Дослідження ринку хумусу в Україні. 2020 рік

Дослідження ринку хумусу в Україні. 2020 рік
Загальна характеристика
Дата підготовки: Жовтень 2020 року
Кількість сторінок: 24, Arial, 1 інтервал, 10 кегль
Графіків і діаграм: 10
Таблиць: 12
Спосіб оплати: передоплата
Спосіб отримання: електронною поштою або кур'єром в електронному або в друкованому вигляді
Мова звіту: українська, російська, англійська
19750 грн.
  • Ви можете замовити актуалізацію або адаптацію даного звіту під ваші цілі і завдання, а також придбати частину звіту (не менш 50%) по більш доступній ціні
  • Не знайшли дослідження вашого ринку? Зв'яжіться з нашими консультантами – перейти в контакти
  • Так само ви можете замовити бізнес-план для вашої бізнес-ідеї

Анотація до аналізу ринку:

Компанія Pro-Consulting провела дослідження ринку хумусу в Україні. В рамках дослідження було оцінено виробництво хумус в Україні, споживання хумусу українцями, проаналізовані імпортні поставки, асортимент і середні ціни на ринку в розрізі видів хумусу, наведені прогнозні тенденції споживання хумусу в Україні.
Хумус - близькосхідна страва, тому її поширення спочатку було пов'язано зі збільшенням кількості закладів громадського харчування, які спеціалізуються на такій кухні
Зараз вживання хумусу стає все більш модним явищем, аудиторія його споживачів в Україні стрімко збільшується
Український ринок заповнений в основному вітчизняною продукцією, що пов'язано з наявністю декількох промислових виробників, малої поширеністю хумус і відносно коротким терміном придатності продукції.


Український ринок заповнений в основному вітчизняною продукцією, що пов'язано з наявністю декількох промислових виробників, малою поширеністю хумусу і відносно коротким терміном придатності
Аналіз ринку хумусу в Україні показує, що основною цільовою аудиторією цього продукту є наші співвітчизники, які відмовилися від тваринної їжі. Станом на 2017 рік кількість вегетаріанців в країні досягало 2 млн чоловік. Ще є шанувальники близькосхідної кухні і просто вихідці з тих земель, які також регулярно набувають хумус. Решта українців купують це блюдо час від часу, як екзотичний делікатесу.
В результаті аналізу ринку хумусу в Україні були виділені наступні чинники, які надають найбільший вплив на ціну цього продукту:
• походження - тут враховується собівартість виробництва і логістичні витрати;
• вартість сировини;
• упаковка - великі виробники зазвичай використовують технологічні лінії для упаковки хумусу в пластикову тару, тоді як невеликі підприємства вважають за краще ручну упаковку в скляну тару;
• сертифікація - якщо хумус визнаний органічним, кошерним або халяльним, то він поміщається в більш високу цінову категорію;
• позиціонування - хумус поки не є повсякденним товарів для більшості українців, тому він нерідко виступає як делікатес високої якості, тому має велику націнку.
За підсумками аналізу ринку хумусу в Україні зроблено висновок про наявність потенціалу для його подальшого розвитку, пов'язаного з поширенням в країні ідей вегетаріанства і здорового харчування. Разом з тим, оскільки в цій категорії просуваються безліч інших товарів, таких як мюслі, гранола, грецький йогурт, киноа, насіння Чіа, ягоди годжі, зародки пшениці, хлібці, протеїнові і злакові батончики, смузі та інші, то хумус необхідна серйозна інформаційна та рекламна підтримка для того, щоб зберегти і зміцнити позиції в сфері уваги споживачів.

Детальний зміст:

1. Загальна характеристика ринку хумусу
1.1. Аналіз тенденцій розвитку ринку хумусу в 2016-6 міс. 2020 рр. (Основні тенденції, особливості ринку, проблеми та фактори впливу на ринок) в Україні
1.2. Загальні показники ринку, розрахунок ємності ринку хумусу в 2016-6 міс. 2020 рр., В натуральному вираженні в Україні на підставі оцінки
1.3. Сегментація і структурування ринку (розрахунок частки імпортних і вітчизняних товарів)
2. Динаміка виробництва в натуральному вираженні на ринку хумусу в 2016-6 міс. 2020 рр. в Україні (на підставі оцінки)
3. Основні оператори ринку в натуральному вираженні в Україні
3.1. Основні оператори ринку (виробники та імпортери), їх перелік, короткий опис, контакти
3.2. Сегментація і структурування основних операторів ринку (по ТМ (без часток), за розміром упаковки, по представленості в торгових мережах, по різновидах (Халяль, органік і т.д.))
3.3. Частки ринку основних операторів хумусу в Україні - оцінка за даними операторів ринку
4. Зовнішня торгівля на ринку хумусу в Україні
4.1. Експорт продукції в 2016-6 міс. 2020 рр .: обсяги, середні експортні ціни, географія поставок по країнах, основні експортери - перелік і частки (при наявності експорту)
4.2. Імпорт продукції в 2016-6 міс. 2020 рр .: обсяги, середні імпортні ціни, географія поставок по країнах, основні імпортери - перелік і частки в структурі імпортних поставок
5. Ціна і ціноутворення на ринку хумусу в Україні
5.1. Поточні середні роздрібні ціни на хумус (по онлайн цінами українських супермаркетів і спеціалізованих магазинів)
5.2. Опис факторів, що впливають на формування ціни
6. Аналіз попиту на хумус в 2016-6 міс. 2020 рр. в Україні (оцінка на підставі запитів в інтернеті через Google AdWords)
7. Асортимент продукції, представлений на ринку (на прикладі ключових гравців ринку)
8. Потенційні канали збуту: магазини і інтернет-магазини, де представлений хумус
9. Висновки. Прогнозні показники розвитку ринку в 2020-2024 рр.
9.1. Прогнозні тенденції споживання хумусу в Україні, вплив ЗСЖ на культуру споживання
9.2. Висновки і рекомендації з розвитку на ринку
10. Інвестиційна привабливість галузі
10.1. SWOT, PEST - аналіз ринкового спрямування
10.2. Побудова карти ризиків на ринку

Перелік таблиць:

1. Динаміка виробництва нуту в Україні в 2016-2019 рр., В натуральному вираженні.
2. Загальні показники ринку хумус в Україні в 2016-6 міс. 2020 рр., В натуральному вираженні
3. Основні оператори ринку
4. Сегментація основних операторів ринку по ТМ і упаковці.
5. Середні імпортні ціни на хумус в Україні в 2016-6 міс. 2020 рр., Дол. США за кг
6. Частки імпортерів хумус в Україні в 2016-6 міс. 2020 рр., В натуральному вираженні,%
7. Середні ціни на хумус без добавок в залежності від упаковки на жовтень 2020 року, грн. / Кг
8. Середні ціни на хумус в залежності від добавок на грудень 2019 року, грн. / Кг
9. Список онлайн-магазинів, які продають хумус
10. SWOT-аналіз ринкового спрямування
11. PEST-аналіз ринкового спрямування
12. Карта ризиків ринку хумус України

Перелік графіків і діаграм:

1. Динаміка виробництва нуту в Україні в 2016-2019 рр., В натуральному вираженні.
2. Загальні показники ринку хумусу в Україні в 2016-6 міс. 2020 рр., В натуральному вираженні
3. Основні оператори ринку
4. Сегментація основних операторів ринку по ТМ і упаковці.
5. Середні імпортні ціни на хумусу в Україні в 2016-6 міс. 2020 рр., Дол. США за кг
6. Частки імпортерів хумусу в Україні в 2016-6 міс. 2020 рр., В натуральному вираженні,%
7. Середні ціни на хумус без добавок в залежності від упаковки на жовтень 2020 року, грн. / Кг
8. Середні ціни на хумус в залежності від добавок на грудень 2019 року, грн. / Кг
9. Список онлайн-магазинів, які продають хумус
10. SWOT-аналіз ринкового спрямування
11. PEST-аналіз ринкового спрямування
12. Карта ризиків ринку хумусу України

Вас може зацікавити

Зв'язатися з нами