Дата підготовки: | Травень 2021 року |
Кількість сторінок: | 39, Arial, 1 інтервал, 10 кегль |
Графіків і діаграм: | 14 |
Таблиць: | 37 |
Спосіб оплати: | передоплата |
Спосіб отримання: | електронною поштою або кур'єром в електронному або в друкованому вигляді |
Мова звіту: | українська, російська, англійська |
Аналітиками Pro-Consulting був проведений аналіз ринку продуктів переробки кукурудзи в Україні.
В рамках дослідження було представлено аналіз тенденцій розвитку ринку продуктів переробки кукурудзи і розраховані загальні показники ринку в 2018-2020 рр. за обсягом виробництва, експорту та імпорту. У дослідженні ринку продуктів переробки кукурудзи були розглянуті динаміка виробництва продуктів переробки, найбільші оператори ринку (виробники, експортери, імпортери). Аналітиками складено аналіз інвестиційної привабливості галузі: SWOT-аналіз ринкового спрямування, PEST-аналіз факторів впливу на ринок.
В даному дослідженні ринок продуктів переробки кукурудзи був розбитий на наступні сегменти: глюкоза і глюкозні сиропи; глютен кукурудзяний; крохмаль кукурудзяний; фруктоза; цукор (білий, тростинний і інвертний), кукурудзяна олія.
Також були розглянуті сфери, в яких застосовуються продукти переробки кукурудзи. Найбільш популярними стали: харчова промисловість; корми та кормові добавки для тварин; паперове виробництво; медицина / фармацевтика.
Крохмаль кукурудзяний використовується у виробництві паперу, пакувальних матеріалів, харчової та текстильної промисловості, фармацевтиці. Це відмінний загущувач і стабілізатор. Високий рівень врожаю кукурудзи в 2018 році сприяв зростанню виробництва кукурудзяного крохмалю в 2018-2019 рр. У 2020 році в структурі експорту крохмалів з України, 98% - кукурудзяний крохмаль.
У дослідженні компанії Pro-Consulting було виявлено, що виробляє продукти переробки кукурудзи займається не так багато підприємств, більшість з яких знаходяться в східних і південних регіонах країни. Паралельно з цим було розглянуто найбільші регіони щодо поставок сировини на переробні підприємства для більш чіткого розуміння логістики. Разом з цим, в дослідженні говориться про фактори, що впливають на ціноутворення, один з яких - вартість сировини. Дані про ціни ф'ючерсів на кукурудзу на наведені на графіку нижче.
Головним фактором, що має вплив, є урожай сировини (який також залежить від різних чинників - погодних умов (температурний режим, опади, вологість), рівень добрива земель (тому що кукурудза - культура, яка дуже сильно зношує землю), боротьба з шкідниками (комахами і гризунами), площа посадок, захворювання рослин (грибок і т.д.)). Інші фактори: наявність потужностей для переробки; ціни на зерно; державне регулювання галузі.
Проблеми:
˗ відсутність потужностей для переробки;
˗ відсутність фахівців;
˗ виробництво побічної продукції без ринку збуту;
˗ експортооріентірованность ринку;
˗ український ринок сільськогосподарської продукції - переважно сировинний;
˗ ненасиченість ринку;
˗ абсолютно різні ринки збуту виробленої продукції.
1. Загальна характеристика ринку цукру та продуктів переробки кукурудзи
1.1. Аналіз тенденцій розвитку ринку переробки кукурудзи (фактори впливу на ринок, проблеми розвитку, залежно від регіональних особливостей) - по продуктам в розрізі регіонів.
1.2. Загальні показники ринку, розрахунок споживання продуктів переробки кукурудзи по групам
1.3. Сегментація ринку (структура по регіонах, по товарним сегментам)
2. Державне регулювання. Наявність законодавства, що регламентує споживання окремих продуктів переробки. Імпортні та експортні мита
3. Динаміка виробництва продуктів переробки кукурудзи по групам
4. Основні виробники продуктів переробки
4.1. Перелік основних операторів ринку і їх опис
4.2. Структурування операторів (за товарними сегментами, регіонах і країнах)
4.3. Частки ринку основних операторів ринку (оцінка за рівнем світового виробництва)
4.4. Особливості конкуренції і ризики
5. Зовнішня торгівля
5.1. Експорт продуктів переробки в 2018 - 2020 рр. (Обсяги, структура по товарах, географічна структура; структура в розрізі експортерів)
5.2. Імпорт продуктів переробки в 2018 - 2020 рр. (Обсяги, структура по товарах, географічна структура; структура в розрізі імпортерів)
6. Ціна та ціноутворення на ринку.
- Біржові ціни на кукурудзу.
- Експортні та імпортні ціни на продукти переробки (з розбивкою по підвидів і операторам)
- Внутрішні ціни на продукти переробки (з розбивкою по підвидів і операторам)
7. Споживання на ринку
7.1. Переваги по продуктам переробки кукурудзи в порівнянні з товарами-замінниками
7.2. Найбільші галузі-споживачі продуктів переробки кукурудзи (загальний опис і розвиток галузей в світі в цілому для визначення потенціалу)
7.3. Перелік покупців, приналежність до галузі і обсяги експорту продуктів переробки кукурудзи.
8. Висновки і прогнози розвитку на ринку
8.1. Висновки і прогнозні тенденції розвитку ринку
8.2. Побудова гіпотез розвитку ринку. Прогнозні показники розвитку ринку в 2021-2024 рр.
8.3. Рекомендації з розвитку на ринку для української експортоорієнтованих компанії (по товарах)
9. Інвестиційна привабливість галузі
9.1. SWOT-аналіз ринкового спрямування
9.2. PEST-аналіз факторів впливу на ринок
9.3. Існуючі ризики і бар'єри входу на ринок. Побудова карти ризиків на ринку
1. Ємність ринку переробки кукурудзи, тонн
2. Імпортні мита станом на травень 2021 року
3. Виробництво продуктів переробки кукурудзи, тонн
4. Виробники продуктів переробки кукурудзи
5. Виробництво продуктів переробки кукурудзи в Україні та світі, 2020 р тис. тонн
6. Експорт продуктів переробки кукурудзи з України в 2018 році
7. Експорт продуктів переробки кукурудзи з України в 2019 році
8. Експорт продуктів переробки кукурудзи і цукру з України в 2020 році
9. Топ-5 країн-експортерів глюкози і глюкозних сиропів в 2018-2020 рр., тонн
10. Топ-5 країн-експортерів кукурудзяного глютену в 2018-2020 рр., тонн
11. Топ-5 країн-експортерів кукурудзяного крохмалю в 2018-2020 рр., тонн
12. Топ-5 країн-експортерів кукурудзяної олії в 2018-2020 рр., тонн
13. Топ-5 країн-експортерів цукру в 2018-2020 рр., тонн
14. Топ-10 підприємств-експортерів з України в 2018 р, тонн
15. Топ-10 підприємств-експортерів з України в 2019 р тонн
16. Топ-10 підприємств-експортерів з України в 2020 р, тонн
17. Імпорт продуктів переробки кукурудзи в 2018 році
18. Імпорт продуктів переробки кукурудзи з України в 2019 році
19. Імпорт продуктів переробки кукурудзи в 2020 році
20. Топ-5 країн-імпортерів глюкози і глюкозних сиропів в 2018-2020 рр., тонн
21. Країни-імпортери кукурудзяного глютену в 2018-2020 рр., тонн
22. Топ-5 країн-імпортерів кукурудзяного крохмалю в 2018-2020 рр., тонн
23. Топ-5 країн-імпортерів фруктози в 2018-2020 рр., тонн
24. Топ-5 країн-імпортерів кукурудзяної олії в 2018-2020 рр., тонн
25. Топ-5 країн-імпортерів цукру (білий, тростинний, інвертний) в 2018-2020 рр., тонн
26. Топ-10 підприємств-імпортерів в Україну в 2018 р, тонн
27. Топ-10 підприємств-імпортерів в Україну в 2019 р тонн
28. Топ-10 підприємств-імпортерів в Україну в 2020 р, тонн
29. Ціни на продукцію переробки кукурудзи, дол. / кг
30. Ціни на продукти переробки кукурудзи в Україні, дол. / кг
31. Топ-10 підприємств-експортерів з України в 2018 р, тонн
32. Топ-10 підприємств-експортерів з України в 2019 р тонн
33. Топ-10 підприємств-експортерів з України в 2020 р, тонн
34. SWOT-аналіз ринкового спрямування
35. PEST-аналіз факторів впливу на ринок
36. Сегментація ринкових ризиків
37. Карта ризиків ринку продуктів переробки кукурудзи
1. Динаміка виробництва продуктів переробки кукурудзи по групам, тонн
2. Структура експорту продуктів переробки кукурудзи з України в 2018 році, тонн
3. Структура експорту продуктів переробки кукурудзи з України в 2019 році, тонн
4. Структура експорту продуктів переробки кукурудзи і цукру з України в 2020 році, тонн
5. Структура імпорту продуктів переробки кукурудзи в 2018 році, тонн
6. Структура імпорту продуктів переробки кукурудзи в 2019 році, тонн
7. Структура імпорту продуктів переробки кукурудзи в 2020 році, тонн
8. Біржові ціна на кукурудзу (ф'ючерси) в 2018 - 2020 рр. (Помісячно), дол. / тонн
9. Прогнозні показники ємності ринку глюкози і глюкозних сиропів в 2021-2024 рр., в натуральному вираженні, тонн
10. Прогнозні показники ємності ринку кукурудзяного глютену в 2021-2024 рр., в натуральному вираженні, тонн
11. Прогнозні показники ємності ринку кукурудзяного крохмалю і глюкозних сиропів в 2021-2024 рр., в натуральному вираженні, тонн
12. Прогнозні показники ємності ринку фруктози в 2021-2024 рр., в натуральному вираженні, тонн
13. Прогнозні показники ємності ринку цукру в 2021-2024 рр., в натуральному вираженні, тонн
14. Прогнозні показники ємності ринку кукурудзяної олії в 2021-2024 рр., в натуральному вираженні, тонн