Андрій Мокряков, консультант компанії Pro-Consulting на міжнародному франчайзинговому форумі ресторанної і готельної індустрії Franchithink розповів про ринок ресторанної нерухомості України та тенденції його розвитку в останні кілька років. І вони такі:
- нові принципи відкриття закладів громадського харчування у торгових та торгово-розважальних центрах, а також у спальних районах та нових будівельних ЖК
- великі черги на звільнені майданчики в центрі міста
- оцінка ризиків нових форматів у відмінності від «сліпого» виходу з оригінальною концепцією
- попит на заклади середнього цінового сегмента
- попит на вузькоспеціалізовані заклади (наприклад, заклади здорового харчування, або "ресторан одного блюда")
Також Андрій поділився аналітичними висновками досліджень щодо ситуації з насиченістю ресторанного ринку в Україні та розкрив критерії підбору місця для відкриття нового закладу.