Аналіз ринка холодильних складів Чернівців та Чернівецької області. 2020 рік

Аналіз ринка холодильних складів Чернівців та Чернівецької області. 2020 рік
Загальна характеристика
Дата підготовки: Березень 2020 року
Кількість сторінок: 32, Arial, 1 інтервал, 10 кегль
Графіків і діаграм: 1
Таблиць: 23
Спосіб оплати: передоплата
Спосіб отримання: електронною поштою або кур'єром в електронному або в друкованому вигляді
Мова звіту: українська, російська, англійська
17900 грн.
  • Ви можете замовити актуалізацію або адаптацію даного звіту під ваші цілі і завдання, а також придбати частину звіту (не менш 50%) по більш доступній ціні
  • Не знайшли дослідження вашого ринку? Зв'яжіться з нашими консультантами – перейти в контакти
  • Так само ви можете замовити бізнес-план для вашої бізнес-ідеї

Анотація до аналізу ринку:

Компанія Pro-Consulting підготувала дослідження ринку холодильних складів Чернівців та Чернівецької області за 2019 р. В ході дослідження було проведено аналіз обсягів товарообігу продуктів, які вимагають спеціального зберігання в Україні. Аналітиками компанії було визначено основних гравців на ринку холодильних складів, їх конкурентні переваги. Було проведено сегментацію основних операторів ринку холодильних складів за температурним режимом, за площами. Також було проведено аналіз ринку за кількістю вільних складів в Чернівецькій області. Побудований прогноз розвитку ринку на кілька років.
Ринок складської нерухомості в цілому розвивається нерівномірно. Економічна і геополітична нестабільність останніх років негативно впливала на ринок - активність гравців знизилася, відкриття нових об'єктів відкладається на більш пізній час, основні зміни були пов'язані зі зміною власників і ключових орендарів. У 2017 році вакантність всіх складських приміщень зменшувалася, що було пов'язано з відновленням торгового обороту. Торгові компанії розширювали діяльність, відповідно росла необхідність в площах для зберігання.
За результатами 2018 вакантність всіх складських приміщень, за різними оцінками склала не більше 3%, рівень орендних ставок на складські приміщення збільшився в середньому на 20-25% в доларовому еквіваленті.
Середній та малий бізнес в основному не є клієнтами складів з сучасним обладнанням, віддаючи перевагу більш дешеві варіанти.
Сегмент роздрібної торгівлі є основним джерелом попиту на складські приміщення,
З огляду на те, що в Чернівецькій області густота населення становить 2 люд. на м2 то попит на холодильні склади недостатньо великий.
Київська область залишається найбільш перспективною, особливо для холодильних складів, так як тут сконцентровані основні розподільні центри провідних компаній, а також існує найбільш розвинений ринок сучасних складських приміщень.
Вектор розвитку логістики в країні поступово зміщується на захід України, де найбільш активно розвивається Львівська область. Також, динамічно розвиваються Дніпропетровська і Одеська області. Дана тенденція обумовлена близькістю областей до кордонів, а також зручністю транспортних розв'язок. У Чернівцях немає складів класу А, а складів класу В - недостатньо.
Основними споживачами холодильних складів є виробники свіжих фруктів і овочів, виробники м'яса, але часто вони мають свої холодильні склади, виробники яєць, виробники кондитерських виробів і напівфабрикатів.
Устаткування на холодильних складах встановлюється в залежності від призначення приміщень. Приміщення-холодильники поділяють на:
• морозильні приміщення для зберігання заморожених м'яса і птиці, риби, ягід. Температура в таких складах може досягати 40 градусів нижче нуля, але основна частина існуючих складів мають нижню межу температури в -18 ... -25 С.
• холодильні склади для сирів, молочних і кисломолочних продуктів, ковбас і ін. В таких приміщеннях температура вище, до + 5 ... + 8 Нижня межа залежить від встановленого обладнання ( 25 ... -18 ... -10. .. 0 С).
• склади для свіжих овочів, фруктів, ягід і грибів, а також квітів. Ці товари зберігаються при плюсовій температурі, встановлене обладнання може підтримувати діапазон від 0 до +18 С.
• камери для дозрівання.
• камери охолодження для м'яса, ковбас після копчення або варіння і ін.
• камери для швидкої заморозки (риби, м'яса, ягід чи грибів).
Конкуренція на ринку, крім вартості оренди, включаючи так само і послуги, які можуть запропонувати компанії за цю ціну. Оператори ринку надають склади різних площ, температурних режимів (з наявністю камер охолодження, шокової заморозки), а також охорону, паркінг та інші послуги. Оператори складів високого класу мають досить гнучкі температурні умови, що дозволяє їм залучати клієнтів з різними товарними групами.
З ростом промислового і аграрного виробництва в країні, попит на холодні склади зростає. Але варто враховувати, що великі виробники продуктів харчування мають власні склади для зберігання продуктів.
Географічний чинник важливий в конкуренції. Характерною для цього ринку є концентрація у великих ділових центрів, великих міст.
Вартість на холодильні склади залежить від:
• обладнання
• характеристик комплексу - наявність холодильних камер, холодної розвантажувальної зони і т. д.
• місця розташування
• віком будівлі, стану і ремонту приміщення
• додаткові послуги
• території (парковка, під'їзд, наявність поруч офісів або в самому складському приміщенні)
Роздрібний оборот заморожених продуктів значно нижче, ніж свіжих або охолоджених. Нижче на діаграмі видно, що основними споживачами холодильних складів є виробники плодових і ягідних культур.


Таким чином, основою для зростання попиту на холодильні складські площі є розвиток експорту і підвищення купівельної спроможності українців.
Прогнозується, що зростання вартості оренди кращих складських приміщень в Україні в 2020 році перевищить 20%. Складські приміщення в Україні в 2020 залишаться в дефіциті, особливо з урахуванням того, що великі орендарі будуть прагнути викупити приміщення для себе.

Детальний зміст:

1. Загальна характеристика ринку холодильних складів в Чернівцях та Чернівецькій області
1.1. Аналіз тенденції розвитку ринка холодильних складів в 2016-1 пол. 2019 рр. і потенціал споживачів холодильних складів
1.2. Загальні показники ринку, розрахунок місткості ринку в 2016-1 пол. 2019 рр. (динаміка вводу площ в експлуатацію на основі публічної інформації – за наявністю інформації)
1.3. Структурування обладнання в залежності від виду холодильного складу в розрізі температурного діапазону в 2018 році.
2. Основні конкуренти на ринку холодильних складів в Чернівецькій області
2.1. Основні конкуренти ринку і їх опис, а також перелік клієнтів
2.2. Сегментація і структурування основних конкурентів ринку (за видами послуг, додатковими видами діяльності, регіонально)
2.3. Частки ринку основних конкурентів в грн. і за площами
2.4. Ступінь конкуренції і ризики
3. Поточні пропозиції на ринку холодильних складів в Чернівецькій області:
3.1. Наявність вільних площ (перелік, адреса, коротка характеристика)
3.2. Вартість оренди холодильних складів
4. Виробництво на ринках-споживачах
4.1. Динаміка виробництва на потенційних ринках-споживачах холодильних складів в натуральному вираженні в 2016-2019 рр.
4.2. Динаміка виробництва в грошовому вираженні в 2016-2018 рр.
4.3 ТОП 20 провідних виробників в кожній з галузей-споживачів за обсягами виробництва (оцінка, список компаній) з виділенням компаній з Чернівецької та сусідніх областей.
- заморожена риба
- заморожене м'ясо курей / свинини і ВРХ (за сегментами)
- м'ясні напівфабрикати (без розбивки на сегменти)
- заморожені овочі (без розбивки на сегменти)
- заморожені фрукти і ягоди (без розбивки на сегменти)
5. Аналіз вподобань споживачів
5.1. Сегментування споживачів холодильних камер в залежності від товарних позицій в 2019 р, % (у натуральному вираженні) на підставі оцінки
5.2. Аналіз потреби споживачів в складських холодильних приміщеннях в Чернівецькій області
6. Динаміка зміни економічних показників по холодильним складам в Чернівецькій області в 2017-2018 рр. (2019 р – за наявності інформації)
7. Висновки та рекомендації. Прогнозні показники розвитку ринку в 2020-2023 рр.
7.1. Прогнозні тенденції на основних ринках-споживачах холодильних складів
7.2. Прогноз введення нових площ на ринку холодильних складів в 2020-2023 роках
7.3. Оцінка потенціалу ринку холодильних складів
7.4. Рекомендації щодо виходу на ринок
8. Інвестиційна привабливість галузі
8.1. SWOT - аналіз ринкового спрямування
8.2. PEST - аналіз ринкового спрямування
8.3. Ризики і бар'єри виходу на ринок
8.3.1. Побудова карти ризиків на ринку

Перелік таблиць:

1. Товарна структура продуктового оптового товарообороту в 2019 році, в натуральному вираженні (товари, які потребують температурного режиму зберігання) в Україні
2. Структурування холодильних складів за температурним режимом
3. Основні конкуренти на ринку «холодної логістики»
4. Сегментація основних конкурентів по видам послуг
5. Розподіл конкурентів за площами
6. Наявність вільних площ
7. Динаміка виробництва на потенційних ринках-споживачів холодильних складів в натуральних вимірниках в Україні в 2016-2019 рр., тонн
8. Динаміка виробництва на потенційних ринках-споживачів складів в грошовому вираженні в Україні в 2016-2018 рр., млрд. грн.
9. Виробництво замороженої риби в Україні
10. Виробництво замороженої риби за 2017 рік
11. ТОП 20 виробників замороженої курятини в Україні
12. ТОП 20 виробників замороженої свинини в Україні
13. ТОП 20 виробників виробництва замороженого м’яса ВРХ в Україні
14. ТОП 20 виробників м’ясних напівфабрикатів в Україні
15. Виробництво заморожених овочів і грибів в Україні
16. Виробництво заморожених фруктів в Україні
17. Товарооборот продукції, які потребують низьких температур зберігання, в об’єктах роздрібної торгівлі в м. Чернівці та Чернівецькій області в 2019 році
18. Ріст потреби на ринках-споживачів холодильних складів в натуральному вираженні в Україні, %
19. Показники доходів компаній на ринку холодильних складів Чернівців та Чернівецької області за 2017-2018 рр.
20. SWOT - аналіз ринку холодильних складів
21. PEST – аналіз ринку холодильних складів
22. Сегментація ринкових ризиків
23. Карта ризиків ринку холодильних складів

Перелік графіків і діаграм:

1. Сегментація споживачів холодильних складів в Чернівцях та Чернівецькій області в 2019 році, за товарними групами, %

Вас може зацікавити

Зв'язатися з нами