Дата підготовки: | Липень 2015 року |
Кількість сторінок: | 11, Arial, 1 интервал, 10 шрифт |
Графіків і діаграм: | 9 |
Таблиць: | 1 |
Спосіб оплати: | передоплата |
Спосіб отримання: | електронною поштою або кур'єром |
Мова звіту: | Російська |
Протягом 2012- 1 кв. 2015 років досліджуваний ринок показував негативну динаміку. Ключовою причиною негативного впливу на ринок, є низька купівельна спроможність населення.
Макаронні вироби користуються попитом серед українців, оскільки на торгових полицях присутній достатній вибір товарів, як за доступною ціною, так і по відмінній якості.
Покупці використовують макаронні вироби у вигляді гарніру. Поширеними є макаронні вироби у вигляді ріжка і трубчастих форм.
За підсумками 4 місяців 2015 року понад 85% досліджуваного ринку України припадає на українських виробників. Однак щороку відбувається зменшення обсягів виробництва. Разом зі зниженням виробництва скорочується також імпорт через подорожчання внаслідок девальвації гривні.
Скорочення місткості ринку в 2014 році пояснюється через складну соціально-економічною ситуацією в країні та зниженням реальних доходів населення. Тому прогнозувати розвиток цієї тенденції на 2015 рік варто на тлі прогнозів щодо економічного розвитку країни. Також очікується зниження обсягів імпорту макаронів на український ринок.
Досліджуваний ринок відчує варіацію в споживанні товару. Однак в цілому даний ринок залишається перспективним і буде розвиватися в напрямку вироблення співвідношення ціни і якості
1. Обсяг ринку макаронних виробів в Україні у 2012 - 4 міс. 2015 рр., у натуральному вираженні, тис. тонн