Ринок локшини швидкого приготування в Україні: прогнозується зростання на 9% у 2025 році
48

Ринок локшини швидкого приготування в Україні: прогнозується зростання на 9% у 2025 році

Аналіз ринку локшини швидкого приготування в Україні проведено компанією Pro-Consulting у серпні 2024 року. Маркетингове дослідження дало змогу отримати дані про:

  • фактори, що мають найбільший вплив на ринок локшини швидкого приготування в Україні, тенденції та проблеми його розвитку;
  • загальні показники даної сфери бізнесу з розрахунком ємності ринку протягом 2021-2023 років;
  • сегментацію ринку локшини швидкого приготування в Україні за видом і походженням продукції з оцінкою тіньового сегменту;
  • діяльність, розподіл часток і конкуренцію основних суб'єктів даного ринку;
  • виробництво та зовнішні поставки товарів на ринку локшини швидкого приготування в Україні;
  • середні ціни, фактори і політику ціноутворення на цільову продукцію;
  • особливості споживання товарів ринку локшини швидкого приготування в Україні;
  • інвестиційну привабливість галузі з урахуванням виявлених ризиків і бар'єрів для бізнесу;
  • гіпотези та прогнози подальшого розвитку ринку локшини швидкого приготування в Україні.

Готовий аналіз ринку локшини швидкого приготування в Україні можна придбати на сайті компанії. Також вас може зацікавити оновлення готового дослідження ринку макаронних виробів або аналізу ринку хлібобулочних виробів в Україні.

Якщо ви збираєтеся проводити аналіз ринку за індивідуальним технічним завданням, рекомендуємо заздалегідь зберегти посилання на типову структуру дослідження ринку.

Моніторинг ринку локшини швидкого приготування в Україні дав змогу виявити головні чинники впливу:

  1. Вплив війни на виробництво.

З початком масштабних бойових дій у лютому 2022 року багато виробничих потужностей виявилися змушені призупинити роботу. Одним із яскравих прикладів стала зупинка заводу в Харкові, де випускали понад 42 найменувань продукції під торговельною маркою Мівіна (Nestlé) не тільки для внутрішнього ринку, а й для експорту - понад 40% продукції надходило в країни ЄС та інші регіони світу. Уже в грудні 2022 року виробництво було відновлено. Крім того, Nestlé інвестувала 45 млн доларів США в запуск нового підприємства у Волинській області.

Додатково повідомляємо, що в каталозі готових проєктів Pro-Consulting доступно понад 2700 аналітичних досліджень по ринках України та світу. Використовуйте пошуком за ключовим словом, щоб знайти звіт, який максимально відповідає вашому сегменту.

  1. Зміни споживчих уподобань.

Глобальні тренди вказують на зрушення в бік більш якісних і здорових продуктів харчування. Однак в Україні економічна нестабільність, зниження доходів населення і військові реалії роблять важливим наявність доступної продукції ринку локшини швидкого приготування.

  1. Фактори, що впливають на випуск товарів на ринок локшини швидкого приготування в Україні:
  • доступність сировини та енергоресурсів;

Виробництво локшини потребує стабільного постачання як борошна та інших інгредієнтів, так і електроенергії для роботи обладнання. Блокування портів і зміна динаміки експорту зерна призвели до коливань цін на пшеницю і, як наслідок, на борошно, що позначилося на собівартості цільової продукції. Також у Pro-Consulting є готовий аналіз ринку транспорту і логістики України та дослідження ринку вантажних перевезень України і Польщі - за аналогічними структурами можна дослідити будь-який ринок України і світу.

  • енергетична нестабільність;

Виробничі підприємства, особливо в прифронтових регіонах, потерпають від перебоїв у постачанні електроенергії. Постійні обстріли енергетичної інфраструктури створюють додаткові ризики як для виробників, так і для кінцевих споживачів.

  • зростання цін на продукти харчування.

Подорожчання соняшникової олії та загальна інфляція суттєво впливають на вартість готової продукції на ринку локшини швидкого приготування в Україні.

  1. Зміни в структурі ринку.

Через перебої в роботі деяких підприємств частка імпорту на ринку локшини швидкого приготування в Україні різко зросла 2022 року: у натуральному вираженні збільшилася з 7,3% до 18,7%, а у вартісному - з 6,1% до 32,5%. Однак уже 2023 року ситуація почала стабілізуватися: завдяки відновленню виробництва імпортна продукція знову скоротилася до рівня 2021 року - близько 6-8% від загальної ємності ринку.

  1. Споживчі властивості:
  • тривалий термін зберігання;
  • простота приготування;
  • цінова доступність.

Основна споживча аудиторія ринку локшини швидкого приготування в Україні охоплює небагаті верстви населення, офісних працівників, туристів, студентів і державних замовників - від закладів охорони здоров'я до соціальних служб.

Якщо вам необхідні дані по вашому ринку, але їх складно знайти, структурувати і проаналізувати, зв'яжіться з нами. Наш консультант уточнить ключові моменти і допоможе сформувати технічне завдання для проведення дослідження ринку - контакти.

За результатами аналізу ринку локшини швидкого приготування прогнозується подальше зростання світового споживання цільової продукції з річним приростом близько 5,9% у період до 2030 року.

За базового сценарію очікується зростання ринку локшини швидкого приготування в Україні: на 11% у 2024 році; на 9% у 2025 році; на 7% у 2026 році.

Докладніше про сферу бізнесу, що розглядається, можна дізнатися з матеріалів маркетингового дослідження ринку локшини швидкого приготування в Україні, розміщеного у магазині готових проєктів компанії Pro-Consulting.

Джерело: Pro-Consulting

Читати також: Ринок зернових і олійних культур в Україні

Дата розміщення: 12.03.2025

Інші новини

Зв'язатися з нами