Бізнес-ідея, що породжена ЗСЖ: час молоти «альтернативне» борошно
5121

Бізнес-ідея, що породжена ЗСЖ: час молоти «альтернативне» борошно

Більшість господинь в Україні звикли використовувати для випічки пшеничне борошно вищого сорту. Але як тільки хтось із них переймається ідеями здорового харчування, то відразу розуміє, що традиційне борошо з ними мало сумісно. Воно калорійне, має високий глікемічний індекс і містить багато глютену. Виходом стає або повна відмова від борошняних продуктів, або пошук альтернативного варіанту приготування звичної випічки.

Для альтернативної кулінарії потрібне альтернативне борошно, наприклад, кукурудзяне, рисове, вівсяне, гречане, лляне, амарантове і тому подібне. А оскільки великим борошномельним комбінатам невигідно перебудовувати виробництво для випуску порівняно невеликих обсягів альтернативного борошна, то таку місію цілком може взяти на себе малий і середній бізнес, непогано при цьому заробивши.

Читати про бізнес-план борошномельного підприємства

Невеликим підприємствам, що відрізняються управлінською і технологічною гнучкістю, цілком під силу налагодити не тільки помол нішевих зернових, а й організувати з отриманого борошна випічку готової продукції. Багато вже активно освоюють цей сектор ринку, і в накладі не залишаються, оскільки послідовники здорового способу життя готові платити більше за корисну їжу.

Сьогодні, за даними Асоціації борошномелів України, в нашій країні освоєно виробництво близько десяти видів альтернативного борошна. Найбільшу частку (близько 50%) серед них займає кукурудзяна мука, з якої роблять палички, пластівці та інші продукти. На другому місці з 10-відсотковою часткою вівсяне борошно, оскільки вівсяне печиво також користується чималим попитом.

Читати про бізнес-план відкриття міні-пекарні

Виробництво інших видів альтернативного борошна ще не настільки сильно поширене в нашій країні, але саме з цих ніш можна спробувати отримати максимальний прибуток. Наприклад, маловідоме у нас борошно з полби на європейському ринку коштує 3,5 євро за кілограм, правда, і собівартість такого продукту досить висока. Але якщо організувати вирощування, і переробку полби в рамках одного проекту, можна добитися непоганого економічного ефекту. Розробити бізнес-план створення такого виробничого комплексу з усіма розрахунками готові аналітики компанії Pro Capital Investment.

Як бачимо, сучасні тренди ЗСЖ не тільки покращують якість життя і здоров'я людей, але спричиняють народження свіжих ідей для бізнесу в Україні.

Бізнес-план підприємства: поняття, структура, приклади - читати 

Компанія Pro-Consulting підготувала для Вас короткий перелік готових проектів на дану тему. Ознайомитися з проектами можна за посиланнями:

Дата розміщення: 18.10.2019
дивитися наступну новину

Інші новини

Зв'язатися з нами