Дата підготовки: | Серпень 2019 року |
Кількість сторінок: | 78, Arial, 1 інтервал, 10 кегль |
Графіків і діаграм: | 18 |
Таблиць: | 40 |
Спосіб оплати: | передоплата |
Спосіб отримання: | електронною поштою або кур'єром в електронному або в друкованому вигляді |
Мова звіту: | російська |
Компанія Pro-Consulting провела дослідження ринку цукрових буряків, кукурудзи, пшениці та відходів їх переробки. У звіті розглянуті посівні площі, врожайність і обсяг збору цих культур, зовнішня торгівля ними, імпортні мита на культури і відходи їх переробки. Дані про врожай і поточні ціни представлені в розрізі регіонів. Дані про виробників по кожній культурі також включені в розрізі регіонів. У другій частині дослідження представлена інформація про відходи переробки цукрового буряка, кукурудзи і пшениці - види відходів і їх поточна вартість.
Цукрові буряки - це культура, яка повністю використовується для виробництва цукру і спирту. Виробництво цукру в Україні має знижуються тренд. Кількість працюючих цукрових заводів зменшується. Асоціація «Укрцукор» прогнозує, що в 2019 році обсяг виробництва цукру не перевищить 1,2 млн т.
До відходів цукрового виробництва відносяться:
Буряковий жом - у великій кількості використовується для годівлі великої рогатої худоби. Він може також використовуватися як органічне добриво на полях.
Меляса бурякова є розчинну в воді густу непрозору рідину від коричневого до темно-бурого кольору (за що її ще називають «чорна патока» або «темна патока»), з солодким смаком. Меляса використовується в отриманні етилового спирту, бутанола, молочних і інших кислот. Так як в мелясі містяться протеїн, кальцій, фосфор і інші речовини з корисними властивостями, його додають в корм для домашньої худоби. Меляса бурякова використовується також і для харчових цілей. Її переробляють на спирт, застосовують у кондитерському виробництві, для виготовлення цукрового колера, для підсолоджування вин, приготування рому, лікерів тощо.
Фільтраційний осад використовують як зміцнення грунту при будівництві доріг, він також є хорошим добривом.
Кукурудза - один з лідерів за обсягами вирощування в світі, що пояснюється великим попитом не тільки на саму культуру, а й на продукти її переробки. Кукурудза також використовується в птахівництві як корм. В Україні кукурудза є великою статтею експорту, її виробництво і зовнішні поставки дуже виросли в порівнянні з початком 2000-х років.
При глибокої переробки кукурудзи утворюються різні види відходів, які теж мають застосування, в основному, в сільському господарстві.
Пшениця також є експортною культурою, обсяги її поставок на зовнішній ринок останнім часом складають 16-17 млн. Тонн. У 2019 очікується хороший урожай і гарна якість пшениці - високий вміст протеїну. Відходи переробки пшениці в основному аналогічні відходам переробки кукурудзи і використовуються переважно в сільському господарстві.
Відходи переробки мають різну вартість. Ті, які мають застосування в промисловості, в основному харчової, мають більш високу вартість. Деякі з них виступають як повноцінні продукти і продаються також в роздрібній торгівлі - наприклад, глютен хорошої якості - один з популярних товарів крохмальної промисловості, а висівки є предметом попиту з боку прихильників здорового харчування, також кукурудзяний екстракт використовують для підгодівлі риб.
1. Загальна характеристика ринку буряка, кукурудзи, пшениці в Україні
1.1. Аналіз тенденцій розвитку ринку в 2017-2018 рр. в Україні
1.2. Загальні показники ринку, динаміка площ і врожайності в 2017-2018 рр. в натуральному вираженні в Україні в розрізі регіонів:
- буряк
- кукурудза
- пшениця
1.3. Динаміка обсягів ринку досліджуваної продукції (виробництво + імпорт-експорт) в 2017-2018 рр. в Україні
1.4. Сегментація і структурування ринку досліджуваної продукції в Україні в 2017-2018 рр.:
- виділення частки вітчизняної та імпортної продукції
- сегментація в розрізі досліджуваної продукції
2. Державне регулювання ринку досліджуваної продукції в Україні: обмеження і / або квоти на експорт буряків, кукурудзи, пшениці з України (за їх наявності)
3. Динаміка виробництва буряка, кукурудзи, пшениці в 2017-2018 рр. в Україні
3.1. Обсяг вирощування в натуральному вираженні в 2017-2018 рр. в Україні за регіонами у розрізі:
- буряк
- кукурудза
- пшениця,
3.2. Сегментація вирощування в натуральному вираженні в 2017-2018 рр. в Україні за регіонами у розрізі:
- буряк
- кукурудза
- пшениця
4. Основні виробники ринку буряка, кукурудзи, пшениці в Україні
4.1. Основні оператори ринку і їх короткий опис (ТОП-3 по кожному регіону)
- буряк
- кукурудза
- пшениця
4.2. Сегментація і структурування основних операторів (за видами вирощуваної продукції, за видами дод. діяльності (наприклад, переробка і т.д.)
4.3. Частки ринку основних операторів в Україні
5. Зовнішня торгівля на ринку буряка, кукурудзи, пшениці в 2017-2018 рр.
5.1. Експорт досліджуваної продукції в 2017-2018 рр. (Обсяги, географія поставок по країнах, основні експортери і їх частки, короткий опис ТОП-10 трейдерів)
5.2. Імпорт досліджуваної продукції в 2017-2018 рр. (Обсяги, географія поставок по країнах, основні імпортери і їх частки)
6. Аналіз основних видів переробки буряка, кукурудзи, пшениці, а також їх відходів в Україні
6.1. Найбільш популярні види переробки буряка, кукурудзи, пшениці в Україні (короткий опис по кожному виду продукції, перелік галузей і види переробленої продукції по кожній галузі)
6.2. Види відходів, які утворюються в результаті переробки буряка, кукурудзи, пшениці в Україні та їх подальше застосування (види галузей)
6.3. Оцінка обсягів виробництва відходів в результаті переробки буряка, кукурудзи і пшениці в Україні в 2017-2018 рр.
6.4. Аналіз зовнішньої торгівлі відходами в результаті переробки буряка, кукурудзи і пшениці в Україні в 2017-2018 рр.:
6.4.1. Експорт відходів в 2017-2018 рр. (Обсяги, географія поставок по країнах, основні експортери і їх частки)
6.4.2. Імпорт відходів в 2017-2018 рр. (Обсяги, географія поставок по країнах, основні імпортери і їх частки)
7. Висновки. Прогнозні показники розвитку ринку в 2019-2020 рр.
7.1. Висновки і прогнозні тенденції розвитку ринку
7.2. Побудова гіпотез розвитку ринку. Прогнозні показники розвитку ринку в 2019-2021 рр. в Україні
8. Інвестиційна привабливість галузі
8.1. SWOT - аналіз ринкового спрямування
8.2. PEST - аналіз ринкового спрямування
1. Динаміка посівних площ під цукровим буряком в Україні в розрізі регіонів, в 2017-2018 рр., тис. га
2. Динаміка врожайності цукрових буряків в Україні в розрізі регіонів, в 2017-2018 рр., тонн з га
3. Динаміка посівних площ під кукурудзою в Україні в розрізі регіонів, в 2017-2018 рр., тис. га
4. Динаміка врожайності кукурудзи в Україні в розрізі регіонів, в 2017-2018 рр., тонн з га
5. Динаміка посівних площ під пшеницею в Україні в розрізі регіонів, в 2017-2018 рр., тис. га
6. Динаміка врожайності пшениці в Україні в розрізі регіонів, в 2017-2018 рр., тонн з га
7. Динаміка обсягів ринку цукрового буряка в 2017-2018 рр., в натуральному вираженні, тис. тонн
8. Динаміка обсягів ринку кукурудзи в 2017-2018 рр., в натуральному вираженні, тис. тонн
9. Динаміка обсягів ринку пшениці в 2017-2018 рр., в натуральному вираженні, тис. тонн
10. Експортні та імпортні мита досліджуваної продукції в Україні
11. Обсяг вирощування цукрового буряка в Україні в розрізі регіонів, в 2017-2018 рр., тис. тонн
12. Обсяг вирощування кукурудзи в Україні в розрізі регіонів, в 2017-2018 рр., тис. тонн
13. Обсяг вирощування пшениці в Україні в розрізі регіонів, в 2017-2018 рр., тис. тонн
14. Середні поточні ціни на досліджувані культури на 19.08.2019 р, в розрізі регіонів, з ПДВ, грн. за тонну, дол. за тонну
15. Основні виробники цукрового буряка в розрізі регіонів
16. Основні виробники кукурудзи в розрізі регіонів
17. Основні виробники пшениці в розрізі регіонів
18. Сегментація основних операторів за видами вирощуваної продукції
19. Сегментація основних операторів за видами додаткової діяльності
20. Частки господарств населення у виробництві досліджуваних культур
21. Частки ринку основних операторів в 2018 році, в натуральному вираженні,%
22. Експорт досліджуваної продукції в 2017-2018 рр., в натуральному вираженні, тис. тонн
23. Експорт досліджуваної продукції в 2017-2018 рр., в грошовому вираженні, млн. грн.
24. Постачання і частки найбільших експортерів кукурудзи в 2017 р, тис. тонн і%
25. Постачання і частки найбільших експортерів пшениці в 2017 р, тис. тонн і%
26. ТОП-10 експортерів пшениці і кукурудзи в 2017-2018 рр.
27. Імпорт досліджуваної продукції в 2017-2018 рр., в натуральному вираженні, тис. тонн
28. Імпорт досліджуваної продукції в 2017-2018 рр., в грошовому вираженні, млн. грн.
29. Постачання і частки найбільших імпортерів кукурудзи в 2017-2018 рр., тонн і %
30. Постачання і частки найбільших імпортерів пшениці в 2017-2018 рр., тонн і %
31. Природні джерела біополімерів
32. Вартість різних видів відходів переробки буряка, кукурудзи і пшениці в Україні (у дистриб'юторів), грн. / тонна, дол. / тонна
33. Обсяги виробництва відходів переробки досліджуваних культур в 2017-2018 рр., в натуральному вираженні, тис. тонн
34. Середня ціна реалізації підприємствами відходів переробки досліджуваних культур в 2017-2018 рр., грн. / тонна
35. Експорт досліджуваної продукції в 2017-2018 рр., в натуральному вираженні, тис. тонн
36. Експортери окремих видів досліджуваної продукції в 2017-2018 рр., в натуральному вираженні,%
37. Експорт досліджуваної продукції в 2017-2018 рр., в натуральному вираженні, тонн
38. Імпортери окремих видів досліджуваної продукції в 2017-2018 рр., в натуральному вираженні,%
39. SWOT-аналіз ринкового спрямування
40. PEST-аналіз факторів впливу
1. Виробництво цукру в Україні в 2012-2018 рр., в натуральному вираженні, тис. тонн
2. Виробництво хліба та хлібобулочних виробів нетривалого зберігання в Україні в 2012-2018 рр., в натуральному вираженні, млн. тонн
3. Сегментація ринків кукурудзи і пшениці за походженням в Україні, в 2017-2018 рр., в натуральному вираженні,%
4. Сегментація ринків досліджуваних культур в Україні, в 2017-2018 рр., в натуральному вираженні,%
5. Сегментація вирощування буряка в Україні в розрізі регіонів, в 2017-2018 рр., в натуральному вираженні,%
6. Сегментація вирощування кукурудзи в Україні в розрізі регіонів, в 2017-2018 рр., в натуральному вираженні,%
7. Сегментація вирощування пшениці в Україні в розрізі регіонів, в 2017-2018 рр., в натуральному вираженні,%
8. Географічні напрямки експорту кукурудзи в Україні, в 2017-2018 рр., в натуральному вираженні,%
9. Географічні напрямки експорту пшениці в Україні, в 2017-2018 рр., в натуральному вираженні, %
10. Географічні напрямки імпорту кукурудзи в Україні, в 2017-2018 рр., в натуральному вираженні, %
11. Географічні напрямки імпорту пшениці в Україні, в 2017-2018 рр., в натуральному вираженні, %
12. Регіональна сегментація виробництва відходів переробки буряка в 2017-2018 рр., в натуральному вираженні, %
13. Регіональна сегментація виробництва відходів переробки кукурудзи в 2017-2018 рр., в натуральному вираженні, %
14. Регіональна сегментація виробництва відходів переробки пшениці в 2017-2018 рр., в натуральному вираженні,%
15. Сегментація експорту відходів переробки пшениці, кукурудзи і цукрових буряків в 2018 році, в натуральному вираженні,%
16. Географічні напрямки експорту відходів переробки пшениці, кукурудзи і цукрових буряків в 2017-2018 рр., в натуральному вираженні,%
17. Географічні напрямки імпорту відходів переробки пшениці і кукурудзи в 2017-2018 рр., в натуральному вираженні,%
18. Базовий прогноз виробництва цукрового буряка, кукурудзи і пшениці в Україні в 2019-2021 рр., в натуральному вираженні, тис. тонн