За оцінками Держкомстат України, овочі – 2-й за рахунком споживаний харчовий продукт у нашій країні (це без урахування картоплі), він поступається тільки молоку і молочним продуктам. На 3-му місці знаходиться картопля, на 4-му – хлібобулочні вироби.
В цілому, внутрішнє виробництво країни майже повністю покриває потребу населення в овочах. Незважаючи на це імпорт все ж існує, хоча і становить близько 1,3% від загальної ємності ринку.
Виробництво тепличних огірків і помідорів становить майже 90% від загального обсягу. Дані культури були і залишаються найбільш популярними овочами серед споживачів.
На ринку овочів закритого грунту України на сьогодні спостерігається спад, объясняемый скороченням, як імпорту, так і виробництва. Надалі можна очікувати зростання обсягів вирощування у зв'язку із зростаючим інтересом як до аграрної галузі в цілому, так і до факту розвитку внутрішнього виробництва.
Більш детально http://pro-consulting.ua/products/136975-analiz-rynka-ovoshchey-zakrytogo-grunta-2015-god.html