Аналіз ринку збуту меляси в регіонах України. 2024 рік

Аналіз ринку збуту меляси в регіонах України. 2024 рік
Загальна характеристика
Дата підготовки: Листопад 2024 року
Кількість сторінок: 9, Arial, 1 інтервал, 10 кегль
Графіків і діаграм: 6
Таблиць: 5
Спосіб оплати: передоплата
Спосіб отримання: електронною поштою або кур'єром в електронному або в друкованому вигляді
Мова звіту: українська, російська, англійська
34500 грн.
  • Ви можете замовити актуалізацію або адаптацію даного звіту під ваші цілі і завдання, а також придбати частину звіту (не менш 50%) по більш доступній ціні
  • Не знайшли дослідження вашого ринку? Зв'яжіться з нашими консультантами – перейти в контакти
  • Так само ви можете замовити бізнес-план для вашої бізнес-ідеї

Анотація до аналізу ринку:

Аналітиками ринку Pro-Consulting було досліджено ринок збуту меляси. В ході роботи було проаналізовано загальні показники ринку, продукти де використовують мелясу, обсяги її переробки, експорт, співставлення попиту та пропозиції на ринку. Під роботою підведені висновки про доцільність її використання для різних видів продукції.
Об’єктом поточного дослідження є меляса – супутній продукт виробництва цукру з цукрових буряків. При переробці рослинної сировини з вмістом 25 кг сухих речовин, у тому числі 16-18 кг сахарози, зі 100 кг можна отримати близько 13-15 кг цукру. Решта сухих речовин (10-12 кг) складають супутні продукти переробки, які можуть бути використані як сировина, корм для тварин, або бути віднесені до відходів.
Одним з таких продуктів є меляса - густа коричнева рідина з вмістом сухих речовин близько 75 %, з них 45 % зброджуваних цукрів, 25 % води, значна частина якої перебуває у зв’язаному стані за рахунок гідратації колоїдів, молекул сахарози та іонів мінеральних речовин. При концентрації сухих речовин не менше 75% знаходиться в самоконсервуючому стані і дуже добре зберігається у виробничих умовах. Вміст сахарози в мелясі може коливатися від 45 до 50%, в мелясі окремих партій її вміст досягає 52-54%. Хімічний склад меляси в основному залежить від сорту і якості сировини, ґрунтово-кліматичних умов її зростання, термінів і умов зберігання, технології виготовлення цукру.
При зберіганні та транспортуванні потрібно дотримуватися вимог, визначених нормативними документами (ДСТУ 3696-98. Меляса бурякова. Технічні умови). Згідно з ДСТУ, термін придатності меляси складає 9 міс. Продукт транспортують та зберігають у металевих ємностях, зазвичай цистернах, транспортування може відбуватися автомобільним транспортом чи залізницею. Проте вартість логістики суттєво впливає на кінцеву ціну меляси і при транспортуванні на відстань понад 250 км значно знижує економічну доцільність її подальшого використання.
У поточному дослідження розглянуті варіанти переробки меляси виробництва чотирьох цукрових заводів (Наркевський, Крижопільський, Цукроагропром, Гайсинський), в радіусі 250 км.

Детальний зміст:

1. Загальна характеристика ринку
1.1. Опис ринку (вступний пункт з описом товару, його застосування та методологій дослідження)
1.2. Загальні показники ринку. Обсяг утворення меляси в територіальних межах дослідження
2. Аналіз споживання (використання меляси у промисловості)
2.1. Перелік продуктів, у виробництві яких використовується меляса та частка, яку вони займають (етанол, дріжджі, комбікорма тощо)
2.2. Обсяг виробництва продуктів з використанням меляси в радіусі 250 км. до досліджуваних локацій, наданих Замовником (на основі даних, наданих Замовником)
2.3. Експорт меляси з України в 2023 – 9 міс. 2024 – загальні обсяги та географія
2.4. Співставлення попиту та пропозиції на ринку
3. Висновки про доцільність використання меляси у якості сировини для інших видів продукції

Перелік таблиць:

1. Найбільші виробники цукру та меляси у територіальних межах дослідження в 2023 році, в натуральних показниках, тис. тонн
2. Оцінка потенційного споживання меляси в 2023 році
3. Найбільші підприємства з переробки/використання меляси в територіальних межах дослідження в 2023 році, в натуральних показниках, тис. тонн
4. Географія експорту меляси з України в 2023 – 9 міс. 2024, в натуральних та грошових показниках, тис. тонн, млн дол.
5. Співставлення попиту та пропозиції на ринку меляси за результатами 2023 р., в натуральних показниках, тис тонн.

Перелік графіків і діаграм:

1. Регіон дослідження для збуту меляси
2. Виробництво меляси у вибраних регіонах України в 2023-9 міс. 2024 рр., в натуральних показниках, тис. тонн
3. Основні гравці на ринку меляси (цукрові заводи) в територіальних межах дослідження
4. Найбільші споживачі меляси у територіальних межах дослідження станом на 2024 рр.
5. Експорт меляси з України в 2023 – 9 міс. 2024, в натуральних показниках, тис. тонн
6. Виробники та споживачі меляси в територіальних межах дослідження станом на 2024 р.

Вас може зацікавити

Зв'язатися з нами