Анотація до аналізу ринку:
Аналітиками компанії Pro-Consulting представлено огляд ринку кондитерських виробів України. За підсумками 2009 - 1 півріччя 2013 рр. відзначено незначний спад виробництва такої продукції. Наприкінці 2011 року спостерігався позитивний темп приросту обсягу ринку, який склав 1,2%, що був спровокований збільшенням кількості імпорту кондитерських виробів в Україну. При цьому обсяг виробленої вітчизняної продукції скоротився на 2,2%. На частку борошнистих кондитерських виробів припадає найбільша частина виробництва - 66,3%, на групу кондитерських виробів з шоколаду - 20,2%. Цукрові вироби без какао займають найменшу частку - 13,5%. Ціноутворення кондитерських виробів залежить від розвитку суміжних галузей, які надають сировину для виробництва останніх. У 2013 році очікується збільшення ємності ринку на 2,2%, що зумовлено зростанням обсягів імпорту в 1 півріччі 2013 року. У 2014 році очікується також зростання обсягу ринку на 3%, що в натуральному вираженні складе 1309,2 тис. тонн. Зазначено, що сегмент виробництва кондитерських виробів в Україні є ринком, який динамічно розвивається, що призводить до необхідності вирішення широкого кола питань.
Детальний зміст:
1. Ємність ринку
2. Зовнішньоекономічна діяльність
3. Споживання кондитерських виробів
4. Цінова політика
5. Прогнозні показники
Перелік таблиць:
1. Показники ринку кондитерських виробів України в 2009 – 1 півріччя 2013 рр.
2. Динаміка обсягів виробництва кондитерських виробів у розрізі видів в Україні за підсумками 2009 – 1 півріччя 2013 рр.
3. Динаміка індексу цін на кондитерські вироби з цукру
4. Динаміка середніх цін на печиво в Україні за підсумками 2009–2012 рр.
Перелік графіків і діаграм:
1. Динаміка ємності ринку кондитерських виробів в Україні за підсумками 2009 – 1 півріччя 2013 рр., тис. тонн
2. Структура виробництва кондитерських виробів в Україні за підсумками 1 півріччя 2013 р., %
3. Динаміка експорту кондитерських виробів з України за підсумками 2009 – 1 півріччя 2013 рр. у натуральному вираженні, тис. тонн
4. Динаміка імпорту кондитерських виробів в Україну за підсумками 2009 – 1 півріччя 2013 рр. у натуральному вираженні, тис. тонн
5. Географічна структура імпорту та експорту кондитерських виробів в Україні за підсумками 2012 р. у натуральному вираженні, %
6. Структурування імпорту кондитерських виробів в Україну за підсумками 1 півріччя 2013 р. у натуральному вираженні, %
7. Структурування експорту кондитерських виробів з України в розрізі видів продукції за підсумками 1 півріччя 2013 р. у натуральному вираженні, %
8. Структурування ринку кондитерських виробів в Україні за підсумками 1 півріччя 2013 р. у натуральному вираженні, %
9. Рейтинг факторів, що впливають на вибір шоколаду (бали)
10. Рейтинг факторів, що впливають на вибір печива (бали)
11. Рейтинг факторів, що впливають на вибір вафлі (бали)
12. Рейтинг факторів, що впливають на вибір мармеладу (бали)
13. Прогноз ємності ринку кондитерських виробів в Україні у 2013–2015 рр., тис. тонн