Аналіз ринку елітного сиру України. 2011 рік

Аналіз ринку елітного сиру України. 2011 рік
Загальна характеристика
Дата підготовки: Квітень 2012 року
Графіків і діаграм: 5
Спосіб оплати: передоплата
Спосіб отримання:  електронною поштою або кур'єром
700 грн.
  • Ви можете замовити актуалізацію або адаптацію даного звіту під ваші цілі і завдання, а також придбати частину звіту (не менш 50%) по більш доступній ціні
  • Не знайшли дослідження вашого ринку? Зв'яжіться з нашими консультантами – перейти в контакти
  • Так само ви можете замовити бізнес-план для вашої бізнес-ідеї

Анотація до аналізу ринку:

За результатами аналізу тенденцій розвитку українського ринку елітного сиру фахівцями компанії Pro-Consulting підготовлений огляд, в якому відзначено відсутність культури споживання цієї продукції в Україні за наявності можливості її виробництва. Елітні сири є дорогими, тому їх споживання передбачає досить високий рівень добробуту населення. Подано асортимент продукції та підкреслено, що сири вітчизняного виробництва не можна назвати елітними через відсутність технологій і сировини необхідної якості. Наведено дані з імпорту за період 2009–2011 рр., що свідчать про зростання показника в 2,1 раза в натуральному вираженні і в 2,7 раза – у грошовому. За країнами-постачальниками найбільше в натуральному вираженні надходить відносно недорога продукція з Німеччини, далі йдуть Італія та Франція, елітні сири яких трохи дорожчі. У розподілі потоків імпорту за видами продукції переважає фета в натуральному вираженні (25,2%), при цьому її питома вага в грошовому вираженні становить лише 13,5%, а максимальний показник тут має сир з пліснявою (крім рокфору і горгонзоли) – 27,1%. Основними гравцями на українському ринку елітного сиру є закордонні компанії-виробники, частки яких у натуральному і грошовому вираженні відрізняються залежно від рівня вартості продукції. Лідирують німецька компанія Kaeserei Champignon (18,4% ринку в натуральному і 17,8% – у грошовому вираженні), а також компанія Egidio Galbani SpA з Італії (відповідно, 17,7% і 20,0%). Зазначено, що середньодушовий рівень споживання елітного сиру в Україні становить 30 г / рік, тому потенціал ринку досить високий. Найбільшим споживанням характеризуються м. Київ і міста- мільйонники. Виконана цінова сегментація продукції, згідно з якою найбільш дешевими є свіжі сири (фета, моцарелла та ін.). У рамках оцінки перспектив розвитку ринку спрогнозовано зростання на 20–25% у короткостроковій перспективі та подані рекомендації для вітчизняних виробників елітних сирів.

Детальний зміст:

1. Загальна характеристика, обсяг і тенденції розвитку українського ринку.
2. Структура ринку.
3. Основні гравці на ринку.
4. Споживачі та їх переваги.
5. Цінова політика на ринку.
6. Перспективи розвитку ринку.

Перелік графіків і діаграм:

1. Обсяги імпорту елітних сирів в Україні в 2009–2011 рр. у натуральному вираженні, тонн
2. Обсяги імпорту елітних сирів в Україні в 2009–2011 рр. у грошовому вираженні, тис. грн
3. Регіональна структура імпорту в розрізі країн-імпортерів у натуральному і грошовому вираженнях у 2011 р., %
4. Товарна структура імпорту в розрізі видів продукції у натуральному і в грошовому вираженнях у 2011 рр., %
5. Структура імпорту в розрізі постачальників продукції у натуральному і грошовому вираженнях у 2011 р., %
 
Зв'язатися з нами