Дата підготовки: | Грудень 2013 року |
Кількість сторінок: | 7 |
Графіків і діаграм: | 6 |
Таблиць: | 1 |
Спосіб оплати: | передоплата |
Спосіб отримання: | електронною поштою або кур'єром |
Мова звіту: | Російська |
Огляд ринку тихих та ігристих вин в Україні підготовлений фахівцями компанії Pro-Consulting на основі вивчення основних показників його розвитку. Представлений аналіз сегментації ринку: співвідношення продажів білих і червоних ігристих вин за останні роки майже не змінюється - червоні ігристі вина складають близько 5-7% від загальної кількості продажів. Найбільшим попитом у покупців користуються напівсолодкі вина, щорічні продажі яких складають більше 90%, решта ж частина припадає на напівсухі вина, а також сухі, брют і екстра брют. Зазначено, що близько 95% виробленого в Україні вина реалізується на внутрішньому ринку. Місткість ринку тихих та ігристих вин в Україні в 2012 році склала 16,8 млн дол, що на 30% менше ніж у попередньому році. Скорочення місткісті ринку відбувається слідом за скороченням обсягів виробництва та імпорту продукції. Проведена структура виробництва тихих та ігристих вин в Україні за підсумками 2012 році: на вина шампанські доводиться 18,9%, на вина ігристі - 11,5%, на вина тихі - 69,9%. У середньостроковій перспективі в Україні очікується нарощування темпів виробництва вин (як тихих, так і ігристих). Причина полягає в активному нарощуванні площ під виноградниками учасниками «Національного бюро винограду і вина», в яке об'єдналися кілька вітчизняних виробників.