Дата підготовки: | Листопад 2021 року |
Кількість сторінок: | 52, Arial, 1 інтервал, 10 кегль |
Графіків і діаграм: | 20 |
Таблиць: | 14 |
Спосіб оплати: | передоплата |
Спосіб отримання: | електронною поштою або кур'єром в електронному або в друкованому вигляді |
Мова звіту: | українська |
Компанія Pro-Consulting підготувала дослідження ринку квашених овочів в Україні за 2018-1 пів. 2021 року. У ході дослідження було проведено аналіз тенденцій розвитку ринку, оцінено виробництво, пораховано частки основних операторів ринку. Розглянуто асортимент та середні поточні ціни, а також споживчі переваги. За результатами дослідження сформовано висновки, розраховано прогнозні показники розвитку ринку, надано рекомендації щодо просування на ринку, досліджено інвестиційну привабливість галузі.
Аналітиками Pro-Consulting було проведено дослідження ринку квашених овочів, що включає таку продукцію як квашена капуста, квашені огірки, квашені помідори та морква по-корейськи. У ході аналізу було охарактеризовано основні тенденції розвитку даного ринку в Україні, проаналізовано виробництво, зовнішньоекономічну діяльність та споживання квашених овочів, визначено основних операторів ринку, представлено середні ціни.
Квашена продукція – традиційне національне блюдо, яке до вподоби майже кожному українцю. Соління власного виробництва споживали раніше у селах. Зараз, з розвитком урбанізації, більшість українців надають перевагу купувати дану продукцію у супермаркетах та на ринках.
На ринку квашених овочів наразі спостерігається тенденція до збільшення споживання солінь, спад якої не прогнозується. За дослідуваний період обсяги виробництва та реалізації квашеної капусти неухильно зростали. Це пов’язано з великим попиту на квашену продукцію та збільшенням прихильності українців до національних традицій.
Разом зі збільшенням попиту населення на соління, збільшується й кількість виробників квашених овочів. Наразі головними гравцями на ринку виробництва квашеної капусти є ФГ "ЧУДОВА МАРКА", ТОВ "НІЖИНСЬКИЙ КОНСЕРВНИЙ ЗАВОД" та ТОВ "ДНІПРОВСЬКА ПЛОДООВОЧЕВА БАЗА". Інші підприємства мають незначні обсяги виробництва, а їхні частки складають менше 1%.
Зі зростанням інтересу споживачів до квашеної продукції, виробники розширюють асортимент виробництва. Наразі соління виробляють як середні, так і дрібні підприємства, багато з яких таким чином змогли вийти на новий ринок і водночас вирішити проблеми із надлишком овочів.
Виробництво квашеної продукції має безліч переваг (простота рецептури, доступність обладнання, можливість реалізовувати на невеликих площах, невеликі витрати на сировину при умові власного виробництва, довгий термін зберігання).
Реалізовувати власну продукцію можна як через ринок, виставки, ярмарки, так і супермаркети (які є основною мережею збуту). Разом з тим головна умова – виробництво відповідно до технічного регламенту та якості товару.
Головною проблемою даного сегменту є наявність тіньового ринку (до 80%), що свідчить про нерозвинуте законодавство та відсутність контролю за реалізацією товару. Крім того, труднощі виникають через сезонність виробництва сировини (підприємству необхідно заздалегідь турбуватися про асортимент та кількість соління, виробництво якого буде відбуватися в сезон збору врожаю).
1. Загальна характеристика ринку
1.1. Аналіз тенденцій розвитку ринку (чинники впливу на ринок, проблеми розвитку)
1.2. Загальні показники ринку квашених овочів, розрахунок ємності ринку у 2018-1 пол. 2021 р. у грошовому та натуральному вираженні (виробництво + імпорт – експорт)
1.3. Сегментація та структурування ринку за видами продукції, що вивчається
1.4. Сировинна база квашених овочів в Україні, технологія виробництва (перелік необхідного обладнання та термін зберігання)
1.5. Державне регулювання галузі.
1.6. Основні закони, що регулюють галузь (перелік, загальне резюме, особливості)
1.7. Податки та збори на ринку (загальне оподаткування бізнесу)
2. Виробництво квашених овочів у 2018 – 1 пол.2021 рр.
2.1. Обсяг виробництва та реалізації у кількісних показниках
2.2. Обсяг виробництва та реалізації у вартісних показниках
2.3. Частки виробників на ринку
3. Основні оператори ринку (виробники)
3.1. Перелік основних операторів ринку та їх характеристика (юридична інформація, види діяльності, спеціалізація, асортимент, регіональність)
3.2. Частки ринку основних операторів ринку
4. Асортимент продукції представлений на ринку
5. Ціна та ціноутворення на ринку
5.1. Динаміка цін на продукцію в Україні та регіонах
5.2. Середні поточні ціни на продукцію за видами
5.3. Опис факторів, що впливають на формування ціни, структура
6. Брендинг та реклама (аналіз позиціонування конкурентів на ринку, присутність у каналах просування)
7. Споживачі та їх потреба
7.1. Уподобання споживачів за видами продукції, портрет споживача
7.2. Аналіз інтернет-аудиторії в галузі, пошукових запитів та видачі конкурентів
7.3. Потреба продукції
7.4. Оцінка обсягів споживання продукції з урахуванням тіньового сектора
8. Канали збуту продукції (опис та оцінка структури продажів по каналах)
8.1. Аналіз мережі супермаркетів. Представленість продукції за видами, торгові марки, ціни на наявність фермерських продуктів
9. Висновки. Прогнозні показники
9.1. Висновки та прогнозні тенденції розвитку ринку
9.2. Побудова гіпотез розвитку ринку. Прогнозні показники розвитку ринку у 2021–2023 роках.
9.3. Рекомендації щодо виходу на ринок
10. Інвестиційна привабливість галузі
10.1. SWOT-аналіз ринкового спрямування
10.2. PEST-аналіз факторів впливу на ринок
10.3. Наявні ризики та бар'єри входу на ринок. Побудова картки ризиків на ринку
1. Ємкість ринку квашеної капусти в Україні , в натуральном выражении т.
2. Ємкість ринку квашеної капусти в Україні , в грошовому виражені, тис. грн.
3. Ємкість ринку овочів в Україні, приготовлених чи консервованих з додаванням оцту, в натуральному вираженні, тони
4. Основні оператори ринку овочів в Україні, приготовлених чи консервованих з додаванням оцту, в натуральному вираженні, тони
5. Державні стандарти України, що регулюють квашених овочів
6. Закони, що регулюють галузь харчової продукції в Україні
7. ТМ ТОВ «НІЖИНСЬКИЙ КОНСЕРВНИЙ ЗАВОД»
8. Виручка основних та нових операторів ринку за видом діяльності 10.39 (Інші види перероблення та консервування фруктів і овочів) в Україні, тис. грн.
9. Асортимент квашеної продукції представлений на ринку України за видами та грамуванням, г.
10. Середні поточні ціни на квашену продукцію в Україні за супермаркетами, грн
11. Кількість супермаркетів мережі АТБ за регіонами України
12. SWOT – аналіз ринку квашеної продукції в Україні
13. PEST – аналіз ринку квашеної продукції в Україні
14. Карта ризиків на ринку квашеної продукції України
1. Виробництво квашеної капусти ТОВ «Ніжинський консервний завод», 2017 – 2020 р., т
2. Виробництво квашеної капусти ФГ «Чудова марка», 2017 – 2020 р., т
3. Виробництво квашеної капусти в Україні по регіонам, 2020 рік, %
4. Виробництво овочів в Україні, приготовлених чи консервованих з додаванням оцту по регіонам, 2019 рік, %
5. Виробництво овочів в Україні, приготовлених чи консервованих з додаванням оцту по регіонам, 2020 рік, %
6. Обсяги виробництва квашеної капусти в Україні за 2017-2020 рр., т.
7. Обсяги реалізації квашеної капусти в Україні за 2017-2020 рр., т.
8. Співвідношення обсягів виробництва та реалізації квашеної капусти в Україні
за 2017-2020 рр., т.
9. Обсяги виробництва овочів в Україні, приготовлених чи консервованих з додаванням оцту, 2017 – 9 міс. 2021 р, т
10. Обсяги реалізації квашеної капусти в Україні за 2017-2020 рр., тис. грн.
11. Частки виробників на ринку квашеної капусти в Україні за 2019 рік, т
12. Частки виробників на ринку квашеної капусти в Україні за 2020 рік, т
13. Частки виробників на ринку овочів, приготовлених чи консервованих з додаванням оцту, Україна, 2019 р
14. Частки виробників на ринку овочів, приготовлених чи консервованих з додаванням оцту, Україна, 2020 р.
15. Частки основних операторів ринку квашеної капусти за 2018 рік, т.
16. Частки основних операторів ринку квашеної капусти за 2019 рік, т.
17. Частки основних операторів ринку квашеної капусти за 2020 роки, т.
18. Індекс споживчих цін на овочі в Україні в 2021 році (до відповідного місяця попереднього року),%
19. Обсяги реалізації квашеної капусти з урахуванням тіньового ринку в України за 2017 – 2020 роки, в грошовому вираженні, тис. грн.
20. Прогнози зростання обсягів реалізації квашеної капусти в Україні на 2021-2023 роки, в натуральному виражені, т.