Своїх індиків поки не вистачає: за результатами аналізу ринку індички в Україні
4380

Своїх індиків поки не вистачає: за результатами аналізу ринку індички в Україні

Щоб там не казали послідовники вегетаріанства, а м'ясо все ж необхідне для людського організму. За статистикою, один житель України щорічно з'їдає 52 кг м'ясних продуктів. У раціоні наших співвітчизників є і свинина, і яловичина, але більше половини (60%) від обсягу споживання становить м'ясо птиці. Такі переваги викликані в основному меншою ціною останньої, також деяку роль тут відіграє поширення серед населення ідей здорового харчування, при якому перевага віддається нежирній їжі.

Можливо, вам також буде корисний матеріал про ринок м'ясних консервів в Україні

Коли ми говоримо про пташине м'ясо, то маємо на увазі головним чином курятину. Так як, в порівнянні з нею, інші види займають незначні частки в нашому раціоні. Індички, наприклад, споживається всього 0,8 кг в рік. Хоча це м'ясо має гарні дієтичні властивості, але коштує воно навіть трохи дорожче свинини.

Незважаючи на таке незначне споживання, виробництво індички в Україні забезпечує внутрішній попит на цей вид м'яса всього приблизно на дві третини, решта імпортується.

Впевнені, вам буде також корисна стаття про ринок свіжого м'яса і субпродуктів в Україні

Найбільший обсяг виробництва індички за останні чотири роки зафіксовано в 2016 році - 19,65 тис. тонн, а найбільша місткість ринку цього продута - в 2017 році - 28,92 тис. тонн, що ознаменувався рекордним зростанням імпортних поставок - до 11,52 тис . тонн. У минулому, 2018, році імпорт скоротився на 23,18%, а обсяг ринку індички - на 7,68%.

У нас на сайті доступний до покупки готовий аналіз ринку індички в Україні - ознайомтеся зі структурою звіту

У порівнянні з 2015 роком значно змінилася географія імпорту індичого м'яса в Україну. Так, якщо чотири роки тому його головним продавцем була Польща - близько половини від загального обсягу, то в минулому році 75,2% індички прибуло з Німеччини. Серед менш великих постачальників значилися такі країни, як Великобританія - 6,5%, Франція - 6,4%, Угорщина - 5,5%, Іспанія - 3%, Італія - ​​2%.

Можливо, вам буде цікаво прочитати про бізнес-план индюшиной ферми

За результатами аналізу ринку індички в Україні можна зробити висновок про хороші умови для виходу на нього нових виробників або розширення потужностей вже наявних. Це дозволить наситити внутрішній ринок вітчизняною індичатиною і скоротити її імпорт. Нереалізованим залишається експортний потенціал цього продукту, залучення якого надасть учасникам цього ринку відчутний ресурс для розвитку.

 Якщо у вас є ще пара хвилин, прочитайте про результати аналізу ринку вареної ковбаси, сосисок та сардельок

Компанія Pro-Consulting підготувала для Вас короткий перелік готових проектів на дану тему. Ознайомитися з проектами можна за посиланнями:

Дата розміщення: 10.06.2019
дивитися наступну новину

Інші новини

Зв'язатися з нами