загальна характеристика ринку кафе – кондитерських в Києві
1.1. Аналіз тенденцій розвитку ринку в Києві в 2017 – 2019 рр. (специфіка, проблеми, фактори впливу)
1.2. Перелік і короткий опис всіх кафе – кондитерських в Києві, розташованих в радіусі 3 км від Площі Незалежності
2. Державне регулювання ринку кафе – кондитерських в Києві
2.1. Оподаткування в галузі та інші особливості ведення бізнесу
2.2. Дозволи, необхідні для запуску бізнесу закладу громадського харчування
3. Основні оператори ринку
3.1. Перелік і опис ТОП-10 основних операторів ринку кафе- кондитерських Києва (ТОП-5 по Києву в цілому і ТОП 5, розташовані в радіусі 3 км від Майдану Незалежності на підставі даних по пошуковим запитам, рейтингам і фінансової звітності з упором на престижні локації, наприклад, «Paul», кондитерські Good Wine і Intercontinental, кондитерська-пекарня Bassano)
3.2. Сегментація основних операторів:
- за кількістю точок
- за типом точки (ТЦ, фуд-корт, фасадне приміщення, окреме приміщення і т.д.)
- за районами розміщення
- за ціною на чашку кави (капучино)
- за вартістю круасанів і макарун
- за часом роботи
- за кількістю столів
- за розміром середнього чеку (на підставі профільних ресурсів по громадському харчуванню)
3.3. SWOT- аналіз основних кафе - кондитерських за даними конкурентного аналізу п. 3.2
3.4. Ступінь конкуренції і ризики. Показники фінансової звітності компаній за 2017- 2018 р, які зареєстровані як ТОВ
4. Ціна і ціноутворення на ринку
4.1. Середні ціни на продукцію в кафе-кондитерських сегмента вище середнього в радіусі 3 км від Майдану Незалежності (на випічку, напої, сніданки)
4.2. Основні фактори впливу на ціну, структура (на підставі оцінки)
5. Наявність вільних площ і аналіз орендних ставок для кафе-кондитерських в м. Киев, розташовані в радіусі 3 км від Майдану Незалежності близько 150 кв. м.
6. Брендинг і реклама
6.1. Загальні плюси і мінуси основних кафе-кондитерських (які представлені в п. 3.1) - на підставі відгуків на профільних майданчиках, соц. мережах
6.2. Використання каналів просування - соц. мережі (періодичність постів), публікації у виданнях, інші канали
7. Аналіз цільової аудиторії кафе-кондитерських сегменту вище середнього і преміум (на підставі кабінетного дослідження). Оцінка кількості проживаючих в Києві з доходом вище середнього і динаміка кількості іноземних туристів, які відвідують м. Київ
8. Висновки і прогнозні тенденції розвитку ринку кафе-кондитерських в Києві
9. Інвестиційна привабливість галузі
9.1. SWOT- аналіз ринкового спрямування в Києві
9.2. PEST- аналіз факторів впливу на ринок в Києві
9.3. Ризики і бар'єри виходу на ринок
9.3.1. Побудова карти ризиків на ринку

Перелік таблиць:

1. Основні фактори, які впливають на розвиток ринку кафе-кондитерських
2. Перелік і короткий опис кафе – кондитерських в радіусі 3 км від Майдану Незалежності, станом на початок 2020 р.
3. Системи оподаткування для фізичних та юридичних осіб
4. Перелік дозволів, необхідних для діяльності закладу громадського харчування
5. Оцінка основних операторів ринку кафе-кондитерських в Інтернеті
6. Опис основних операторів ринку
7. Сегментація основних операторів ринку за кількістю точок та типом точки кафе-кондитерської
8. Сегментація основних операторів ринку за районами розміщення
9. Сегментація основних операторів ринку за ціною капу чино
10. Сегментація основних операторів ринку за ціною круасан та макарун
11. Сегментація основних операторів ринку за часом роботи, кількістю столів та розміром середнього чеку
12. Пікові періоди відвідувань кафе основних операторів ринку
13. SWOT- аналіз основних кафе - кондитерських
14. Фінансові результати компаній, які зареєстровані як ТОВ, за 2017 – 2018 рр.
15. Ціни на сніданки, випічку та напої в кафе-кондитерських
16. Наявність вільних площ в м. Київ в радіусі 3 км від Майдану Незалежності
17. Плюси та мінуси основних кафе – кондитерських
18. Чисельність населення з доходом вище 25 тис. грн/міс в 2019 р. в м. Київ
19. Портрет цільової аудиторії кафе-кондитерської
20. SWOT- аналіз ринку кафе-кондитерських Києва
21. PEST- аналіз ринку кафе-кондитерських Києва
22. Сегментація ринкових ризиків
23. Карта ризиків ринку кафе-кондитерських Києва

Перелік графіків і діаграм:

1. Динаміка зміни середньої заробітної плати в Києві в 2017 – 2019 рр.
2. Динаміка витрат домогосподарств у м. Київ на харчування поза домом, грн.
3. Основні фактори, які впливають на формування ціни на продукцію
4. Структура формування ціни
5. Динаміка кількості внутрішніх та іноземних туристів, які відвідують Київ, млн. осіб

Вас може зацікавити

Зв'язатися з нами