Аналіз ринку харчування поза домом в Україні. 2019 рік

Аналіз ринку харчування поза домом в Україні. 2019 рік
Загальна характеристика
Дата підготовки: Березень 2019 року
Кількість сторінок: 41, Arial, 1 інтервал, 10 кегль
Графіків і діаграм: 26
Таблиць: 18
Спосіб оплати: передоплата
Спосіб отримання: електронною поштою або кур'єром в електронному або в друкованому вигляді
Мова звіту: російська
16400 грн.
  • Ви можете замовити актуалізацію або адаптацію даного звіту під ваші цілі і завдання, а також придбати частину звіту (не менш 50%) по більш доступній ціні
  • Не знайшли дослідження вашого ринку? Зв'яжіться з нашими консультантами – перейти в контакти
  • Так само ви можете замовити бізнес-план для вашої бізнес-ідеї

Анотація до аналізу ринку:

Аналітиками Pro-Consulting було проведено дослідження ринку закладів харчування поза домом в Україні. Були розглянуті наступні сегменти: готелі, ресторани, кафе, заправки, кейтерингові служби та інше. В ході аналізу були визначені специфіка, проблеми, фактори впливу на ринок харчування поза домом, охарактеризовано основних операторів та проведена їх сегментація за регіонами, ціною і кількістю точок.

Ринок харчування поза домом в Україні демонструє стійкі темпи розвитку. З кожним роком в країні відкривається все більше закладів, основна частка яких припадає на Київ та інші великі міста.

 

Ресторанний ринок в Україні тривалий час ріс значними темпами. У 2017-му році кількість закладів перевищило показники докризового 2013 року. Однак, в 2018 році спостерігається деяке скорочення темпів зростання сегмента. Внаслідок зростання кількох попередніх років і підвищення курсу долара, на який орієнтуються орендодавці при формуванні орендних ставок, знайти відповідне приміщення для відкриття закладу за адекватною ціною стало значно складніше, а це багато в чому стримує зростання.

Організація харчування в готелях стає все більш важливою послугою серед додаткових сервісів в закладах готельного бізнесу. Зростає кількість ресторанів при готелях, і розширюється асортимент послуг страв. В Україні характерна тенденція превалювання ресторанів високого цінового сегмента при готелях. Також готелі продовжать надавати значну конкуренцію кейтеринговим компаніям, так як мають власні приміщення, конференц-зали для бенкетів та діючу службу харчування.

Ринок кейтерингу в Україні освоєний незначно. Основними споживачами кейтерингових послуг в Україні є корпоративні клієнти, їх частка - близько 70%. Сьогодні до 80% корпоративних замовлень на ринку кейтерингу припадає на вітчизняні компанії.

Чверть компаній, які працюють в сфері постачання готових страв - це постачальники харчування для шкіл та інших навчальних закладів. На результати їх діяльності з 2019 року впливати посилення контролю в сегменті.

На сьогоднішній день частка супутніх бізнесів в структурі продажів АЗС в цілому по ринку поки ще незначна і становить близько 5-10% виручки (для порівняння: на супутні послуги в сучасних автозаправних комплексах в США припадає понад 50% їх виручки).

Детальний зміст:

1. Загальна характеристика ринку харчування поза домом в Україні
1.1. Аналіз тенденцій розвитку ринку харчування поза домом в Україні в період з 1 січня 2016 по 31 жовтня 2018 (специфіка, проблеми, фактори впливу)
1.2. Загальні показники ринку. Розрахунок ємності ринку харчування поза домом в період з 1 січня 2016 по 31 грудня 2017 поквартально (на підставі даних фін. звітності компаній, оцінка частки ФОП. Оцінка ємності ринку в 2018)
1.3. Сегментація і структурування ринку за сегментами (готелі, ресторани, заправки і ін.)
2. Основні оператори ринку
2.1. Сегментація основних операторів (регіонально, за кількістю точок, за типом). Середні ціни на чашку кави (капучино) в закладах громадського харчування в розрізі основних операторів (ТОП-20 компаній по кожному сегменту)
2.2. Частки ринку основних операторів в Україні (оцінка на підставі кількості точок і фін. звітності компаній)
3. Висновки і прогнозні тенденції ринку харчування поза домом в 2018-2020 рр.
4. Інвестиційна привабливість галузі
4.1. SWOT-аналіз ринкового напрямку
4.2. PEST-аналіз факторів впливу на ринок

Перелік таблиць:

1. Частки продажів в закладах громадського харчування в співвідношенні їжа / алкоголь в Україні в 2012-2017 рр., %
2. Регіональна сегментація ТОП 20 готелів в Україні за виручкою за 2017 рік
3. Регіональна сегментація ТОП 20 ресторанів в Україні за виручкою за 2017 рік
4. Регіональна сегментація ТОП 20 кейтерингових компаній в Україні по виручці за 2017 рік
5. Регіональна сегментація ТОП 20 АЗС в Україні по виручці за 2017 рік
6. Цінова сегментація ТОП-20 операторів ринку закладів громадського харчування (на підставі вартості чашки капучино), грн
7. Цінова сегментація ТОП-20 операторів ринку харчування в готелях (на підставі вартості чашки капучино), грн
8. Цінова сегментація ТОП-20 операторів ринку харчування на АЗС (на підставі вартості чашки капучино), грн
9. Частки основних операторів ринку закладів громадського харчування в Україні в 2017 р., %
10. Частки основних операторів ринку харчування в готелях в Україні в 2017 р., %
11. Частки основних операторів ринку кейтерингу в Україні в 2017 р., %
12. Частки основних операторів ринку харчування на АЗС в Україні в 2017 р., %
13. Частки основних операторів ринку закладів громадського харчування за середнім обсягом реалізованих послуг на 1 заклад в Україні в 2017 р., %
14. Частки основних операторів ринку харчування в готелях по середньому обсягу реалізованих послуг на 1 заклад в Україні в 2017 р., %
15. Частки основних операторів ринку харчування на АЗС за середнім обсягом реалізованих послуг на 1 заклад в Україні в 2017 р., %
16. Прогнозні показники добробуту населення в 2019-2020 рр., %
17. SWOT-аналіз ринку громадського харчування в Україні
18. PEST-аналіз ринку ресторанів швидкого харчування в Києві

Перелік графіків і діаграм:

1. Кількість закладів харчування поза домом в Україні в 2013 - 2018 роках, од.
2. Кількість ресторанів / кафе в місті Київ в 2013 - 2018 роках
3. Вікова структура регулярних відвідувачів закладів громадського харчування в Україні в 2017 р., %
4. Динаміка ємності ринку закладів громадського харчування в 2016 - 2018 рр. (з урахуванням оцінки ФОП), млрд грн
5. Частка ФОП в ємності ринку закладів громадського харчування в грошовому вираженні в 2016 - 2018 рр., %
6. Поквартальна динаміка ємності ринку закладів громадського харчування в 2016 - 2018 рр. (з урахуванням оцінки ФОП), млрд грн
7. Динаміка ємності ринку закладів харчування в готелях в 2016 - 2018 рр. (з урахуванням оцінки ФОП), млрд грн
8. Частка ФОП в ємності ринку харчування в готелях в 2016 - 2018 рр., %
9. Поквартальна динаміка місткості ринку харчування в готелях в 2016 - 2018 рр. (з урахуванням оцінки ФОП), млрд. грн
10. Динаміка ємності ринку кейтерингу в 2016 - 2018 рр. (з урахуванням оцінки ФОП), млрд. грн
11. Частка ФОП в ємності ринку кейтерингу в 2016 - 2018 рр., %
12. Поквартальна динаміка місткості ринку кейтерингу в 2016 - 2018 рр. (з урахуванням оцінки ФОП), млрд грн
13. Динаміка ємності ринку харчування на АЗС в 2016 - 2018 рр., млрд. грн
14. Поквартальна динаміка місткості ринку харчування на АЗС в 2016 - 2018 рр., млрд грн
15. Динаміка ємності ринку харчування поза домом в 2016 - 2018 рр., млрд грн
16. Структура ринку харчування поза домом в Україні за сегментами у 2017 році (з урахуванням оцінки частки ФОП), %
17. Структура ринку харчування поза домом в Україні за сегментами у 2018 році (з урахуванням оцінки частки ФОП), %
18. Сегментація ТОП-20 операторів в сегменті готелів за кількістю зірок станом на поточний момент, %
19. Структура закладів громадського харчування, які функціонують в шести найбільших містах України станом на 2017 рік, %
20. Структура кейтерингових компаній за типом діяльності в Україні у 2017 році за виручкою, %
21. Сегментація основних мереж АЗС за наявністю кафе або ресторанів, %
22. Середня націнка на продукти і страви в ресторанах, %
23. Прогнозні показники розвитку ринку закладів громадського харчування в Україні в 2018-2020 рр., млрд грн
24. Прогнозні показники розвитку ринку харчування в готелях в Україні в 2018-2020 рр., млрд грн
25. Прогнозні показники розвитку ринку кейтерингу в Україні в 2018-2020 рр., млрд грн
26. Прогнозні показники розвитку ринку харчування на АЗС в Україні в 2018-2020 рр., млрд грн

Вас може зацікавити

Зв'язатися з нами