Анотація до аналізу ринку:
На сьогоднішній день, незважаючи на важке економічне становище в країні, спостерігається зростання обсягів виробництва тушонки і паштетів. Найбільший рівень споживання м'ясних консервів в Україні спостерігається, насамперед, у великих містах і обласних центрах. Основні фактори, що визначають тенденції на ринку наступні - економічний добробут населення, обсяг державних закупівель м'ясної консервації, а також обсяг і якість пропонованого на ринку сировини.
Ринок кормів для домашніх тварин України показує зниження. Ключова причина - зменшення імпорту кормів на ринку України через подорожчання імпорту. Все більшою популярністю користується продукція, вироблена з натуральних інгредієнтів, овочів і фруктів. Це обумовлює той факт, що як зарубіжні, так і вітчизняні підприємства збільшують виробництво готових кормів для домашніх тварин, що виготовляються з якомога більшим вмістом натуральних інгредієнтів.
Детальний зміст:
1. Загальна характеристика і кон’юктура ринку консервації
1.1 Опис ринку. Динаміка, стадії та аналіз тенденцій його розвитку
1.2 Основні показники ринку і розрахунок його ємності. Фактори впливу
1.3 Державне і внутрішньогалузеве регулювання ( ДЕСТ, акти, постанови з врегулювання ринку тушонки та кормів для тварин)
2. Основні оператори ринку консервації в Україні. Конкурентний аналіз
2.1 Перелик основних операторів ринку та їх опис
2.2 Виробники ( назва заводу, об’єм виробництва ( тис. тонн), асортимент, ТМ ( оцінка), доля ринку і аналіз фінансової звітності), ( зазначення виробника, які йому належать торгові марки, яку долю займає на ринку на підставі обсягів виробництва, за базою фінансової звітності дати прибуток / збиток за рік: 2012 - 2013 рр.)
2.3 Структурування операторів за обсягом продажів у розрізі асортименту і упаковки, спеціалізації, регионів.
2.4 Маркетингова політика ( методи продажів, поведінка гравців, рекламні активності)
2.5 Ступень конкуренції, рівень насиченості ринку ( аналіз за методою Портера)
3. Ціна та ціноутворення на ринку
3.1 Динаміка цін на продукцію ( внутрішній ринок, експорт, імпорт)
3.2 Опис факторів, що впливають на ціноутворення
3.3 Прайс-лісти і моніторинг цінової політики основних операторів ринку ( запит у операторів, при наявності інформації)
4. Сировинна база і упаковка ( постачальники і виробники, їх контактна інформація)
5. Споживання продукції на ринку
5.1 Структурування і сегментація споживання у розрізі каналів збуту ( роздріб та опт). База даних по категоріях: дистриб'ютори, мережі, підприємства харчової промисловості, держустанови ( перелік потенційно зацікавлених споживачів)
5.2 Сезонність ринку
5.3 Особливості споживання по регионах
5.4 Баланс попиту та пропозиції. Бар’єри входження на ринок
5.5 Експерти ринку ( думки, профілі, контакти, моніторинг онлайн-джерел, вибірка думок та опис спікерів)
6. Динаміка продажів і розрахунок ємності експорту / імпорту
6.1 Обсяги імпорту в кількісних та вартісних показниках у розрізі країн ( за даними митної бази у тоннах, грошах)
6.2 Обсяги експорту в кількісних та вартісних показниках у розрізі країн ( за даними митної бази у тоннах, грошах)
6.3 Аналіз балансу експорту та імпорту
7. Інвестиційна привабливість галузі
7.1 Ситуаційний SWOT-аналіз
7.2 Оцінка прибутковості галузі, показників рентабельності та термінів окупності
8. Висновки. Прогнозні показники розвитку
Перелік таблиць:
1. Основні показники ринку тушонки у 2012 - 2014 рр., тонн
2. Основні показники ринку паштетів у 2012 - 2014 рр., тонн
3. Основні показники ринку кормів для домашніх тварин у 2012 - 2014 рр., тонн
4. Органолептичні показники консервів згідно з ДСТУ 4450:2005
5. Фізико-хімічні показники консервів згідно з ДСТУ 4450:2005
6. Долі найбільших виробників м’ясної консервації у розрізі сегментів
7. Долі найбільших виробників кормів для домашніх тварин
8. Дані фінансової звітності найбільших виробників тушонкі в Україні, тис. грн.
9. Дані фінансової звітності найбільших виробників корму в Україні, тис. грн.
10. Структурування основних операторів за видом упаковки
11. Структурування основних операторів за спеціалізацією
12. Структурування основних операторів по регіонах розташування потужностей
13. Структурування основних виробників м’ясної консервації за торговими марками
14. Основні параметри оцінки конкурентного середовища на ринку тушонки/ паштетів в Україні
15. Оцінка конкурентного середовища на ринку тушонки/ паштетів в Україні
16. Результати оцінки конкурентного середовища на ринку тушонки/ паштетів в Україні
17. Основні параметри оцінки конкурентного середовища на ринку кормів для домашніх тварин в Україні
18. Оцінка конкурентного середовища на ринку кормів для домашніх тварин в Україні
19. Результати оцінки конкурентного середовища на ринку кормів для домашніх тварин в Україні
20. Асортимент м’ясної консервації та паштету основних операторів ринку
21. Асортимент кормів для домашніх тварин основних операторів ринку
22. Цінова політика основних операторів м’ясної консервації
23. Цінова політика основних операторів кормів для домашніх тварин
24. Репрезентованість вітчизняної м’ясної консервації у торгівельних мережах
25. Дистриб'ютори м’ясної консервації на українському ринку
26. Особливості споживання тушонки та паштетів по регионах країни
27. Особливості споживання кормів для домашніх тварин по регионах країни
28. Думки експертів
29. Баланс ЗЕД на ринку тушонки в Україні, тонн
30. Баланс ЗЕД на ринку тушонки в Україні, млн. ₴ з ПДВ
31. Баланс ЗЕД на ринку паштетів в Україні, тонн
32. Баланс ЗЕД на ринку паштетів в Україні, млн. ₴ з ПДВ
33. Баланс ЗЕД на ринку кормів в Україні, тонн
34. Баланс ЗЕД для ринку кормів в Україні, млн. ₴ з ПДВ
35. SWOT-аналіз ринку м’ясної консервації в Україні ( з точки зору відкриття нового підприємства)
36. SWOT-аналіз ринку кормів для домашніх тварин в Україні ( з точки зору відкриття нового підприємства)
Перелік графіків і діаграм:
1. Основні сегменти на ринку м’ясної консервації ( по типу сировини для виробництва), %
2. Динаміка ємності ринку тушонки у 2012 - 2014 рр., тис. тонн
3. Динаміка ємності ринку паштетів у 2012 - 2014 рр., тис. тонн
4. Динаміка ємності ринку кормів для домашніх тварин у 2012 - 9 міс. 2014 рр., тис. тонн
5. Динаміка цін на м’ясну консервацію і корма для домашніх тварин вітчизняних виробників, ₴/кг з ПДВ
6. Динаміка цін на експортовану та імпортовану тушонку, ₴/кг з ПДВ
7. Динаміка цін на експортований та імпортований паштет, ₴/кг з ПДВ
8. Динаміка цін на експортований та імпортований корм для домашніх тварин, ₴/кг з ПДВ
9. Ціна тушонки, ₴/ банку
10. Структура витрат при виробництві продукції, %
11. Структура реалізації м’ясної консервації в Україні по каналах збуту, %
12. Структура реалізації м’ясної консервації в Україні споживачам, %
13. Структура реалізації корму для домашніх тварин в Україні по каналах збуту, %
14. Сезонність на ринку м’ясних консервів в Україні у 2012 - 2014 роках ( динаміка надана щоквартально)
15. Баланс попиту і пропозиції на ринку тушонки, тонн
16. Баланс попиту і пропозиції на ринку паштетів, тонн
17. Баланс попиту і пропозиції на ринку кормів для домашніх тварин, тонн
18. Динаміка імпорту тушонки у грошових та кількісних показниках
19. Динаміка імпорту паштетів у грошових та кількісних показниках
20. Динаміка імпорту кормів у грошових та кількісних показниках
21. Географія імпорту тушонки/ паштетів і кормів для домашніх тварин в Україні
22. Динаміка експорту тушонки у грошових та кількісних показниках
23. Динаміка експорту паштету в грошових та кількісних показниках
24. Динаміка експорту кормів у грошових та кількісних показниках
25. Географія експорту тушонки/ паштетів і кормів для домашніх тварин в Україні
26. Прогнозні показники розвитку ринку тушонки в Україні, тис. тонн
27. Прогнозні показники розвитку ринку паштетів в Україні, тис. тонн
28. Прогнозні показники розвитку ринку кормів для домашніх тварин в Україні, тис. тонн