В матеріалі міститься аналітична інформація по ринку хлібу в Україні за 2024 рік. Розглянуто наступне: ціни на пшеницю 2 та 3 класу, жито, соняшникову олію, цукор та борошно в Україні станом на серпень 2024 року порівняно із початком року, вартість пшеничного хлібу борошна вищого та першого ґатунку за липень-серпень 2024 року, вартість житнього хлібу та батону за липень-серпень 2024 року.
В матеріалі міститься аналітична інформація по споживчих трендах в Україні за 2023 рік. Розглянуто наступне: стратегії економії українців в 2023 році порівняно із 2021 роком, лояльність українців до брендів, основні причини пробувати нові продукти, купівельні звички в категорії хлібу, найпоширеніші причини спробувати новий продукт у категорії хліба, яким повинно бути пакування, глобальні тренди в категорії хліба.
В матеріалі міститься аналітична інформація по ринку хлібу в Україні за 2024 рік. Розглянуто наступне: стан енергопостачання для хлібної галузі в Україні станом на початок червня 2024 року, роль електроенергії у ціноутворенні хліба, питання бронювання працівників галузі та забезпечення сировиною виробництва хлібного циклу, очікувані зміни в ціні хліба.
В матеріалі міститься аналітична інформація по ринку ХБВ в Україні станом на початок червня 2024 року. Розглянуто наступне: топ-25 компаній, що спеціалізуються на виробництві сухарів і сухого печива, виробництві борошняних кондитерських виробів, тортів і тістечок тривалого зберігання
В матеріалі міститься аналітична інформація по ринку хлібу та ХБВ в Україні станом на початок червня 2024 року. Розглянуто наступне: топ-25 компаній, що спеціалізуються на виробництві хліба та хлібобулочних виробів, виробництві борошняних кондитерських виробів, тортів і тістечок нетривалого зберігання в Україні станом на початок червня 2024 року.
В матеріалі міститься аналітична інформація по ринку хліба в Україні за 2024 рік. Розглянуто наступне: вплив нестачі продовольчого зерна та відтермінування платежів мереж реалізації продукції на виробників хліба в Україні, різниця цін на хліб за регіонами, державне регулювання та регулювання імпорту в ЄС, рішення, що допоможуть на шляху євроінтеграції галузі хлібопекарства, вплив зміни клімату на сільське господарство.
В матеріалі міститься аналітична інформація по ринку хліба та хлібобулочних виробів на Черкащині. Розгялнуто наступне: кількість працюючих підприємств хлібної індустрії у Черкаській області, виробництво хліба та хлібобулочних виробів у Черкаській області за 2024 рік порівняно із попереднім роком, обсяг реалізації продукції хлібної індустрії у Черкаській області, обсяг зібраних зернових у Черкаській області за 2023 рік.
В матеріалі міститься аналітична інформація по ринку хлібобулочних продуктів в Україні за лютий 2024 року. Розглянуто наступне: ціна на гречку, пшоно, крупи ячні, рис, крупи манні та пшеничні за лютий 2024 року порівняно із січнем 2024 року, вартість хлібу пшеничного з борошна вищого ґатунку, хлібу житнього, батона, хлібу пшеничного з борошна першого ґатунку у лютому 2024 року, очікувані цінові тренди на березень 2024 року.
В матеріалі міститься аналітична інформація по ринку хліопекарської галузі в Україні. Розглянуто наступне: валовий сбір пшениці 2020-2023 рр., динаміка середніх цін на борошно та хліб пшеничний за січень-листопад 2021-2023 рр. та прогноз на 2024 р., реальне середньодобове споживання та критерії вибору споживачівхлібопекарської продукції, переваги замороженої продукції для споживача, перспективи розвитку ринку замороженої продукції, тенденції світового ринку хлібопекарської продукції.
В матеріалі міститься аналітична інформація по ринку борошна в Україні. Розглянуто наступне: фактори, які впливають на якість борошна, кількість сортів зерна, які є в реєстрах України, напрям використання пшениці та борошна залежно від вмісту білка, клейковини та пошкодженого крохмалю, схема комплексного функціонального аналізу якості борошна, порівняння систем оцінки якості борошна, борошномельні підприємства, які прийняли участь у програмі Commercial Flour 2022/23, 2023/24 рр. за областями та регіонами України, групування учасників за регіонами, продуктивністю секції/млина, вмістом клейковини у зерні п/п, показники якості борошна, показники альвеографу та консистографу борошна вищого та першого сорту 022/23, 2023/24 рр.за регіонами України, порівняння методів: клейковина та альвеограф, класифікація води за жорсткістю, показники жорсткості водопровідної води по областях України, критерії обрання борошна в Україні.
В матеріалі міститься аналітична інформація по ринку борошна в Україні. Розглянуто наступне: виклики сезону, ключові виробники пшеничного борошна 2023-2024, оцінка обсягів виробництва пшеничного борошна, динаміка експорту пшеничного борошна, кількість ринків збуту, середні експортні ціни, географія експортних відвантажень 2021-2023 рр., обсяг реалізованої промислової продукції середні споживчі ціни на борошно пшеничне, індекси промислової продукції, відвантаження на експорт за логістичними каналами січень-вересень 2022-2023 рр., перетин продукції в напрямку кордонів та структура логістики продукції 2022-2023 рр., географія імпорту продуктів переробки зерна, динаміка світової торгівлі борошном 2000-2022 рр., що чекає на українських борошномелів в 2024 році.
В матеріалі міститься аналітична інформація по ринку українського борошна в Україні. Розглянуто наступне: частка ЄС від усього експорту борошна з України у 2023 році, обсяги поставок в ОАЕ в 2023 році у порівнянні із 2021 роком, географія експорту українського борошна, обсяг поставок до Гани, Судану, Гамбії та Ефіопії, обсяг експорту до Молдови та Палестини у 2023 році проти 2021 році.
Огляд аналізує ситуацію із хлібопекарською галуззю в Україні, ціни на хліб, можливий дефіцит пшениці та заходи щодо його запобігання, а також фактори, що впливають на ринок продовольства в країні. Розглянуто наступне: якість урожаю пшениці в Україні та його вплив на хлібопекарську індустрію, ціни на хліб та хлібобулочні вироби, можливий дефіцит пшениці та заходи щодо його запобігання, ризики та фактори, що впливають на ціни на продовольство та доступність хліба для населення, вплив погодних умов та політичних подій на сільське господарство та виробництво пшениці, роль держави та уряду в управлінні агропродовольчим сектором та контролі за експортом зерна, експорт продовольчої пшениці та її вплив на доступність сировини для хлібопечення на внутрішньому ринку.
У матеріалі представлена аналітична інформація про ціни на хлібобулочні вироби, причини можливого дефіциту продовольчої пшениці 2-го класу для пекарів та можливу відмову аграріїв від озимої пшениці. Розглянуто таке: прогноз зростання цін на хліб та хлібобулочні вироби в Україні до кінця 2023 року, вказівку на початок подорожчання продуктів, надання статистичних даних про ціни на популярні види хлібобулочних виробів у липні 2023 року, проблеми, з якими стикаються українські пекарі, включаючи збереження високих цін на пшеницю 2-го класу, що використовується для випікання хліба, та нестача цієї пшениці на внутрішньому ринку, вказівка на вплив зростання цін на енергоносії та паливо, пов'язане з його оподаткуванням, труднощі із зарплатами пекарів та необхідність їх підвищення для збереження кадрового потенціалу у хлібопекарській галузі.
У цьому огляді представлено наступне: прагнення українських пекарів до високої якості пшениці в новому сезоні та проблеми, пов'язані з поганою врожайністю та якістю зерна через несприятливі погодні умови, побоювання щодо складу врожаю пшениці, де переважають сорти 3-го та 4-го класів , на шкоду більш якісним сортам 2-го класу, що може вплинути на якість хліба, що розглядається, розгляд можливості обмеження експорту продовольчої пшениці з України для забезпечення сировиною виробництва якісного хліба, статистика з урожаю пшениці та зниження врожайності у зв'язку з погодними умовами, дефіцитом робочої сили у сільському господарстві та скороченням витрат сільськогосподарських підприємств, обговорення необхідності контролю за якістю пшениці та обмеженнями на експорт, щоб забезпечити потреби у високоякісній пшениці для виробництва хліба, підготовка меморандуму між хлібопекарями та Міністерством аграрної політики та продовольства для контролю обсягів постачання продовольчої пшениці за кордон.
У матеріалі представлена аналітична інформація щодо ринку хліба та ХБІ в Україні. Розглянуто: постійне збільшення цін на хліб в Україні та фактори, що впливають на це збільшення, включаючи інфляцію та використання генераторів електроенергії, труднощі, з якими стикаються виробники хліба, працюючи на межі збитковості та необхідність постійного підвищення цін на продукцію, вплив відключень електропоставок на виробництво хліба та проблеми, пов'язані з перебоями в енергопостачанні, відносини між хлібопекарями та торговельними мережами, включаючи затримки в оплаті поставленої продукції та їх вплив на фінансове навантаження на виробників, нестачу кваліфікованих кадрів у хлібопекарській галузі та збільшення зарплат для залучення фахівців, очікування та вимоги хлібопекарів до уряду, включаючи розширення програми кредитування бізнесу та створення запасів зерна в країні, аналіз цін на хліб у супермаркетах та динаміка цін на сировину для виробництва хліба, такого як борошно, прогноз щодо подальшої зміни цін на хліб, з упором на поступове їх збільшення, важливість та повага до пекарень, які продовжують працювати в умовах складнощів та конфліктів та можуть забезпечити населення хлібом у разі потреби.
У матеріалі представлена аналітична інформація щодо ринку хліба та ХБІ в Україні. Розглянуто наступне: динаміка споживання хлібобулочних виробів в Україні, середньодобове споживання хліба в Україні, коментарі учасника рику, ціна хлібобулочних виробів для споживача.
У матеріалі представлена аналітична інформація щодо ринку сосисок у тесті в Україні. Розглянуто: стан та тенденції українського ринку сосисок у тесті, обсяг ринку сосисок у тесті в Україні в 2021/2020 рр., вплив обмежень COVID-19 на ринок, кількість ресторанів швидкого харчування в країні у 2020 році, динаміка ємності ринку ковбасних виробів у тесті в Україні з 2018-2021 рр., структура продажів сосисок у тесті в Україні за каналами продажів, три основні сегменти, що випускають цю продукцію, найбільші виробники напівфабрикатів ринку сосисок у тесті в Україні для закладів громадського харчування, короткі висновки.