ПАТ «Херсонський хлібокомбінат» на ринку виробництва та реалізації хлібобулочних, кондитерських і макаронних виробів з 1958 року і є одним з провідних підприємств області. Це високотехнологічне і розвинене підприємство з виробництва хлібобулочних і кондитерських виробів.
Аналітиками Pro-Consulting проведено дослідження українського ринку борошняних кондитерських виробів. У звіті розглянуто виробничі тенденції, рівень конкуренції, регіональну концентрацію операторів, залежність споживання від купівельної спроможності населення та вплив економічної ситуації на ємність ринку. Оцінено потенціал бюджетного та середнього сегментів у середньостроковій перспективі, а також виявлено ключові бар’єри розвитку — застарілі виробничі фонди, податкове навантаження та нестачу інвестицій.