Дата підготовки: | Грудень 2017 року |
Кількість сторінок: | 48, Arial, 1 інтервал, 10 кегль |
Графіків і діаграм: | 22 |
Таблиць: | 23 |
Спосіб оплати: | передоплата |
Спосіб отримання: | електронною поштою або кур'єром в електронному або в друкованому вигляді |
Мова звіту: | російська |
Снеки міцно увійшли в життя українських споживачів, вони повністю відповідають концепції активного способу життя сучасної людини. Постійна завантаженість і активний спосіб життя призводять до того, що у людей часто не залишається часу для приготування їжі, тому вони змушені все частіше використовувати снеки, які є швидким і зручним варіантом для перекусу. Одним із сегментів снекової продукції є здорові снеки. Головною відмінною особливість здорових снеків є те, що в їх склад входить натуральні інгредієнти корисні для людини.
В огляді ринку здорових снеків були розглянуті обсяги виробництва, експорту та імпорту продукції, визначені частки основних гравців ринку, проаналізовані канали збуту продукції, споживчі переваги на рику, а також розрахований потенційний обсяг ринку.
Аналіз ринку здорових снеків в Україні показав, що він знаходиться на стадії становлення. Це пов'язано з тим, що здоровий перекус у населення України викликає асоціації зі свіжими фруктами і овочами, натуральними молочними продуктами. Зміна стилю життя людей, зростання тенденцій здорового способу життя впливають на рівень попиту на здорові снеки.
У період 2016 - 9 місяців 2017 рр. для ринку здорових снеків був притаманний приріст в сегментах горіхових сумішей, сухофруктів і фруктово-горіхових сумішей. Основними драйверами зростання виступили: поліпшення економічної ситуації в країні, стабілізація курсу гривні. А також такий зовнішній фактор як зниження світових цін на сировину для виробництва.
На сьогоднішній день ринок сухофруктів і горіхів в Україні активно розвивається, що пов'язано з впливом тенденцій здорового способу життя і бажанням населення споживати корисний продукт, насичений необхідними поживними речовинами. При цьому значний вплив на зростання ринку надає розвиток кондитерської, молочної, хлібобулочної галузі, а також галузі з виробництва мюслів, пластівців з добавками, каш швидкого приготування та ін., Які використовують сушені фрукти і різного типу горіхи для виробництва своєї продукції. Очікується, що в період 2018-2019 рр. ринок буде показувати зростання в межах 4-5%.
1. Загальна характеристика ринку здорових снеків в Україні
1.1. Аналіз тенденцій розвитку ринку в Україні в 2016-9 міс. 2017 рр. (тенденції, специфіка, проблеми, фактори впливу на ринок)
1.2. Загальні показники ринку, розрахунок ємності ринку (виробництво + імпорт - експорт) в натуральному і грошовому вираженні в 2016-9 міс. 2017 рр. в розрізі сегментів - оціночно:
Горіхові снеки
Сухофрукти
Фруктово-горіхові суміші
Злакові батончики і сніданки мюслі
1.3. Сегментація і структурування ринку:
За походженням (в структурі ємності ринку):
Частка вітчизняної та імпортної продукції
За сегментами (на підставі даних ЗЕД):
Частка кожного сегмента з якісних меж в загальній структурі ринку снеків
За ТМ (на підставі даних ЗЕД)
2. Динаміка виробництва на ринку снеків за сегментами (Горіхові снеки, Сухофрукти, Фруктово-горіхові суміші, Злакові батончики і сніданки мюслі) в 2016-9 міс. 2017 рр. (2017 рік - оцінка)
2.1. Динаміка виробництва продукції в натуральному вираженні
2.2. Динаміка виробництва продукції в грошовому вираженні
3. Основні оператори ринку здорових снеків в Україні
3.1. Основні виробники на ринку здорових снеків: перелік і короткий опис основних виробників, контакти, ТМ, під якими реалізують продукцію
3.2. Сегментація і структурування основних операторів ринку (за сегментами, регіонально)
3.3. Частки ринку основних операторів - за даними операторів ринку в 2016 році (2017 - за наявністю інформації)
4. Зовнішня торгівля на ринку здорових снеків в Україні
4.1. Експорт продукції в 2016-9 міс. 2017 рр.:
Обсяги за сегментами в натуральному і грошовому вираженні
Структура сегментів в загальному обсязі поставок снеків
Середні експортні ціни по сегментах
Географія поставок по країнах
Основні експортери - обсяги і частки в структурі експортних поставок за сегментами
4.2. Імпорт продукції в 2016-9 міс. 2017 рр.:
Обсяги сегментам в натуральному і грошовому вираженні
Структура сегментів в загальному обсязі поставок снеків
Середні імпортні ціни за сегментами
Географія поставок по країнах
Основні імпортери - обсяги і частки в структурі імпортних поставок за сегментами
5. Ціна і ціноутворення на ринку здорових снеків в Україні
5.1. Поточні середні роздрібні ціни на ринку здорових снеків в залежності від типу, упаковки - на підставі даних інтернет магазинів. Динаміка закупівельних цін на сировину (горіхи, сухофрукти)
5.2. Опис факторів, що впливають на формування ціни, структура
6. Переваги споживачів щодо продукції, портрет споживача. Рейтинг ТМ згідно з голосуванням населення щодо горіхових снеків - за даними з відкритих джерел.
7. Канали збуту продукції на ринку (існуючі канали збуту, їх перелік та опис). Способи просування на ринку. Деякі приклади існуючих ТМ, їх просування, варіанти упаковок
8. Висновки та рекомендації щодо виходу нового гравця. Прогнозні показники розвитку ринку в 2017-2019 рр. з урахуванням багатофакторної моделі
9. Інвестиційна привабливість галузі
9.1. SWOT, PEST- аналіз ринкового спрямування
9.2. Ризики і бар'єри виходу на ринок
1. Динаміка виробництва здорових снеків в Україні в розрізі сегментів в 2016 - 9 міс. 2017 рр., в натуральному вираженні, тис. тон
2. Динаміка виробництва здорових снеків в Україні в розрізі сегментів в 2016 - 9 міс. 2017 рр., в грошовому вираженні, млн. грн.
3. Основні оператори ринку здорових снеків в Україні
4. Регіональна сегментація основних операторів ринку здорових снеків в Україні
5. Сегментація основних операторів ринку здорових снеків в Україні за сегментами
6. Динаміка обсягів поставок здорових снеків в розрізі сегментів в період 2016 - 9 міс. 2017 рр., в натуральному і грошовому вираженні
7. Середні експортні ціни по сегментам в 2016 - 9 міс. 2017 рр., грн. за кг
8. Динаміка обсягів експортних поставок здорових снеків в розрізі сегментів в період 2016 - 9 міс. 2017 рр., в натуральному і грошовому вираженні
9. Динаміка обсягів імпортних поставок здорових снеків в розрізі сегментів в період 2016 - 9 міс. 2017 рр., в натуральному і грошовому вираженні
10. Динаміка середніх імпортних цін по сегментах здорових снеків в 2016 - 9 міс. 2017 рр., грн. за кг
11. Основні імпортери здорових снеків, їх обсяг і частка в 2016 - 9 міс. 2017 рр., в натуральному вираженні, тон
12. Поточні середні роздрібні ціни на ринку здорових снеків в Україні, грн.
13. Динаміка середніх закупівельних цін на сировину в 2016 - 9 міс. 2017 рр., грн. за кг
14. Основні фактори, що впливають на формування ціни на злакові снеки
15. Конкурентні переваги різних каналів збуту здорових снеків в Україні
16. Приклади просування існуючих торгових марок на ринку
17. Приклад використовуваних упаковок для горіхових снеків і сухофруктів в Україні
18. Приклад використовуваних упаковок для мюслів в Україні
19. Побудова прогнозної моделі для прогнозу місткості ринку здорових снеків в Україні
20. Загальний SWOT-аналіз ринку здорових снеків в Україні
21. Розрахунок ступеня впливу факторів зовнішнього середовища на ринок здорових снеків в Україні
22. Ранжування факторів щодо ваги важливості і опис їх впливу на ринок
23. Основні ризики на ринку здорових снеків в Україні
1. Динаміка кількості населення України в 2014 - 9 міс. 2017 рр., млн. осіб
2. Динаміка індексу споживчих настроїв, споживчих цін і реальної заробітної плати в Україні в 2014 - 9 міс. 2017 рр.,%
3. Динаміка ємності ринку горіхових сумішей в Україні в 2016 - 9 міс. 2017 рр., в натуральному і грошовому вираженні, тис. тон і млн. грн.
4. Динаміка ємності ринку сухофруктів в Україні в 2016 - 9 міс. 2017 рр., в натуральному і грошовому вираженні, тис. тон і млн. грн.
5. Динаміка ємності ринку фруктово-горіхових сумішей в Україні в 2016 - 9 міс. 2017 рр., в натуральному і грошовому вираженні, тис. тон і млн. грн.
6. Динаміка ємності ринку злакових батончиків, сніданків мюслі в Україні в 2016 - 9 міс. 2017 рр., в натуральному і грошовому вираженні, тис. тон і млн. грн.
7. Структура вітчизняної та імпортної продукції в сегменті злакових батончиків і сніданків мюслі в 2016 - 9 міс. 2017 рр.
8. Структура вітчизняної та імпортної продукції в сегменті сухофруктів в 2016 - 9 міс. 2017 рр.
9. Структура вітчизняної та імпортної продукції в сегменті горіхових сумішей в 2016 - 9 міс. 2017 рр.
10. Частка досліджуваних сегментів в загальній структурі ринку снеків, в натуральному вираженні,%
11. Сегментація ринку здорових снеків (за даними імпорту) по торговим маркам в 2016 - 9 міс. 2017 рр., В натуральному вираженні,%
12. Частки ринку основних операторів здорових снеків в Україні в 2016 році,%
13. Частки ринку основних операторів здорових снеків в Україні за 9 міс. 2017 р%
14. Структура сегментів здорових снеків в 2016-9 міс. 2017 рр., В натуральному вираженні,%
15. Географія експортних поставок здорових снеків з України в 2016 - 9 міс. 2017 рр., в натуральному вираженні,%
16. Структура сегментів в загальному обсязі імпортних поставок в Україну в 2016 - 9 міс. 2017 рр., в натуральному вираженні,%
17. Географічна структура імпорту здорових снеків в Україну в 2016 - 9 міс. 2017 рр., в натуральному вираженні,%
18. Структура формування ціни на здорові снеки
19. Розподіл споживчих переваг між торговими марками горіхових снеків в 2016 - 9 міс. 2017 рр.
20. Розподіл споживчих переваг між торговими марками мюслів в 2016 - 9 міс. 2017 рр.
21. Канали збуту здорових снеків в Україні
22. Прогноз ємності ринку здорових снеків в Україні в 2017-2019 рр., в натуральному вираженні, тис. тон