Огляд ринку ячмінно-солодового екстракту в Україні. 2024 рік

Огляд ринку ячмінно-солодового екстракту в Україні. 2024 рік
Загальна характеристика
Дата підготовки: Вересень 2024 року
Кількість сторінок: 40, Arial, 1 інтервал, 10 кегль
Графіків і діаграм: 6
Таблиць: 35
Спосіб оплати: передоплата
Спосіб отримання: електронною поштою або кур'єром в електронному або в друкованому вигляді
Мова звіту: українська, російська, англійська
33700 грн.
  • Ви можете замовити актуалізацію або адаптацію даного звіту під ваші цілі і завдання, а також придбати частину звіту (не менш 50%) по більш доступній ціні
  • Не знайшли дослідження вашого ринку? Зв'яжіться з нашими консультантами – перейти в контакти
  • Так само ви можете замовити бізнес-план для вашої бізнес-ідеї

Анотація до аналізу ринку:

Аналітиками компанії Pro-Consulting, проведено дослідження ринку ячмінно-солодового екстракту. Було проаналізовано тенденції та показники ринку, визначено канали збуту, споживачів та конкурентів. Наведено перелік та опис основних операторів ринку. Досліджено зовнішню торгівлю. Проведено аналіз споживання на ринку, включно з аналізом стану ринків ХБВ, пива та квасу. Зроблено SWOT та PESTLE аналізи. Оцінено існуючі ризики та бар’єри входу на ринок.
Солодові екстракти – це концентровані підсолоджувачі, отримані в результаті переробки пророщеного зерна, найчастіше ячменю. Процес солодування включає замочування, пророщування та сушку зерна, що призводить до утворення солоду з унікальним набором ферментів та цукрів. Солодові екстракти виготовляються шляхом вилучення цих цінних компонентів з солоду та випускаються у рідкій або сухій формі.
Основне застосування ячмінного солоду — це пивоварна галузь, де він є незамінним інгредієнтом для створення сусла, що після ферментації перетворюється на пиво. Також він знаходить застосування в інших алкогольних напоях, як віскі, де важливі його ферментативні властивості. Крім того, ячмінний солод часто використовується як натуральний підсолоджувач і барвник у харчовій промисловості.
Ринок екстрактів та концентратів в Україні значною мірою залежить від цін на зернові культури, зокрема на ячмінь, жито та пшеницю. Основні фактори, що впливають на ринок, включають зміни у вартості сировини, а також попит з боку трьох ключових секторів — хлібобулочних виробів (ХБВ), пивної та квасової промисловості.
З 2020 року ринок екстрактів та концентратів почав падати через пандемію та зростання цін на зернові культури. Це було зумовлено нестабільною ситуацією на світових ринках та зростанням витрат на сировину.


Зростання цін на зернові у 2020–2021 роках призвело до збільшення собівартості виробництва солодових екстрактів та концентратів, що зумовило зменшення попиту на продукцію.
Внаслідок війни в Україні ринок зазнав серйозних змін. Через блокування експорту зернових культур українські виробники отримали змогу купувати зерно за зниженою ціною на внутрішньому ринку. Це призвело до збільшення виробництва екстрактів і концентратів, оскільки пропозиція зерна на внутрішньому ринку зросла. Ціни на ячмінь та пшеницю залишалися нестабільними, але загалом спостерігалося зниження вартості зернових культур з урахуванням інфляції.
У 2023 році ринок стабілізувався, а ціни на зернові культури продовжили падати. Інфляція також зіграла свою роль у подальшому зниженні цін на внутрішньому ринку. Це дало можливість українським виробникам концентратів, зокрема квасових, витіснити імпортну продукцію. Частка імпортних екстрактів та концентратів на ринку скоротилася до 11-12% у 2022 -2023 роках, порівняно з 19-24% у 2019-2021 роках.
Зростання цін на зернові культури, економічна нестабільність, а також міграційні процеси стали ключовими факторами, що вплинули на скорочення ринку у 2020-2022 роках. Однак ринок почав стабілізуватися, а внутрішні виробники продовжують зміцнювати свої позиції, заміщаючи імпортні товари, що забезпечує додаткові можливості для зростання у наступні роки.

Детальний зміст:

1. Загальна характеристика ринку
1.1. Опис ринку (вступний пункт з описом товару, його застосуванням, описом методології дослідження та класифікаторів)
1.3. Загальні показники ринку, розрахунок ємності ринку в 2019-1 пол. 2024 рр. (виробництво + імпорт – експорт)
1.4. Сегментація і структурування ринку (за видами продукції)
2. Державне регулювання галузі
2.1. Основні закони, що регулюють галузь (перелік, короткий резюме і особливості законів та ліцензій)
2.2. Специфічні податки та збори
3. Основні оператори ринку (виробники та постачальники)
3.1. Перелік основних операторів ринку і їх структурування (загальна інформація, види діяльності і спеціалізація; товарні групи, торговельні марки і асортимент; представленість у країнах та сегментах збуту)
3.2. Частки компаній на ринках
4. Виробництво продукції в 2019-1 пол. 2024 рр. Динаміка виробництва в кількісних показниках за найбільшими країнами (оцінка)
5. Зовнішня торгівля та ЗЕД
5.1. Експорт ЯСЕ та концентратів з України в 2019-1 пол. 2024 рр. (обсяги, структура, географія, частки експортерів)
5.2. Імпорт ЯСЕ та концентратів в Україну в 2019-1 пол. 2024 рр. (обсяги, структура, географія, частки імпортерів)
6. Асортимент продукції, представлений на ринку (побудова асортиментних карт для визначення насиченості сегментів ринку у відповідності до споживання)
7. Ціна і ціноутворення на ринку
7.1. Середні поточні ціни на продукцію (оцінка на основі ЗЕД)
7.2. Опис факторів, що впливають на формування ціни, структура
8. Аналіз споживання на ринку
8.1. Визначення основних споживчих сегментів на ринку (продукти та групи компаній)
8.2. Тренди та статистика споживчих ринків
8.3. Локальні альтернативи, що можуть використовуватись у промисловості замість ЯСЕ
8.4. Найбільші дійсні та потенційні споживачі ЯСЕ у визначених країнах та регіонах
8.5. Структурування та сегментація споживання (за галузями)
8.6. Аналіз незадоволеної потреби на ринку (оцінка потенціалу споживчих ринків)
9. Інвестиційна привабливість галузі
9.1. Аналіз ринкових можливостей та загроз для подальшої побудови SWOT-аналізу
9.2. PEST LE - аналіз факторів впливу на ринок та оцінка ймовірності і ступеня їх впливу. Побудова карти ризиків на ринку
9.3. Існуючі ризики і бар'єри входу на ринок (розвиток на ринку України)
10. Висновки. Прогнозні показники ринку
10.1. Висновки і прогнозні тенденції розвитку ринку
10.2. Побудова гіпотез розвитку ринку. Прогнозні показники розвитку ринку в 2024-2027 рр.
10.3. Рекомендації по розвитку на ринку для потенційного постачальника

Перелік таблиць:

1. Динаміка цін на зернові культури та причини їх росту, грн/тонна
2. Ємність ринку екстрактів ячмінного солоду та концентратів квасного сусла в Україні, 2019 - 5 міс. 2024 рр., в натуральних та грошових показниках, тонн, млн грн
3. Сегментація ринку екстрактів ячмінного, житнього, пшеничного солоду та концентратів квасного сусла в Україні та світі
4. Структура основних операторів ринку екстрактів ячмінного солоду та концентратів квасного сусла в Україні, 2023 - 5 міс. 2024 рр., в натуральних показниках, тонн
5. Основні виробники-оператори екстрактів ячмінного солоду та концентратів квасного сусла в Україні у 2019– 2023 рр., у натуральному вираженні, тонн
6. Основні виробники-оператори екстрактів ячмінного солоду та концентратів квасного сусла в Україні з 5 міс. 2023 – 5 міс. 2024 рр., у натуральному вираженні, тонн
7. Структура експорту за видом екстрактів ячмінного солоду та концентратів квасного сусла з України у 2019– 2023 рр., у натуральному вираженні, тонн
8. Структура експорту за видом екстрактів ячмінного солоду та концентратів квасного сусла з України у 2019– 2023 рр., у грошовому вираженні, тис. грн
9. Структура експорту за видом екстрактів ячмінного солоду та концентратів квасного сусла з України, 5 міс. 2023 – 5 міс. 2024 рр., у натуральному вираженні, тонн
10. Структура експорту за видом екстрактів ячмінного солоду та концентратів квасного сусла з України, 5 міс. 2023 – 5 міс. 2024 рр., у грошовому вираженні, тис. грн
11. Географія експорту екстрактів ячмінного солоду та концентратів квасного сусла з України у 2019– 2023 рр., у натуральному вираженні, тонн
12. Географія експорту екстрактів ячмінного солоду та концентратів квасного сусла з України у 2019– 2023 рр., у грошовому вираженні, тис. грн
13. Географія експорту екстрактів ячмінного солоду та концентратів квасного сусла з України, 5 міс. 2023 – 5 міс. 2024 рр., у натуральному вираженні, тонн
14. Географія експорту екстрактів ячмінного солоду та концентратів квасного сусла з України, 5 міс. 2023 – 5 міс. 2024 рр., у грошовому вираженні, тис. грн
15. Структура імпорту за видом екстрактів ячмінного солоду та концентратів квасного сусла до України у 2019– 2023 рр., у натуральному вираженні, тонн
16. Структура імпорту за видом екстрактів ячмінного солоду та концентратів квасного сусла до України у 2019– 2023 рр., у грошовому вираженні, млн грн
17. Структура імпорту за видом екстрактів ячмінного солоду та концентратів квасного сусла до України, 5 міс. 2023 – 5 міс. 2024 рр., у натуральному вираженні, тонн
18. Структура імпорту за видом екстрактів ячмінного солоду та концентратів квасного сусла до України, 5 міс. 2023 – 5 міс. 2024 рр., у грошовому вираженні, млн грн
19. Географія імпорту екстрактів ячмінного солоду та концентратів квасного сусла до України у 2019– 2023 рр., у натуральному вираженні, тонн
20. Географія імпорту екстрактів ячмінного солоду та концентратів квасного сусла до України у 2019– 2023 рр., у грошовому вираженні, млн грн
21. Географія імпорту екстрактів ячмінного солоду та концентратів квасного сусла до України, 5 міс. 2023 – 5 міс. 2024 рр., у натуральному вираженні, тонн
22. Структура імпорту за видом екстрактів ячмінного солоду та концентратів квасного сусла до України, 5 міс. 2023 – 5 міс. 2024 рр., у грошовому вираженні, млн грн
23. Основні імпортери екстрактів ячмінного солоду та концентратів квасного сусла до України у 2019 – 2023 рр., у натуральному вираженні, тонн
24. Основні імпортери екстрактів ячмінного солоду та концентратів квасного сусла до України у 2019 – 2023 рр., у грошовому вираженні, млн грн
25. Основні імпортери екстрактів ячмінного солоду та концентратів квасного сусла до України, 5 міс. 2023 – 5 міс. 2024 рр., у натуральному вираженні, тонн
26. Основні імпортери екстрактів ячмінного солоду та концентратів квасного сусла до України, 5 міс. 2023 – 5 міс. 2024 рр., у грошовому вираженні, млн грн
27. Динаміка середніх цін за видом імпортної та експортної продукції в Україні у 2019 – 5 міс. 2024 рр., грн/кг, без ПДВ
28. Ємність ринку ХБВ в Україні, 2021-І квартал 2024 рр., в натуральних показниках, тис. тонн
29. Структура дійсних і потенційних споживачів ЯСЕ, ЖСЕ, ПСЕ та ККС в Україні для ХБВ та кондитерських виробів за доходом у 2023 році, млн грн
30. Структура дійсних і потенційних споживачів ЯСЕ, ЖСЕ, ПСЕ та ККС в Україні для пива та інших алкогольних виробів за доходом у 2023 році, млн грн
31. Структура дійсних і потенційних споживачів ЯСЕ,ЖСЕ,ПСЕ та ККС в Україні для безалкогольних напоїв за доходом у 2023 році, млн грн
32. Сегментація ринку екстрактів ячмінного, житнього, пшеничного солоду та концентратів квасного сусла в Україні та світі
33. Аналіз ринкових можливостей та загроз
34. PESTLE - аналіз ринку
35. Карта ризиків на ринку

Перелік графіків і діаграм:

1. Динаміка виробництва екстрактів ячмінного солоду та концентратів квасного сусла в Україні з 2019 – 5 міс. 2024 рр., у натуральному вираженні, тонн
2. Динаміка виробництва екстрактів ячмінного солоду та концентратів квасного сусла в Україні з 2019 – 5 міс. 2024 рр., у грошовому вираженні, млн грн
3. Динаміка експорту екстрактів ячмінного солоду та концентратів квасного сусла з України у 2019 – 5 міс. 2024 рр., у натуральному вираженні, тонн
4. Динаміка експорту екстрактів ячмінного солоду та концентратів квасного сусла з України у 2019 – 5 міс. 2024 рр., у грошовому вираженні, млн грн
5. Динаміка імпорту екстрактів ячмінного солоду та концентратів квасного сусла до України у 2019– 5 міс. 2024 рр., у натуральному вираженні, тонн
6. Динаміка імпорту екстрактів ячмінного солоду та концентратів квасного сусла до України у 2019– 5 міс. 2024 рр., у грошовому вираженні, млн грн

Зв'язатися з нами