Аналіз споживання продуктів харчування HoReCa. 2022 рік

Аналіз споживання продуктів харчування HoReCa. 2022 рік
Загальна характеристика
Дата підготовки: Грудень 2022 року
Кількість сторінок: 32, Arial, 1 інтервал, 10 кегль
Графіків і діаграм: 7
Таблиць: 18
Спосіб оплати: передоплата
Спосіб отримання: електронною поштою або кур'єром в електронному або в друкованому вигляді
Мова звіту: українська, російська, англійська
32200 грн.
  • Ви можете замовити актуалізацію або адаптацію даного звіту під ваші цілі і завдання, а також придбати частину звіту (не менш 50%) по більш доступній ціні
  • Не знайшли дослідження вашого ринку? Зв'яжіться з нашими консультантами – перейти в контакти
  • Так само ви можете замовити бізнес-план для вашої бізнес-ідеї

Анотація до аналізу ринку:

Аналітиками Pro-Consulting проведено аналіз споживання продуктів харчування в HoReCa в Україні в 2018-10 міс.2022 року. У ході аналізу було виявлено основні тенденції споживання страв у сегменті HoReCa, проаналізовано потреби закладів громадського харчування, визначено основних постачальників продуктів харчування.
Після жорстокого великомасштабного вторгнення росії українським підприємствам довелося адаптуватися до військових реалій у стресових умовах. Після двох років пандемії для ресторанного бізнесу це стало ще одним випробуванням. Термін стратегічного планування у більшості ресторанів зараз — не більше тижня, а для деяких — 2-3 дні. Основна комерційна задача для бізнесу — вижити, адже деякі заклади було знищено фізично.
За даними операторів ринку, кількість закладів громадського харчування, які "закрилися через війну", станом на вересень 2022 року склала близько 7 тис. У порівняні з лютим 2022 року ринок зменшився на 25%. В Харківській, Миколаївській. Запорізькій, Луганській областях ринок впав на 50%, у Київській, Одеській, Дніпропетровській областях – на 30%. У західних областях України, навпаки кількість ресторанів на кафе зросла. Зокрема у Львові та області на 30%, у Закарпатській, Чернівецькій, Івано-Франківській областях - на 20%.

 

Детальний зміст:

1. Загальна характеристика ринку
1.1. Аналіз розвитку сегмента HoReCa в Україні в 2018 - 9 міс. 2022 р ( основні тенденції , передумови до розвитку, особливо з входом міжнародних операторів )
1.2. Аналіз тенденцій ринку HoReCa в Україні в 2018 - 9 міс. 2022 р (специфічні тренди, важливі події , регулювання, відновлення оборотів після початку війни)
2. Загальні показники ринку. Розрахунок ємності ринку HoReCa (виручка). Сегментація по групам продукції (побудова аналітичної моделі в залежності від меню закладів та складових основних страв)
3. Сегментація і структурування ринку
3.1. Кількість, виручка і сегментація закладів громадського харчування в Україні :
- за спеціалізацією
- регіонально з виділенням Києва
- по видам (ресторан, кафе, фаст-фуд, піцерії, ресторани, бари, кафе, все види установ, що передбачають HoReCa)
3.2. По кухнях (українська, європейська, американська, близькосхідна, далекосхідна, інша)
4. Аналіз структури споживання страв та напоїв у закладах (по даним меню, оцінки попиту на основні категорії)
4.1. Опис методології дослідження
4.2. Аналіз усередненого складу меню по видам кухні ( м'ясо з виділенням курки / риба і морепродукти / овочі / фрукти / гриби / молочна продукція / сири / бакалія / напої)
4.3. Аналіз питомої вартості товарних категорій в стравах (по даним складу основних страв), станом на 2021 та 2022 рр.
4.4. Аналіз націнок для зіставлення з обсягом продажів за регіональним кластерам ( виходячи з припущення, що, наприклад, в невеликих обласних центрах націнка нижче, ніж в Києві / Львові )
5. Аналітична модель споживання різних груп продуктів харчування
5.1. Обсяг і структура по продуктам
5.2. Обсяг і структура по регіонах з виділенням Києва
5.3. Обсяг і структура по видах кухні ( без регіональної розбивки )
6. Основні оператори ринку (постачальники продуктів харчування)
6.1. Компанії , що займаються комплексним обслуговуванням підприємств громадського харчування (перелік, опис , сегментація по специфіці товарів що постачаються)
7. Висновки і прогнозні тенденції на ринку України на 2022-2024
8. Інвестиційна привабливість напрямку
8.1. SWOT- аналіз замовника на ринку
8.2. Аналіз ризиків і бар'єрів. Побудова карти ризиків на ринку

Перелік таблиць:

1. Показники діяльності суб’єктів господарювання у сфері харчування Забезпечення стравами та напоями, од, млн. грн
2. Географічна сегментація ринку HoReCa в Україні в 2021-2022 рр., в грошовому вираженні, млн. грн, %
3. Частки ТОП-10 найбільших компаній, що надають послуги громадського харчування (юр. особи) в Україні, у грошовому вираженні, млн. грн., %
4. Частки ТОП-10 найбільших компаній, що надають послуги кейтерінгу (юр. особи) в Україні, у грошовому вираженні, млн. грн., %
5. Обсяг продажів на ринку роздрібної торгівлі переважно споживчими товарами повсякденного попиту через торгові мережі корпоративного типу (FMCG-рітейл) в Україні у 2018-9 міс. 2021 рр., у грошовому вираженні, млрд грн., %
6. Частки ТОП-10 найбільших компаній-власників мережі заправок (юр. особи) в Україні, у грошовому вираженні, млн. грн., %
7. Сегментація ринку HoReCa в Україні у 2022 р., в грошовому вираженні, млн. грн., %
8. Сегментація ринку HoReCa у Києві за кухнями у 2022 р., в грошовому вираженні, млн. грн., %
9. Структура складу меню кухні за категоріями в 2022 році, %
10. Усереднена структура питомої вартості страв меню за групами продуктів в 2022 році, %
11. Рівень націнки на прикладі Києва, міста-мільйонника та обласного центру в 2022 р., грн, %
12. Обсяг та структура закупівлі продуктів за 10 міс. 2022 року (на підставі усередненої структури меню за групами продуктів), в грошовому виражені, млн. грн, %
13. Структура закупівлі продуктів в розрізі страв за 10 міс. 2022 року, в грошовому вираженні, млн. грн., %
14. Обсяг та структура споживання продуктів по регіонах у 2021 р., в грошовому вираженні, млн. грн, %
15. Обсяг та структура продаж страв за видами кухні (виходячи з постійних цін) у 2022 р., в грошовому вираженні, млн. грн., %
16. SWOT- аналіз ринку постачання продуктів для HoReCa в Україні
17. Сегментація ринкових ризиків
18. Карта ризиків ринку постачання продуктів для HoReCa в Україні

Перелік графіків і діаграм:

1. Регіональний розподіл готелів в Україні за кількістю на початок 2022 р., %
2. Динаміка кількості закладів загальної середньої освіти в Україні у 2017-2022 рр, тис. од., %
3. Динаміка кількості учнів у школах середньої освіти в Україні у 2017-2021 рр., тис. чол., %
4. Динаміка кількості ліжко-місць у лікарнях України у 2017-2020 рр., шт, %
5. Показники діяльності суб’єктів господарювання у сфері Тимчасове розміщування й організація харчування у 2018-10 міс. 2022 рр., в натуральному і грошовому вираженні, од, млрд. грн
6. Сегментація ринку громадського харчування в Україні за спеціалізацією в 2022 році, в натуральному вираженні за кількістю одиниць, %
7. Прогноз ємності ринку HoReCa України в 2020-2025 рр., в грошовому вираженні, млрд. грн, %

Вас може зацікавити

Зв'язатися з нами